Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

justi 09:26, 16 maj 2012

mira68 napisał(a)
Justynko czekam na zdjęcia traw a kula cisowa jak już wcześniej pisałam superek

Akurat wstawiłam
Milka 11:00, 16 maj 2012

justi napisał(a)

Justynko złotowłosa, ależ Ci w tych bzach... do urody...!
Jadę z czytaniem "do tyłu" no i przystopowało mnie przy trawach - kupowałaś je u Mariusza? Ciekawa jestem, czy on sprzedaje duże sadzonki, czy takie tycie, do odchodowania? Bo rozpaczliwie szukam miskanta Morning light, dostałam jesienią sadzonkę i nie przeżyła.

Elfiku wstawiam dla Ciebie jeszcze raz zdjęcie sadzonki, pisałam już że na upartego można by dzielić. Sadzonki ładne, te miskanty po 15 zł płaciłam. Więc niedrogo, tak uważam.

fajne trawy i tanie, moje były tańsze, ale dużo gorsze, cóż, może urosną coraz ładniejsze avatarki, do twarzy ci wśród bzów
MilenaP 13:02, 16 maj 2012

Justi ładniutkie masz te trawki, ale skoro przemarzają, to trzeba na nie uważać. U mnie rozplenica po bokach popuszczała, a w środku przemarzła, tak samo jest z gracillimusem Podziwiam Cię za odwagę cięcia takiego giganta cisowego no, ale z drugiej strony wiem, że to mus.
justi 18:07, 16 maj 2012

Irenko, Milenko dzieki za wizytę. Trawy fajne , a co ma przemarznąć to i tak przemarznie. U nas padło wielkie dzrewo czereśniowe, zahartowane i wieloletnie. Więc chyba nie ma reguły
justi 18:14, 16 maj 2012

Mam taki bez, chyba go wykopię i dam w miejsce przemarzniętego klona. Kiedy to zrobić jesienią? czy teraz po kwitnieniu? a czy z odrostów korzeniowych da się wyhodować nowe drzewko czy usuwać? M skosił, ale pytam.

MilenaP 18:18, 16 maj 2012

Justi ja parę lat temu dostałam piękny bez od szwagra, teraz mam z odrostów cały rząd za garażem i jeszcze pod domem w miarę wyprowadzonego na nóżkę
justi 18:20, 16 maj 2012

O to fajnie, może sobie jeszcze jednego wyhoduję i muszę kupić kremowo- żółty bo ładny.
MilenaP 18:24, 16 maj 2012

ja mam posadzone tak: 2 fioletowe i 1 biały i znów 2 fioletowe i 1 biały itd. w takiej grupie robią piorunujące wrażenie, a zapach rozchodzi się naprawdę daleko
jakby mi było mało, przytaszczyłam z Krakowa spod balkonu mojej teściowej białego pełnego, bo moje były niepełne Właśnie tak z odrostów korzeniowych
justi 18:31, 16 maj 2012

Tak dużo miejsca nie mam na długi szpaler, ale ze 2-3 gdzieś upchnę. Poza tym zapach kusi, żeby je mieć
MilenaP 18:34, 16 maj 2012

moja siostra ma w ogrodzie jakiś taki mały bez, krzaczek ma chyba z 60 cm i cały jest obsypany niepozornymi kwiatuszkami, ale pachnie tak jak duże drzewo zapomniałam teraz jak się nazywa