Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:47, 13 maj 2015

Ananasek napisał(a)
Witaj Ana!
Cudny jest Twój ogród.... zaglądam do Ciebie w wolnym czasie...
Ja dopiero zaczynam swoją przygodę...
Mam pytanie odnośnie Hortensji. Na jaką stronę świata wystawiona jest ta rabatka przyklejona wzdłuż ściany domu?

to jest strona południowo-zachodnia, na oknie mam termometr i bywa że temperatur w słońcu sięga 50st
ana_art 22:48, 13 maj 2015

Magdalena25 napisał(a)
Ale u Ciebie cudownie! Aż dech w piersiach zapiera
niedotlenienie bywa groźne, wdech, wydech, wdech
ana_art 22:49, 13 maj 2015

Zielona napisał(a)
Anett - pamiętasz nazwę tych najwyższych tulipków?
one są tam 3 lata, nie pamiętam
Ananasek 23:04, 13 maj 2015

ana_art napisał(a)
to jest strona południowo-zachodnia, na oknie mam termometr i bywa że temperatur w słońcu sięga 50st

czyli hortensje uwielbiają dużo słońca!?? hm.. a ja swoją posadziłam na zachodniej stronie.... ciekawe czy zakwitnie... :/ słońce będzie miała tylko popołudniu...
Przesadzić czy przetestować ją?
Zielona 23:33, 13 maj 2015

ana_art napisał(a)
one są tam 3 lata, nie pamiętam

Kurczę, wiedziałam! Nie wiem na jakiej podstawie, ale stawiałam na to, ze będą bez problemu powtarzały kwitnienie. Dzisiaj obejrzałam moje kończące się tulipany. Najlepiej wyglądają pojedyncze. Pełne jednak chyba mniej trwałe. To i jeszcze stwierdziłam, że lubię wysokie, bo można je schować w głębszych częściach rabat.
ZielonaAnia75 07:21, 14 maj 2015

Wiem od Marzenki, że masz u siebie w ogrodzie carex golden bowles, proszę napisz mi czy ona nadaje się do słońca, czy szybko rośnie, jak wysoko i szeroko i czy jest generalnie kapryśną trawką czy nie? Bardzo podoba mi się jej kolor, na korze super by mi się odbijała i rozjaśniała miejsce.
ana_art 09:31, 14 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Wiem od Marzenki, że masz u siebie w ogrodzie carex golden bowles, proszę napisz mi czy ona nadaje się do słońca, czy szybko rośnie, jak wysoko i szeroko i czy jest generalnie kapryśną trawką czy nie? Bardzo podoba mi się jej kolor, na korze super by mi się odbijała i rozjaśniała miejsce.
oj nie pomogę Ci zanadto bo mam ją od sierpnia lub września ubiegłego roku, rośnie w pełnym słońcu, ładnie odbiła po zimie, narazie jej nie widać za bardzo bo ją tulipany stłasiły
Kuba 09:39, 14 maj 2015

Uwielbiam Twój busz
u siebie nie umiem zdecydować czy wolę ascezę czy bujną roślinność, ale jak patrzę na Twój ogród serce bije mi mocniej
lojalna_ 09:44, 14 maj 2015

Aniu cuda cały czas juz mi brak slow to tylko wzdychac bede
ana_art 09:53, 14 maj 2015

Zielona napisał(a)

Kurczę, wiedziałam! Nie wiem na jakiej podstawie, ale stawiałam na to, ze będą bez problemu powtarzały kwitnienie. Dzisiaj obejrzałam moje kończące się tulipany. Najlepiej wyglądają pojedyncze. Pełne jednak chyba mniej trwałe. To i jeszcze stwierdziłam, że lubię wysokie, bo można je schować w głębszych częściach rabat.
one takie zwykle nie są, takie raczej późniejsze, nie wiem czy bedzie dobrze widać sa takie strzeliste delikatnie