Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:31, 16 cze 2015

nicol21 napisał(a)
Anetko kochana, przedpłocie oszałamia! a ogród mu tylko przykalskuje Jest cudnie, dzięki za podpisanie róż przyda się
proszę bardzo, jeszcze mam róże przy pergoli, więc trzeba je jeszcze pokazać
ana_art 21:32, 16 cze 2015

MirellaB napisał(a)
To ja o przedpłociu - bardzo mi się podoba. Też będę je zagospodarowywała, może uda się w tym roku, a jeżeli nie to w przyszłym. Tylko jak przekonać męża....hmmmmm. Pokażę mu Twoje zdjęcia
Jaka jest szerokośc tej rabaty na przedpłociu?
wiesz tam jest wąsko, o ile dobrze pamiętam 75cm
ana_art 21:33, 16 cze 2015

justi napisał(a)
Ana mi też się przedpłocie bardzo podoba i pokusa coraz silniejsza, żeby zrobić u siebie, pomimo że płot brzydki.
A piwonie drzewiaste miodzio!
jeśli masz możliwość zachęcam choćby do czegoś delikatnego, zawsze to inaczej wygląda
ana_art 21:34, 16 cze 2015

olga_ napisał(a)
Ana masz może namiary na próchnicę odkwaszoną, chciałabym wysypać nią rabaty ale nie mogę nigdzie namierzyć...
niestety nie mam, kiedyś kupowałam w okolicach Warszawy
ana_art 21:36, 16 cze 2015

kasiakasia napisał(a)
Napatrzeć się nie mogę na te kosmosy też chcę takie Myślę, że uda mi się je zdobyć bo u Ciebie wyglądają imponująco.
Kasiu trudno je dostać, chyba ze w ogrodniczych funkcjonuja pod inną nazwą. Pytałam w kilku miejscach i patrzyli na mnie ze zdziwieniem
Margo 21:37, 16 cze 2015

Ana, podpytam jeszcze raz, bo w tym morzu pochwał umkneło chyba moje pytanie.
Czym rozsypujesz nawóz na trawnik, że masz tak jednolicie wybarwiony ???

Przedpłocie - marzenie. Ja mam u siebie na przedpłociu kilka krzaczków zbędnych w ogrodzie, a i tak widzę jak ludziska idą z psami i mają w nosie, że psy obsikują rośliny. U Ciebie chyba kulturalniejszy naród mieszka, ze tak pieknie da się to utrzymać.
ana_art 21:37, 16 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
No co tu pisać... jak zwykle profeska na całego!
Przedpłocie niedościgniony wzór.
przecież tam nie ma nie wiadomo czego kilka gatunków powtórzone zgodnie z zasadą rabaty angielskiej, nic trudnego do wykonania
ana_art 21:38, 16 cze 2015

Lamaze napisał(a)
rabata na przedpłociu przepiękna!
Mam pytanie - co to takie żółto-limonkowe obok szałwii na tej rabacie? Super się komponuje!

Mam prośbę - czy mogłabyś pokazać, jak teraz wygląda rabata, gdzie są żurawki, rozchodniki i za nimi hortensje vanille fraise? Zrobiłam coś w podobnym klimacie u siebie i chciałabym zobaczyć, czy zastosowałam w miarę podobną gęstość roślin. Dziękuję
roślina o którą pytasz to przywrotnik, kiepskie zdjęcie bo robione przed zachodem

ana_art 21:43, 16 cze 2015

Margarete napisał(a)
Pieknie, w ogrodzie tak elegancko i dostojnie a na przedpłociu bogato, barwnie i obficie ....... w obu miejscach ślicznie.
Ujmuja mnie u ciebie wciąz juz drugi sezon - te czekoladowe kosmosy. Kupowałas nowe czy "przezimowałas" karpy z ub roku ?
kupowałam nowe, tamte nie przetrwały, a nie wykopywałam bo i tak bym nie miała gdzie przechować
ana_art 21:48, 16 cze 2015

Margo napisał(a)
Ana, podpytam jeszcze raz, bo w tym morzu pochwał umkneło chyba moje pytanie.
Czym rozsypujesz nawóz na trawnik, że masz tak jednolicie wybarwiony ???

Przedpłocie - marzenie. Ja mam u siebie na przedpłociu kilka krzaczków zbędnych w ogrodzie, a i tak widzę jak ludziska idą z psami i mają w nosie, że psy obsikują rośliny. U Ciebie chyba kulturalniejszy naród mieszka, ze tak pieknie da się to utrzymać.
o widzisz wiedziałam, że miałam komuś odpisać
Nawożenie trawnika to sprawa mojego M i kiedyś próbował tym siewniczkiem, ale go denerwował. Teraz doszedł do perfekcji i sypie z ręki, mi nigdy nie wychodzi.
Pisałam wiele razy ja mieszkam w małej wsi i to jeszcze w bocznej uliczzce, sąsiedzi dbają o swoje posesje, a sąsiedzkich nie niszczą. Dobrzy ludzie poprostu mieszkaja obocznie. Dwóch najbliższych sąsiadów ma psy, ale nie zauważyłam by olewały, są pilnowane.