Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Aska 10:30, 19 kwi 2016

A jeszcze zapytam o ziemię pod buka tricolor. Ponoć lubi kwaśną. Podpowiesz mi w jakiej sadziłaś?
Pszczelarnia 11:21, 19 kwi 2016

Aneto w sprawie cynii, teraz do skrzynek na rozsady. A do gruntu to dopiero na początku maja. To wrażliwe na chłody rośliny. Za wczesnie posiane do skrzynek wyciągają się niemiłosiernie i trudno potem je przywołać do rozsądku. I pamiętaj, je można uszczykiwać (jak groszki pachnące).

ana_art 11:36, 19 kwi 2016

Aska napisał(a)
A jeszcze zapytam o ziemię pod buka tricolor. Ponoć lubi kwaśną. Podpowiesz mi w jakiej sadziłaś?
wykopaliśmy duży dół na dno dałam kompost część rodzimej ziemi zmieszałam z kompostem i ziemią z wora takiej do kwiatów
ana_art 11:38, 19 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Aneto w sprawie cynii, teraz do skrzynek na rozsady. A do gruntu to dopiero na początku maja. To wrażliwe na chłody rośliny. Za wczesnie posiane do skrzynek wyciągają się niemiłosiernie i trudno potem je przywołać do rozsądku. I pamiętaj, je można uszczykiwać (jak groszki pachnące).

oooo dzięki bo czytam, że siejesz cynię i już myślałam że do gruntu, wyczytałam, ze do gruntu dopiero w maju, a w rozsadę koniec marca. Jednak jeśli piszesz że teraz do donic to może spróbuję bo mam ochotę na cynie w tym roku
abiko 11:42, 19 kwi 2016

Ana doczytałam, że w tym roku cynie będą u ciebie jaki kolorek? To piękne kwiaty, razem z daliami je bardzo lubię.
sylwai 11:49, 19 kwi 2016

ana_art napisał(a)
to szczepione klony, ale jakie dokładnie nie powiem bo nie wiem

Aniu,jak byś mogła spojrzeć na klona royal red,czy to możliwe że właśnie takie masz posadzone przy furtce?Będę bardzo wdzięczna.
Aska 12:57, 19 kwi 2016

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Czyli posadzę w tej ziemi, w której sadziłam Umbraculifiery. Szkoda tylko, że nie mam kompostu. Chyba będę musiała pomyśleć nad własnym kompostem, bo czytam, że często go wykorzystujecie. Pozdrawiam
lindsay80 13:19, 19 kwi 2016

Aska napisał(a)
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Czyli posadzę w tej ziemi, w której sadziłam Umbraculifiery. Szkoda tylko, że nie mam kompostu. Chyba będę musiała pomyśleć nad własnym kompostem, bo czytam, że często go wykorzystujecie. Pozdrawiam

Asia, rozejrzyj się za jakąś kompostownią pod drzewa i na rabaty można kupić, bo do warzywnika to lepiej swoj wlasny robić.
Pszczelarnia 13:21, 19 kwi 2016

ana_art napisał(a)
oooo dzięki bo czytam, że siejesz cynię i już myślałam że do gruntu, wyczytałam, ze do gruntu dopiero w maju, a w rozsadę koniec marca. Jednak jeśli piszesz że teraz do donic to może spróbuję bo mam ochotę na cynie w tym roku

I to jest piękne!

Dla mnie sianie cynii w marcu to zdecydowanie za wcześnie.
ana_art 20:48, 20 kwi 2016