Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

andziurex 18:01, 26 sie 2014

ana_art napisał(a)

dzięki, miłe to
Gdy 4 lata temu przeprowadzaliśmy się na wieś i ktoś mnie pytał o ogród mówiłam 'nigdy w życiu' jak widać nigdy nie mów nigdy... teraz ziemi mi brakuję, marzy mi się sad, warzywnik, stawik...
Teraz nawet sobię nie wyobrażam bym nie miała tego skrawka ziemi...

Apetyt rośnie w miarę jedzenia
A nie da się tam dokupić tego kawałka ugoru za płotem? Już widzę jak tam szpadlem śmigasz
ana_art 18:06, 26 sie 2014

andziurex napisał(a)

Apetyt rośnie w miarę jedzenia
A nie da się tam dokupić tego kawałka ugoru za płotem? Już widzę jak tam szpadlem śmigasz

eeee
olga_ 18:55, 26 sie 2014

Ana piszesz że brakuje Ci miejsca a ja jestem na etapie myślenia że mam za dużo terenu. Mam nadzieje że kiedyś wszystko ogarne, ale mam czasami chwile zwątpienia...Ty też tak miałaś? Jestem u Ciebie bardzo często, nie pozostawiam śladu, ale podoba mi się co tworzysz.Fajnie u Ciebie.Buziam!
ana_art 19:13, 26 sie 2014

olga_ napisał(a)
Ana piszesz że brakuje Ci miejsca a ja jestem na etapie myślenia że mam za dużo terenu. Mam nadzieje że kiedyś wszystko ogarne, ale mam czasami chwile zwątpienia...Ty też tak miałaś? Jestem u Ciebie bardzo często, nie pozostawiam śladu, ale podoba mi się co tworzysz.Fajnie u Ciebie.Buziam!

Jasne, że miałam. Szczególnie wyjątkowa nie jestem Trzeba przyznać, że w momencie gdy zaczynałam nie miałam prawie pojęcia o ogrodzie, roślinach... Mój ogród jest malutki, ale praktycznie wszystko zrobiłam sama. Nie lubię prosić... a do tego miała roczniaka w domu, zbuntowanego nastolatka i jeszcze dwóch pędraków, którzy potrzebowali uwagi... i tak jak pisałam u Oli był moment gdy miałam dość na samą myśl o zdzieraniu darni, którą trzepałam z nadmiaru ziemi i wybierania korzonków wszelkiej maści, a teraz mi tego brak... chyba jestem z tych co lubią gonić króliczka
Zobaczysz przyjdzie czas gdy powiesz ciasno tu jakoś...
olga_ 19:26, 26 sie 2014

No to trochę mi lepiejJa też wariatka jestem siedze czasami cały dzień w ogrodzie, muruje, wyrywam, odcinam, przesadzam.Lubie to niesamowicie ale nie wiem czy wyjdzie mi tak pięknie jak Tobie, mistrzostwo! Bez lizustwa.
olga_ 19:28, 26 sie 2014

Przez Twój zaczarowany ogród zamówiłam 900 tulipanów A Twój rekord jaki jest?
ana_art 19:41, 26 sie 2014

olga_ napisał(a)
Przez Twój zaczarowany ogród zamówiłam 900 tulipanów A Twój rekord jaki jest?

rekord... nie wiem w tamtym roku posadziłam ok 4 tyś cebul (tulipany, szafirki, krokusy, irysy, szachownice)
malkul 21:55, 26 sie 2014

ana mogłabys mi cyknąć foto tej podpory od wewnątrz od Vanilek co pisałaś u mnie że dostają zielony kijek i przywiązujesz je

czym wiążesz?
iwonaal 22:17, 26 sie 2014

Pięknie!!! 4 tysiące cebul, jesteś nie samowita.
ana_art 22:19, 26 sie 2014

malkul napisał(a)
ana mogłabys mi cyknąć foto tej podpory od wewnątrz od Vanilek co pisałaś u mnie że dostają zielony kijek i przywiązujesz je

czym wiążesz?

U nas w ogrodniczym są takie metalowe drążki obciągnięte zielonym plastikiem, wygląda jak "łodyga" wiąże sznurkiem do snopowiązałki bo łatwo dostępny i w miarę niedrogi, łatwo go też później przeciąć zatem nic szczególnego