Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Donia72 23:15, 09 wrz 2014

Ana, nie pamiętam czy już się pytałam Masz kosmos czekoladowy, co z nim na zimę robisz? Podobno się wykopuje i przechowuje gdzieś tam...
ana_art 23:26, 09 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Ana, nie pamiętam czy już się pytałam Masz kosmos czekoladowy, co z nim na zimę robisz? Podobno się wykopuje i przechowuje gdzieś tam...

podobno.. nie mam niestety takiego miejsca... rzekomo trzeba go przechowywać jak dalie
AgnieszkaW 23:52, 09 wrz 2014

Dziękuję za odpowiedź, bardzo ładnie wygląda perukowiec w tej donicy
Mala_Mi 00:42, 10 wrz 2014

Anetka.. jestem nie na bieżąco.. coś o kartonach czytam.. i za cholerke nie łapię co..
Ale widoki boskie....
Odłożyłaś czosnki na półkę?? To już niedobrze...
Mówię sobie nie, ale chociaż malutką paczuszkę kupię .. przeciez ja krozwale rabatkę to zniszczę cebule i muszę coś tam posadzić.. stare przed okno forntowe nie przystoi utyka..
Potwierdzam, w białych czosnkach liście zachowują sie przyzwoiciej. Ale piękniejsze fioletowe
ana_art 08:43, 10 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)
Anetka.. jestem nie na bieżąco.. coś o kartonach czytam.. i za cholerke nie łapię co..
Ale widoki boskie....
Odłożyłaś czosnki na półkę?? To już niedobrze...
Mówię sobie nie, ale chociaż malutką paczuszkę kupię .. przeciez ja krozwale rabatkę to zniszczę cebule i muszę coś tam posadzić.. stare przed okno forntowe nie przystoi utyka..
Potwierdzam, w białych czosnkach liście zachowują sie przyzwoiciej. Ale piękniejsze fioletowe

aaach przyszło mi zamówienie z benexu, zrobiłam fotkę kartoników, ale nie pomyślałam że dane z kartonu widać mus było usunąć...

Jeśli Ty mówisz że już nie dobrze to coś w tym musi być... pocieszam się jednak, bo tak zupełnie z pustymi rękami nie wyszłam
Wiesz jak sobie pomyślałam o tych dwóch kartonikach to odłożyłam czosnki chociaż przyznam, ze wyglądało to co najmniej śmieszne dla kogoś kto patrzyłby z boku...
Najbardziej lubię fioletowe, według mnie jednak giganteum są ładniejsze niż gladiatory

A tu na dowód że nie wyszłam bez niczego

aage 08:57, 10 wrz 2014

Fioletowe odpadają, jakoś nie widzę ich w tej kompozycji kolorystycznej.
Chyba spróbuję mimo wszystko z białymi zawsze można przecież wymienić
Tusiala 08:58, 10 wrz 2014

Anetko każde zdjęcie zachwyca: kwieciem, wyrazistością barw, kompozycją.
Jestem bardzo ciekawa tego widoczku z Twojego okna na wisienki, o którym pisałaś Może już teraz je zrobisz? A nie jak one podrosną. Chyba jeszcze takiego zdjęcia nie było. A może przeoczyłam?
A czy Twoje donice nie przewracają się na wietrze? Są ciężkie?
malkul 08:59, 10 wrz 2014

ana_art napisał(a)
te miskanty sadziłam na wiosnę, nie było ich nawet widać zza kanapy. Liczę na zieloną ścianę w przyszłym roku

]

Dawaj kawę
popcorn 09:43, 10 wrz 2014

Ach jak cudnie! Za kanapą masz ML?
pozdrawiam!!
Pszczelarnia 09:57, 10 wrz 2014

ana_art napisał(a)
jesienne donice

A ja w jesiennych mam białe wrzosy z białymi bratkami z fioletową plamką ... Twoje Vanilla Fraise są modelowe. Aż mnie kusi, żeby sobie szpalerek zrobić - nie mam pomysłu i miejsca . Nie wiem co gorsze: brak pomysłu czy miejsca?

Pięknie poprowadziłąś tę linię rabaty po prawej stronie. Tak bobrze wygląda z brukiem, żwirem i pasem zieleni.

Ana, jakie masz w ogóle drzewa posadzone u siebie? Te bordowe przy furtce to klony? Buki?