Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

anabuko1 10:12, 01 wrz 2020

kasiek napisał(a)

Kupiłam ja jako brzoskwinia ozdobna, owoce ma nie duże, to nie jest jakaś typowa odmiana deserowa. Ale sa takie jak lubie, małe, twardawe i średnio slodkie
za to kwitnie spektakularnie. I szczerze powiedziawszy spotkałam ją raz w życiu więc nie wiem czy jest popularna.
To chyba ta
https://szkolkastecz.pl/brzoskwinia-ozdobna-melred/.html

Dzięki.Przyznam ci się,że takiej jeszcze nie widziałam. Ciekawa, piękna a jak smaczna.To już całkiem fajnie.
Będę sie za nią rozglądać.
kasiek 19:25, 01 wrz 2020

anabuko1 napisał(a)

Dzięki.Przyznam ci się,że takiej jeszcze nie widziałam. Ciekawa, piękna a jak smaczna.To już całkiem fajnie.
Będę sie za nią rozglądać.

Powodzenia
Agania 21:37, 01 wrz 2020

kasiek napisał(a)

Nawet nie strasz, dzis wieczorem mam weterynarza. Na koci katar był szczepiony 25.08 i pani dr mówiła że jeśli kot to złapał to po szczepionce szybciej to przejdzie. Tak to jest brac z azylu,ale cóż poradzić, jest taki słodziak.
A kotka nie odpuszcza, dziś juz śpi w korytarzu, na dom nie puszczamy bo ma pchły i już nam ręce opadają jak ją odpchlić na stałe.

Nie martw się jak sobie przypominam to nasza Goyja też kichała na początku. Nasze dostały te szczepionki łączone, a na pchły i kleszcze najlepsze kropelki, a najlepiej zaopatrzyć się w transporterek i zrobić to u weta.
kasiek 15:49, 02 wrz 2020

Agania napisał(a)

Nie martw się jak sobie przypominam to nasza Goyja też kichała na początku. Nasze dostały te szczepionki łączone, a na pchły i kleszcze najlepsze kropelki, a najlepiej zaopatrzyć się w transporterek i zrobić to u weta.

Byłam wczoraj z kiciusiem u weta. Ma koci katar, zapalenie spojówek i świerzba uszu.... Dostał antybiotyk i krople do oczu. szcepionka na koci katar zaczeła jednak działać, antybiotyk także pomógł bo dziś kiciuś jak nowo narodzony
Agania 17:38, 02 wrz 2020

Super to radość
Czy imię już wybrane?
sylwia_slomc... 17:42, 02 wrz 2020

kasiek napisał(a)

Szczurek odszedł od nas na początku roku, był z nami 4 lata...
Akwarium jest, choć koralowce nam po wakacjach padły
Kotus niestety chory, miał katar jak go braliśmy, jutro mamy weterynarza... Ech wciąż coś...

Krótko te futrzaki żyją niestety U mnie w akwarium też pustki bo jak rak się nie wyliniał to też padł, a w drugim pielęgnica niebieskołuska padła ze starości i został glonojad, miałam kupić nowych mieszkańców zaczęła się pandemia nie jeżdżę nigdzie i akwaria stoją, ale bez mieszkańców
U Młodego wprawdzie narybek jest, ale ja nie koniecznie lubię te same gatunki co synuś
Czytam, ze kocina strasznie zaniedbana ze schroniska zabrana, kurcze no mogli by się chociaż postarać by nie wydawać ludziom chorych zwierząt. Zaszczep od razu tego drugiego kota bo koci katar jest mocno zakaźny.
kasiek 19:35, 03 wrz 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Krótko te futrzaki żyją niestety U mnie w akwarium też pustki bo jak rak się nie wyliniał to też padł, a w drugim pielęgnica niebieskołuska padła ze starości i został glonojad, miałam kupić nowych mieszkańców zaczęła się pandemia nie jeżdżę nigdzie i akwaria stoją, ale bez mieszkańców
U Młodego wprawdzie narybek jest, ale ja nie koniecznie lubię te same gatunki co synuś
Czytam, ze kocina strasznie zaniedbana ze schroniska zabrana, kurcze no mogli by się chociaż postarać by nie wydawać ludziom chorych zwierząt. Zaszczep od razu tego drugiego kota bo koci katar jest mocno zakaźny.

Od wczoraj jest już coraz lepiej, goni, jest radosny, oczka przeszły - jest super Koty nie maja kontaktu ze soba, bo kocica nie wchodzi do nas do domu a mały będzie do wiosny w domu.
Krótki żywot naszych milusińskich niestety ...
kasiek 19:10, 04 wrz 2020

Wrześniowe pstryczki
kasiek 19:11, 04 wrz 2020

kasiek 19:11, 04 wrz 2020