Deszczyk pada a ja siedzę i zawijam w te sreberka .... a wyszło tak
Rabatka od południa Zrobiona niedawno są na niej kulki cisowe, molinia variegata i tulipany i narcyzy i to jest wysypane korą Tuż obok bonazi ale on już będzie w kamyczku muszę mu coś w nogi dać tylko nie wiem czy lepiej jakieś trawki czy np. przebiśniegi. Na tej rabacie napewno będę musiała coś dosadzić może żurawki a może jakieś trawki Coś mi na niej brakuje ....
A teraz zachód Podzieliłam go na rabaty z numerkami, żeby było wiadomo o czym mówię
u mnie całe życie z górki albo pod górkę

... a o to dowód ( murek zaznaczony na czarno na rysunku)
ma on w porywach 60 cm i cały czas idzie w "dół" aż znika po prawej stronie, i właśnie dlatego z lenistwa powstała
Rabata nr 1 i mam na nią dwa pomysły A: lizak cisowy i berberysy kulki czerwone w nogach lub B hortensja na pniu, a w nogach cisowe kulki
Rabata nr 2 jest niby prosta i oczywista ale zastanawiałam się czy nie posadzić tam czegoś co by zasłaniało murek i wszystkie "skarby" które są pod balkonem. Będzie podobna rabata jak u Joli bo zobaczyła ją i się zakochałam od pierwszego wejrzenia

Tylko czy wszystko mi się zmieści? Jako ściana maskująca murki i skarby miały być cisy, ale prawdopodobnie będą miskanty, a na rabacie mają być hortensje początkowo myślałam o limelight (może silver dolar lub inny jakiś), miłorząb mariken, może trzmieliny na pniu(?) i berberysy małe czerwone kulki na obwódkę.
Pomarańczowe prostokąty to płytki(ścieżki) wskazujące, nakazujące nie po kwiatkach
Rabata 3 najbardziej problematyczna, bo sadziłam już na niej wszystko hehe były juki, jeżówki z trawami, szałwia, berberysy ogólnie wizji brak Żadna mi się nie przyśniła

.
Rabata 4 Huśtawka na środku po lewej pociągnę to co na rabacie numer 3, a po prawej rododendrony a pod nimi albo żurawki albo carexy silvery, potem ścieżka tup tup i
rabata 5 od północy rododendrony, brunera (ostatnie odkrycie), może na zakręcie jakiś klon i azalie wielkokwiatowe, a później tup tup i cis stożek może żurawki żółte, a może hosty małe coś rozświetlającego
i koniec rabat przy domu

Kto dotrwał do końca???? i jak się podoba? co zmienić co poprawić co nie pasuje???