Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:56, 17 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ha mam othello i już u mnie kwitnie, pachnie obłednie. William jeszcze bardziej purpurowy i równie obłędnie pachnie a masz munsted wood? Musisz miec

Gdzie zamawiałas?
hehe no to mamy takie same, zobaczymy czy im się u mnie spodoba...
Madzenka 23:06, 17 cze 2014

ana_art napisał(a)

Szekspir i Melina mają kwiaty, reszta pąki, Pilgrim ma jeden przekwitnięty kwiat i też chyba ze dwa pąki. Zamawiałam oczywiście w Rosarium, wcześniejsze też u nich kupowałam i było wszystko ok więc powróciłam

Ja też u nich kupuję i jestem bardzo zadowolona, wszystkie krzewy zdrowe, w drugim roku są już piekne. A w asutinkach z ich szkólki jestem po prostu zakochana
Othello jestem zachwycona, mial chorować i jakieś tam inne wady a na maluteńkim krzaczku 30 cm ma wielkie kwiaty w pieknym kolorze i ten zapach!!! Bardziej mi się podoba od Williama. Ale poczekamy zobaczymy, w kolejnym sezonie powinny pokazać swą urodę

Idziemy w purpurę czekam na ten dodatek do baldoróżowych.. Chyba jednak muszę poczekać z rok..
ana_art 09:26, 18 cze 2014

W ubiegłym roku Leida powiedziała że poprzez uszczykiwanie końców werbeny powoduje się to że ta się rozkrzewia i tym samym ma więcej wiech kwiatowych, tak też zrobiłam w tamtym roku, w tym roku również, chociaż przegapiłam moment gdy łodygi były niższe, mimo to widać nowe odnogi.

należy uszczknąć czubek tuż nad listkami, wówczas w tym miejscu wytworzą się nowe łodygi. mam nadzieję że w miarę widoczne
ana_art 09:34, 18 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ja też u nich kupuję i jestem bardzo zadowolona, wszystkie krzewy zdrowe, w drugim roku są już piekne. A w asutinkach z ich szkólki jestem po prostu zakochana
Othello jestem zachwycona, mial chorować i jakieś tam inne wady a na maluteńkim krzaczku 30 cm ma wielkie kwiaty w pieknym kolorze i ten zapach!!! Bardziej mi się podoba od Williama. Ale poczekamy zobaczymy, w kolejnym sezonie powinny pokazać swą urodę

Idziemy w purpurę czekam na ten dodatek do baldoróżowych.. Chyba jednak muszę poczekać z rok..
u mnie purpurowych akcentów dużo od początku no raczej efekt będzie za dwa lata
anula_wn 09:46, 18 cze 2014

Ana , zlituj się ! masz jak z katalogu !!!
a róż zazdraszczam, ja już nie mam gdzie dać, choć marzą mi się pachnące (te co mam nie pachną )
Krys 10:07, 18 cze 2014

ana_art napisał(a)
u mnie purpurowych akcentów dużo od początku no raczej efekt będzie za dwa lata

Rosarium organizuje od ubiegłego roku dni otwarte w szkółce,byłam w ubiegłym roku niesamowity czad polecam
beta 10:14, 18 cze 2014

ana_art napisał(a)
niestety masz opuchlaki... wykop, oczyść, aktualnie mam tylko taką fotkę, ale widać, że się zebrały w sobie

Aniu na tym zdjęciu to jaśminowiec belle etoile?
pozdr
beta 10:19, 18 cze 2014

cofnełam sie kilka stronek i doczytałam
przy okazji oko nacieszyłam

a powiedz mi jeszcze czy jakieś specjalne zabiegi na nim stosujesz?....pytam bo od tego sezonu jestem szczęśliwą posiadaczką trzech takich sztuk...póki co miały duzo mszycy, ale sie uporałam
ana_art 10:19, 18 cze 2014

Perukowiec który zimował w okrytej donicy

ana_art 10:20, 18 cze 2014

beta napisał(a)

Aniu na tym zdjęciu to jaśminowiec belle etoile?
pozdr
tak