Moja Droga jeśli chcesz Conika ok.15 letnie, prawie 2m wysokie to oddam z pocałowaniem reki... fakt, trochę wyłysiałe od północy, bo przędziorek buszuje, a ja już nie mam ochoty lać chemii i czyścić od środka z kilogramów suchego...
Uprzedzam po prostu z Conicą, bo za 6-7 lat nie podam dobrodusznie rękawa do ocierania spłakanego nosa
Cisy i szmaragdy dadzą osłonę, ale czasami wiatry wieją falami - góra, dół- i warto obserwować ogród skąd idą zimne wiatry. Zwłaszcza w okresie marzec-kwiecień, kiedy rośliny budzą się do życia, a jeden powiew przymrozku załatwia je na długi czas. W takich przewiewnych miejscach warto posadzić np. drzewo, które będzie ten powiew rozbijać.
Odnośnie 'wzdłuż chodnika" - musisz przemyśleć na spokojnie. Widzę, że masz tendencje do bordo i niebieskiego. Nie krytykuje, to kwestia gustu. Uswiadamiam ci twoje wybory. Trzmielina w takiej aranżacji będzie wymagała cięcia w dywan. Mnie by się nie chciało

Dodatkowo zima nie wygląda super dobrze - łapie różowy odcień i czasami wygląda smętnie.