Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Urszulla 10:58, 25 paź 2020

kasiek napisał(a)
A na balkonie..

Tyle, czas przesuniety, pewnie juz fot będzie mniej, ale natrzaskałam sporo, wystarczy

Ten duży zielony trawnik to na pewno nie u Ciebie? Kapustki w donicach ładne. Fajny pomysł.
Urszulla 11:02, 25 paź 2020

kasiek napisał(a)

Jak sadziłam nie wiedziałam że będzie taki spektakl Teraz ładnie całość wyglada po corocznych dopieszczaniach - to foty z października w ostatnich latach do porównania
2020 - Teraz

2018

2017

2016

Dużo rzeczy wywaliłaś i wprowadziłaś nowe? Szkoda że bez objaśnień te fotki bo nie umiem się połapać w zmienności.
Ewa777 11:21, 25 paź 2020

Prześliczne jesienne obrazki Piękna jesień w Twoim ogrodzie
kasiek 11:58, 25 paź 2020

Urszulla napisał(a)

A o jakie kwiaty w grudniu chodzi?

O te

Tak wyglądaja w koncu listopada
kasiek 11:58, 25 paź 2020

Urszulla napisał(a)

Ten duży zielony trawnik to na pewno nie u Ciebie? Kapustki w donicach ładne. Fajny pomysł.

No wierz mi że u mnie taki duży trawnik nie miał by szans To u sąsiada.
kasiek 12:00, 25 paź 2020

Urszulla napisał(a)

Dużo rzeczy wywaliłaś i wprowadziłaś nowe? Szkoda że bez objaśnień te fotki bo nie umiem się połapać w zmienności.

druga fotka ze stara altaną, trzecia ze starą altaną i bez mostku a czwarta to co wcześniej i z domkiem Darii zamiast warzywnika
kasiek 12:00, 25 paź 2020

Ewa777 napisał(a)
Prześliczne jesienne obrazki Piękna jesień w Twoim ogrodzie

Dzieki
basia3012 21:00, 25 paź 2020

kasiek napisał(a)

Przeczytałam u Danusi zaproszenie na Twój jesienny ogród. To i ja zajrzałam. Można?
Pięknie masz. Elegancko ale i praktycznie. Jesień w ogrodzie z krzewami liściastymi jest cudna, kolorowa. Wcześnie kwitną te Twoje zimozielone krzewy z ostrymi listkami, zapomniałam nazwy. Takie żółte, pachnące kwiaty mają zimą. Miałam je ale u mnie rozłaziły się więc ich już nie mam. No skleroza, nie pamiętam nazwy.
Uwielbiam kolory jesieni. Dzisiaj jechałam do lasu to po drodze tylko czerwień, zółć i zieleń. Piękna jesień.
Jakie fajne grzybki Ci Kasiu wyrosły. Jak chórek krasnoludków.
Ale w lesie też jeszcze były, np kanie, maślaki. Wnuk z dziadkiem nazbierał ich sporo, ja rozpalałam ognisko.
kasiek 18:49, 26 paź 2020

basia3012 napisał(a)

Przeczytałam u Danusi zaproszenie na Twój jesienny ogród. To i ja zajrzałam. Można?
Pięknie masz. Elegancko ale i praktycznie. Jesień w ogrodzie z krzewami liściastymi jest cudna, kolorowa. Wcześnie kwitną te Twoje zimozielone krzewy z ostrymi listkami, zapomniałam nazwy. Takie żółte, pachnące kwiaty mają zimą. Miałam je ale u mnie rozłaziły się więc ich już nie mam. No skleroza, nie pamiętam nazwy.
Uwielbiam kolory jesieni. Dzisiaj jechałam do lasu to po drodze tylko czerwień, zółć i zieleń. Piękna jesień.
Jakie fajne grzybki Ci Kasiu wyrosły. Jak chórek krasnoludków.
Ale w lesie też jeszcze były, np kanie, maślaki. Wnuk z dziadkiem nazbierał ich sporo, ja rozpalałam ognisko.

To mahonie japońskie, one właśnie kwitną w grudniu, te zwykłe dopiero w kwietniu. Dziekuje i oczywiscie zapraszam na spacery
Powolutku kolejne gwiazdy grudnia startuja
basia3012 14:14, 27 paź 2020

kasiek napisał(a)

To mahonie japońskie, one właśnie kwitną w grudniu, te zwykłe dopiero w kwietniu. Dziekuje i oczywiscie zapraszam na spacery
Powolutku kolejne gwiazdy grudnia startuja

No właśnie mahonia. U mnie listki często robiły się żółte i suche. Czy to jakiś grzyb był nie wiem.
Muszę zajrzeć do moich ciemierników. Może też są już w pąkach?