Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 13:37, 09 sie 2015

A_gawa napisał(a)

Czy mogłabym się dowiedzieć czy one rosną w pełnym słońcu? Czy to LimeLighty?
Cudowny ogród...
Pozdrawiam!

Tak rosną od południa, na oknie mam termometr i zazwyczaj pokazuje on temperaturę powyżej 40 a ostatnio powyżej 50 a nawet bliżej 60
Od drugiej strony wyglądają tak

wiunia 14:31, 09 sie 2015

Hortensje zaglądające do okna - super widoczek
Pozdrawiam Anetko!
Margo 14:32, 09 sie 2015

ana_art napisał(a)

Teraz nWozilam ostatni raz, od początku września sypne nawóz jesienny

Dzięki, to ja jeszcze jutro podleję nawozem
Aska 14:36, 09 sie 2015

Dzięki, dzisiaj koniecznie opryskam. Ana zdradzisz mi tajemnicę co robisz, że masz tak piękne surfinie tfu, tfu na psa urok. W tym roku posadziłam surfinie (moje pierwsze surfinie, bo zawsze miałam pelargonie) i w ogóle nie rozrastają się( mam wrażenie, że stoją w miejscu), może przesadziłam z odżywką substrala-magiczna siłą, bo podlewam nią niemal codziennie, dodam jeszcze, że surfinie posadziłam z komarzycą. Może wchodzą w jakieś interreakcjie Zachodzę w głowę gdzie tkwi błąd.
ana_art 15:03, 09 sie 2015

Aska napisał(a)
Dzięki, dzisiaj koniecznie opryskam. Ana zdradzisz mi tajemnicę co robisz, że masz tak piękne surfinie tfu, tfu na psa urok. W tym roku posadziłam surfinie (moje pierwsze surfinie, bo zawsze miałam pelargonie) i w ogóle nie rozrastają się( mam wrażenie, że stoją w miejscu), może przesadziłam z odżywką substrala-magiczna siłą, bo podlewam nią niemal codziennie, dodam jeszcze, że surfinie posadziłam z komarzycą. Może wchodzą w jakieś interreakcjie Zachodzę w głowę gdzie tkwi błąd.
mam w tym roku dwie odmiany różowa z rubrum i tym wypelniaczem (zapomniałam nazwy ) i ta teraz jest kiepska i druga ta dwukomorowa w donicy z perukowcem, ta jest śliczna, gęściutka, wogole jej nie czyszczę jest bezproblemowa... Wydaje mi sie ze one nie lubią jednak żarlocznego towarzystwa. W tamtym roku z vertigo musiałam usunąć surfinie w połowie sezonu bo tylko szpeciły. I jedne i drugie podlewam florowitem (na oko) tak co trzeci dzień
Madzenka 15:29, 09 sie 2015

Jaśkowe porownanie nasadzen ogrodowych bede pamietać
ana_art 15:45, 09 sie 2015

Zrobiłam przemeblowanie donicowe
Świecznice zastąpiły trawki z ozdobnymi pałkami

Dzisiejszy mężowy obiad
ana_art 15:46, 09 sie 2015

A świecznica powędrowała koło skrzyni

Aska 15:47, 09 sie 2015

I tu może być diabeł pogrzebany. Komarzyca jest ekspansywna i lubi gdy często się ją podlewa, surfinia podobnie, no i powstał konflikt interesów . No cóż mądry polak po szkodzie, na drugi rok posadzę surfinię bez towarzystwa i koniecznie wymienię korytka. Słyszałam, że z podwójnym dnem są rewelacyjne. Dzięki Ana za odpowiedź. Jeszcze raz pozdrawiam i życzę miłego popołudnia w bajecznym ogrodzie.
ana_art 15:52, 09 sie 2015

Na tarasie też zrobiłam przemeblunek