Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę... » Edycja postu

Przerwa na kawę...

Balea 08:51, 20 sie 2019

inka74 napisał(a)
zależy gdzie tulipanowiec (lub dąb green dwarf) idealny jak mało miejsca. On u mnie na razie nie sprawiał problemów. Ale ma też feler. Podobno ta odmiana nie kwitnie. Platan potrzebuje więcej przestrzeni. I widoku bliskiego i dalszego. On ma potem genialną korę, taką szarą z łatami. Nie każdy to lubi.

Zdjęć w ubiegłym roku na jesieni mniej bo trawę zrywałam i wszystko było przez to mocno smutne.

No faktycznie szkoda, ze kwitnie.
Platany znam, tez duzgo dziewczyn je we forum ma. U nas na ulicy rosna ogromne zwykle platany, maja dzies okolo 50 lat. Ci co sie na dzewach nie znaja, mysla, ze te drzewa sa chore lub ze powoli umieraja, widzac ich kore

Dab green darf i ten tulipanowiec sie zadko spotyka, a ty masz je wszystkie, wiec chcialam wiedziec ktore jest twoje ulubione kuliste

Szukam jeszcze 2 kuliste drzewa i nie moge sie zdecydowac. To miejsce jest w polcieniu i nie wiem ktoremu by to najlepiej odpowiadalo.
Bede sadzila dopiero na wiosne, wiec mam jeszcze chwile czasu na zastanowienie sie.

Ale w tym roku napewno jesienne zdjecia drzew pokazesz, co?

inka74 09:16, 20 sie 2019

Pokażę drzewa.
Choć na razie ten zakątek mnie fascynuje

Powiem tak: marzy mi się mieć cały ogród w takiej stylistyce, tonacji, klimacie. Tylko, żeby to osiągnąć to muszę mieć starsze, dorodne drzewa i trochę więcej cienia. Temat do zrobienia nad mężem mus popracować i nad likwidacją większej części trawnika
inka74 09:17, 20 sie 2019

I kielichowiec Aphrodite - kwitnie, znowu.
inka74 09:20, 20 sie 2019

Tej też się pory roku pomyliły. A z tyłu moje śniadanko mnóstwo jeżyn

Na koniec hortensja Magical Himalaya
April 09:24, 20 sie 2019

Ja też potrzebuję drzewko jeszcze jedno. Kolumnowe, niewysokie do 5m. Na wystawę zachodnią, blisko wysokich thuj. Zastanawiałam się czy klona palmowego nie przesadzić i ciąć. Ale boję się że mimo tujek to zmarznie. Ja tam mam silne zachodnie wiatry. No i dumam... Może ktoś oblatany w drzewkach, coś podpowie? Iwonko, co ty na to? Otwarta jestem na propozycje
April 09:26, 20 sie 2019

inka74 napisał(a)
Pokażę drzewa.

Ten zakątek wyszedł ci bardzo fajnie. A do tego jest bardzo fotogeniczny. Bo czasem się człowiek narobi, na żywo super a pokazać nie ma jak. A tutaj zdjęcia są świetne.
mrokasia 09:36, 20 sie 2019

inka74 napisał(a)
Pokażę drzewa.

Powiem tak: marzy mi się mieć cały ogród w takiej stylistyce, tonacji, klimacie. Tylko, żeby to osiągnąć to muszę mieć starsze, dorodne drzewa i trochę więcej cienia. Temat do zrobienia nad mężem mus popracować i nad likwidacją większej części trawnika

Oj taaaaak, pięknie tu . A takie to było nic, zupełnie jak u mnie cienista - też coś z niczego .
Też bym chciała coś takiego u siebie osiągnąć .
mrokasia 09:37, 20 sie 2019

April napisał(a)
Ja też potrzebuję drzewko jeszcze jedno. Kolumnowe, niewysokie do 5m. Na wystawę zachodnią, blisko wysokich thuj. Zastanawiałam się czy klona palmowego nie przesadzić i ciąć. Ale boję się że mimo tujek to zmarznie. Ja tam mam silne zachodnie wiatry. No i dumam... Może ktoś oblatany w drzewkach, coś podpowie? Iwonko, co ty na to? Otwarta jestem na propozycje

To jednak nie będziesz tam sadzić tego klona tatarskiego?
sarenka 09:42, 20 sie 2019

inka74 napisał(a)
Pokażę drzewa.

co to jest za drzewo- krzew?1
April 09:42, 20 sie 2019

mrokasia napisał(a)

To jednak nie będziesz tam sadzić tego klona tatarskiego?

Klon tatarski kawałek dalej Muszę tylko wykopać jałowca.
Postanowiłam wyciepać resztę róż i coś jeszcze dodać na brzegu, przy pierwszym załamaniu ścieżki. Tam gdzie umierał Red Baron. Myślałam o buku Rohan Wepping zanurzonym w hakone np Beni Kaze, bo się przebarwia, lub zostawić pod nim Imperatę.