Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie » Edycja postu

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 15:28, 21 sie 2017

Nikt nie pomoże z tą hortensją?
ren133 15:38, 21 sie 2017

Anetko, nie mam tej odmiany to nie doradzę ... galązki wygladają na mało sztywne ... daj podpory a na wiosnę niskie cięcie i zobaczysz czy sie wzmocnią
kamcia 17:31, 21 sie 2017

Anetko piękny ogród, wszystko zadbane, dopracowane, śliczne kompozycje, cudnie. Hortensje i jeżówki wymiatają .

Z tą Diamentino też nie pomogę, ona rośnie tam jedna, czy kilka i czy tylko ona tak wygląda?, może ma za ciasno?
Marzenaka 18:23, 21 sie 2017

Piękna ta jeżówka Green jewel. Chyba jednak ją kupię na moją zieloną rabatę. Co do hortensji, ja mam Diamant Rouge, dopiero w tym roku widzę, że wypuściła grube i długie pędy. Ale ma też dużo maleńkich drobnych gałązek, które jakby leżały na ziemi. Myślę, że z każdy rokiem będzie lepiej. Z tym że nie jestem specem od hortensji
Iwk4 18:50, 21 sie 2017

Nett napisał(a)

Dziękuję Kamilko

Tak szczerze mówiąc, to mi też się bardzo mój ogród podoba po zmianach. Jeszcze nie wszystko skończone, jeszcze kilka rzeczy do poprawienia, ale jak wychodze do ogrodu i patrzę na to co zrobiliśmy, to odczuwam ogromny spokój i przyjemność.

Hortensje niesamowicie rozjaśniają rabatę, róże dodają koloru, trawy lekkości, drzewa charakteru. Tak, dla mnie jest super. Osobiscie niczego więcej mi nie treba

A zawdzięczam to forum. Mnóstwo ludzi służyło radą, inspiracją, korygowąło moje zapędy. Toszka z radami o uzdatanianiu gleby ma tu też ogromny wkład, bo widze jak zmieniła sie kondycja wielu roślin.

Fajnie jest

Anetko, ujęłaś samo sedno zmian. Tak też czuję u siebie.
Bardzo ładnie wygląda teraz twój ogród. Brawo
Iwk4 18:52, 21 sie 2017

Nett napisał(a)
Nikt nie pomoże z tą hortensją?

Diamantino ma chyba Ewa777. Do raju daleko.
Podpytaj się.
Nett 08:30, 22 sie 2017

ren133 napisał(a)
Anetko, nie mam tej odmiany to nie doradzę ... galązki wygladają na mało sztywne ... daj podpory a na wiosnę niskie cięcie i zobaczysz czy sie wzmocnią

No własnie Reniu cięłam ją nisko jak wszystkie pozostałe i te nowe gałązki takie cienkie i się kładą. Może nie trzeba jej tak ciąć....
Nett 08:31, 22 sie 2017

kamcia napisał(a)
Anetko piękny ogród, wszystko zadbane, dopracowane, śliczne kompozycje, cudnie. Hortensje i jeżówki wymiatają .

Z tą Diamentino też nie pomogę, ona rośnie tam jedna, czy kilka i czy tylko ona tak wygląda?, może ma za ciasno?

Kamciu tam są 3 hortensje, 2 Baby Lace i jedna Diamantno. Miejsca mają sporo. Tylko ta jedna taka mała i leżąca. Nawet Anabelki tak nie leżą.
Nett 08:33, 22 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Piękna ta jeżówka Green jewel. Chyba jednak ją kupię na moją zieloną rabatę. Co do hortensji, ja mam Diamant Rouge, dopiero w tym roku widzę, że wypuściła grube i długie pędy. Ale ma też dużo maleńkich drobnych gałązek, które jakby leżały na ziemi. Myślę, że z każdy rokiem będzie lepiej. Z tym że nie jestem specem od hortensji

Marzenko bardzo polecam tą jeżówkę. Zachwyciła mnie. Sztywna, nieduża, ładnie przekwita, nie kładzie się.
A co do hortensji to jeszcze popytam czy coś jej dolega czy po prostu musi zmężnieć.
Nett 09:21, 22 sie 2017

Iwk4 napisał(a)

Diamantino ma chyba Ewa777. Do raju daleko.
Podpytaj się.

Iwonko dziękuję. Jak zawsze jesteś niezawodna.

A co do ogrodu... Gdy patrząc na ogród czuje się spokój a nie nerwową potrzebę zmian, to ogromna radość dla człowieka. Wcześniej było mi przykro, smutno, byłam zła i ciągle chciałam coś zmieniać. Teraz widzę oczywiście miejsca, które wymagają zmian, ale to nie jest już takie nerwowe. Teraz martwię się już tylko tym żeby rosliny zdrowo rosły