Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą » Edycja postu

Ogród z rzeźbą

mrokasia 22:25, 04 maj 2020

Zana napisał(a)

No widzisz, ja też niby wiedziałam co i jak, nawet sobie planik na karteczce narysowałam. A jak ustawiłam w realu, no to o kant d..y potłuc, no to nie tak miało być! I przestawianie, i przesuwanie, i kombinowanie, i znowu przestawianie, i znowu pzesuwanie, i znowu nie tak, i tak w kółko przez trzy godziny. Normalnie jak ból tworzenia. Ale się zawzięłam, no musiałam, szkoda by mi było tych kulek cisowych. To trzymam kciuki za Twoje zmagania

Tiaaaa, ból tworzenia , dobrze ujęte.
No więc, zebrałam się w sobie i zajrzałam w tę paszczę lwa . Wykopałam wszystko poza limkami i dereniami. I wtedy się zaczęło . Kończyłam przy latarce trzymanej przez eMa ale i tak nie zdążyłam. W każdym razie najgorsze czyli posadzenie bukszpanów mam za sobą .

Czytam, że będzie powtórka z jarząbków .
galgAsia 22:32, 04 maj 2020

Eee, porycz sobie Od czasu do czasu dobrze jest przepłukać kanaliki łzowe, to nie jest powód do wstydu. Ja sobie pozwalam na ryki np. na filmach. Dziś wieczorem sobie poryczałam podczas "Na terytorium wroga". To nie wstyd, to wentyl bezpieczeństwa.
Anulka, buźka Damy radę
jolanka 23:57, 04 maj 2020

A ja w ramach tego „radzenia” sobie w obecnej sytuacji musiałam dzisiaj odpisać na 50 maili. I do tego musiała być w nich tez „treść”. Właśnie skończyłam.
anpi 00:20, 05 maj 2020

Cudne kuleczki cisowe przytoczyłaś Podobają mi się z ciemiernikami. Wędrówki z roślinami...znam to,a kwitnące szafirki też niedawno dzieliłam i przesadzałam. Sporo dalej kwitnie, a z pourywanych niechcący, powstał bukiecik Niektóre jeszcze leżą..., ale następnej wiosny będzie pięknie...mam nadzieję
Kasia_CS 01:30, 05 maj 2020

Głowa do góry Anula! Niech moc ogrodowa będzie z Tobą! Dobrze, że jest gdzie dać upust tym emocjom i przetworzyć to na piękne rabaty
April 02:51, 05 maj 2020

Łączę się w bólu tworzenia. U kogoś widzę co i jak bym zmieniła, u siebie przestawiam, poprawiam, szlag mnie trafia i nie jestem z efektu zadowolona. A próbuję skończyć zaczętą w zeszłym roku, małą, stu metrową rabatkę.
Nie dość że muszę koncepcyjnie rozkminić tema to jeszcze wypielić konwalie, niedobitki barwinka, wilczomlecz sosnka i fiołki.
Kwarteta męczę o pomysły bo sama biję głową w mur. Najchętniej sadziłabym wszystko rządkami, pod linijkę, co nie zawsze ładnie wygląda
Kawa 08:21, 05 maj 2020

Anuś no coś taka przygnębiona...
Ja sobie jakoś wszystko tłumaczę, że były gorsze czasy w których zyli nasi bliscy..a to jakoś przetrwamy
chociaż nie ukrywam boję się tym bardziej że normalnie pracuję i mam styczność z różnymi ludźmi takimi którzy pracują za granicą też...
ale ciągle psikam odkażam smaruję piorę itp.. i wiem ze to już czasem będzie paranoja

Nie ma co płakać, bezsilność czasem jest ale damy radę.
Gosiek33 18:36, 05 maj 2020

Nie nadgonię, ale zakupy zobaczyłam. Kule akuratne.
Teraz to chyba już wszystkie parocje wykupione?

Gosiek33 18:43, 05 maj 2020

Nie smuć się. Masz gruszkę to wal.

Deszczyk pada i podlewa, tylko żeby znowu ciepło się zrobiło
Poppy 23:52, 07 maj 2020

Zana napisał(a)
Trochę szerzej, zaczyna się zielenić

Hosty bardzo dobrze zimują w donicach:

Anula, przyszlam do Ciebie na zdjecia zamiast deseru. Najpierw Andy, teraz Twoje, piekne i w ogole, a ciagle wielki niedosyt. U Ciebie to jeszcze mocno zeszloroczny, wiesz?
Cudnie sie zieleni, kula zacna, i mam nadzieje, ze tez kiedys doczekam tak zadbanych rabat, wysypanych sciolka (kora czy tam inny kompost), ha!