Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 08:36, 24 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Cudne zestawienie Szachownice w tym roku wydzieram z host i daję pod hortki.... zgapiam i nie pytam o zdanie

Wrzuciłaś rabatę w 4 pory?????

poszło
te tulipany były śmieszne bo sadzone jako białe a początkowo były żółtawe
ana_art 08:37, 24 sty 2015

Iwk4 napisał(a)
Aniu, cudownie pokazałaś tę rabatę. Wszystkie rabaty masz piękne. Ale tą najbardziej lubię A to dlatego, że właśnie ta rabatka pasowałaby u mnie, dokładnie w tym samym miejscu, pod oknami. Będę taką mieć w 2016
Piękna Do tego czasu muszę sobie porobić trochę sadzonek
Buziam
Iwonko rób będziesz zadowolona
ana_art 08:39, 24 sty 2015

Ewik napisał(a)
Cztery roku rabaty cudne, jaka to jest wystawa i w jakiej odległości masz posadzone od domu ?
to najbardziej słoneczne miejsce u mnie. rabata jest od południa. Rośliny posadzone są pewnie niespełna metr od ściany
ana_art 08:40, 24 sty 2015

wiunia napisał(a)
wydaje mi się że 50cm, ale później sprawdze
horcia 09:15, 24 sty 2015

Nie bordzo lubię żółty kolor ale u Ciebie wygląda to bajecxnie ta żòłć i piękny tulipan ktory zmienia się jak kameleon, żółto kremowo biały piękny!
leon60 10:57, 24 sty 2015

Przepiekna jest ta rabata pod oknami ahhhh
AgnieszkaW 11:01, 24 sty 2015

Ana, piękne te Twoje rabaty o każdej porze roku
Ps, też mam te liliokształtne tulipany, które najpierw są kremowożółtawe, a potem przechodzą w biel i długo kwitną, uwielbiam je, także za to, że cebulki mam już kilka lat w ziemi i wcale nie chorują jak to bywa u innych tulipków. Pamiętasz nazwę tej odmiany, bo mnie gdzieś umknęła (czy to nie przypadkiem Sapporo?)
Ewik 12:49, 24 sty 2015

ana_art napisał(a)
to najbardziej słoneczne miejsce u mnie. rabata jest od południa. Rośliny posadzone są pewnie niespełna metr od ściany

Dzieki , bardzo ucieszyłaś mnie tą odpowiedzią Ja mam posadzone hortki ok 80-90 od ściany i trochę rzadziej , narazie młodziaki, że takiego efaktu nie ma , ale jest szansa
Podpatrzyłam też , że tniesz je dość wysoko i to jest myśl.
ana_art 13:11, 24 sty 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Ana, piękne te Twoje rabaty o każdej porze roku
Ps, też mam te liliokształtne tulipany, które najpierw są kremowożółtawe, a potem przechodzą w biel i długo kwitną, uwielbiam je, także za to, że cebulki mam już kilka lat w ziemi i wcale nie chorują jak to bywa u innych tulipków. Pamiętasz nazwę tej odmiany, bo mnie gdzieś umknęła (czy to nie przypadkiem Sapporo?)
Dzięki Aga, wielce możliwe że to Sapporo bo takie też sadziłam
ana_art 13:52, 24 sty 2015

Ewik napisał(a)

Dzieki , bardzo ucieszyłaś mnie tą odpowiedzią Ja mam posadzone hortki ok 80-90 od ściany i trochę rzadziej , narazie młodziaki, że takiego efaktu nie ma , ale jest szansa
Podpatrzyłam też , że tniesz je dość wysoko i to jest myśl.

moje 2 lata temu były takie, przy okazji widać też wielość gracków i variegatusów

tnę je na różnch wysokościach, tzn te pędy od strony ściany niektóre nawet nad 4 pąkiem a potem stopniowo niżej w takie schodki, cieniutkie w ogóle wycinam.