Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 21:24, 12 mar 2019

W salonie zostało mi montowanie podłogi, instalacja karniszy, wypoczynek. Jakis regał jeszcze chce koło nowej lampy na ścianie bo brzydko idzie kabel w peszlu. Ale w zasadzie w tym miejscu koniec dodatków.

Potem biore się za dokończenie SPA. Kupiłam dziś śliczne zasłonki do niego i zonk - o ile w markecie slicznie wyglądały to w ogrodzie ten kolor był za mocny - musiałabym wszystko miec w tych kolorach. Jutro muszę je oddać i potem pomyslę co dalej. Już widzę że będzie tu trudniej bo to żywe barwy a ja cenie umiar. Myślałam też że spasują mi tam drewniane skrzynki ale są za małe, muszę większych poszukać.

I to tyle
kasiek 21:26, 12 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie wiedziałam, że do saloniku kominkowego zasłonki planujesz, myślałam, że tam tylko przeszklone ściany miały być by było dużo światła, ale pasują fajnie

Tak cały będzie zaszkolny jako ogród zimowy Zasłonki będą w kształcie litery L - bardzo icgh mało będzie widać jak się je zmarszczy ale nastrój robią boski!

A i mam termin montowania daszku z gontu - 8-10 kwietnia, tu z przed ostatnimi nagraniami 15.04 - obym zdążyła
sylwia_slomc... 21:40, 12 mar 2019

Zdążysz, a te niebieskie rozkładałaś w ogrodzie czy tylko takie złożone porównywałaś, bo po rozłożeniu mogą być delikatniejsze w odbiorze.....
kasiek 22:04, 12 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zdążysz, a te niebieskie rozkładałaś w ogrodzie czy tylko takie złożone porównywałaś, bo po rozłożeniu mogą być delikatniejsze w odbiorze.....

Rozkładałam oczywiście - ale za dużo jak dla mnie, ja lubię bardziej jednolity styl, coraz bardziej uciekam w biele i beże jak widać
Na podłogę pójdzie mata granatowa szerokim pasem. Dopiero wtedy ostatecznie zdecyduje się na kolor donicy. Dzis dosypałam jeszcze białego kamienia w rogi altany tam gdzie skimie. Muszę dodać ample - tych jeszcze nie kupiłam i wtedy zobaczę. Powolutku mam sporo czasu na myślenie za to tragicznie mało na pełną organizację...
Magleska 06:22, 13 mar 2019

Kasiu ...kominkowy coraz piękniejszy-bardzo fajnie z tymi zasłonkami …..masz fajny gust i aż zacieram rączki ,bo nie mogę doczekać się końcowego efektu

kasiek 20:02, 13 mar 2019

Magleska napisał(a)
Kasiu ...kominkowy coraz piękniejszy-bardzo fajnie z tymi zasłonkami …..masz fajny gust i aż zacieram rączki ,bo nie mogę doczekać się końcowego efektu

O to mi ło Postaram się jeszcze nie raz Cie zaskoczyć
deszczowymaj 20:05, 13 mar 2019

Salon ogrodowy wygląda cudnie,aż nie do uwierzenia ..że znajduje się na zewnątrz z zasłonami nabrał przytulności

i zakupy superaśne...wszędzie gdzie nie wchodzę tam zakupy
te skrzyneczki są piękne ..i klateczki też ach ..
Katkak 20:08, 13 mar 2019

Ale cudnie działasz. Podziwiam i kibicuję i już zazdroszczę tego miejsca na nowe roślinki po przestawieniu domku na narzędzia
kasiek 20:12, 13 mar 2019

Dzis doszły świeczniczki do SPA po fajnej przecenie

Dosypałam białego dolomitu w tylne rogi. Zasłony oddałam a na strychu znalazłam ... woale. Ryzyk fizyk zawiesiłam - są z odzysku, jak mnie zdrażnią to wyrzucę, na razie przypominają mi wakacje

kasiek 20:17, 13 mar 2019

Byle nie patrzec na daszek...