Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Agania 13:57, 11 mar 2019

Dobrze, że się pożarem nie skończyło, nawiało z taką siłą w komin, że szybka w kominku pękła i poszedł czad z dymem na dom jak spaliśmy, ło matulu bojam
się żeby w końcu przeszły te nawałnice...fajny kącik na narzędziówkę pa
kasiek 17:06, 11 mar 2019

Agania napisał(a)
Dobrze, że się pożarem nie skończyło, nawiało z taką siłą w komin, że szybka w kominku pękła i poszedł czad z dymem na dom jak spaliśmy, ło matulu bojam
się żeby w końcu przeszły te nawałnice...fajny kącik na narzędziówkę pa

Rany Agaciu - az cierpnie skóra! Dobrze że Wam nic się nie stało!
kasiek 17:10, 11 mar 2019

Przez te wichury dziś nie dane było skończyć roboty, masakra bo znów muszę wziąć urlop. Ale z wiatrem trudno wygrac - dach jest lekki i trzeba uważać by go nie wygieło. Dodatkowo poszły wzmocnienia wszędzie gdzie się dalo jeszcze zrobić, te huragany naprawdę przerażają.
3/4 dachu zamontowane, mam nadzieję że nawałnica nie będzie mu straszna.

Fajnie doświetlone tym poliwęglanem
A z salonu taki widoczke

sylwia_slomc... 18:40, 11 mar 2019

Myslałam o tym samym miejscu, ale bojałam sie pisać bo już i tak był problem z przsunięciem, z Katką nawet rozmawiałysmy, ze tam by było dobrze. Fajnie, że tak mama podpowiedziała
Niestety dzisiejsza noc ma być identyczna Sanepid dostał ostrzeżenie i rozesłał do sklepów
U nas straty w ogrodzie są, mniejsze niż się spodziewałam, ale jednak, położyło nam ogrodzenie przy wejściu tu gdzie maty dałam
AgnieszkaW 18:50, 11 mar 2019

Kasiu, wczoraj napisałam Ci na priv o nieśmiałej myśli "wyrzucenia' z tamtego miejsca starej altanki, by nie było "za ciężko", a nowa altanka miała eleganckie, zielone otoczenie. I co? I zdezerterowałam, nie wysłałam priva, coby ci nie namieszać w koncepcjach... Mama miała więcej odwagi
Magleska 18:53, 11 mar 2019

Kasiu bardzo fajny pomysł ,żeby zrobić w miejscu kompostownika domek narzędziowy

a salonik nabiera wyglądu z daszkiem -współczuję tylko Panom pracy w takiej pogodzie
kasiek 19:08, 11 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Myslałam o tym samym miejscu, ale bojałam sie pisać bo już i tak był problem z przsunięciem, z Katką nawet rozmawiałysmy, ze tam by było dobrze. Fajnie, że tak mama podpowiedziała
Niestety dzisiejsza noc ma być identyczna Sanepid dostał ostrzeżenie i rozesłał do sklepów
U nas straty w ogrodzie są, mniejsze niż się spodziewałam, ale jednak, położyło nam ogrodzenie przy wejściu tu gdzie maty dałam

No prosze - to się zgrałyśmy Wystarczyła jedna bezsenna noc
jest moc, jest wizja, musze jeszcze eMusiowi to przekazać ale mamy tyle materiałów po budowie saloniku że może w połowie kosztów się zmieścimy
Dziś już przełożyłam płotek do kompostownika w nowe miejsce i pół kompostu przerzuciłam Jutro jak Bóg da to dokończę dzieło

Współczuje strat, u mnie nie tyle poszło w zniszczenia co w wydłużenie czasu pracy. Niech to się już skończy...
kasiek 19:17, 11 mar 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, wczoraj napisałam Ci na priv o nieśmiałej myśli "wyrzucenia' z tamtego miejsca starej altanki, by nie było "za ciężko", a nowa altanka miała eleganckie, zielone otoczenie. I co? I zdezerterowałam, nie wysłałam priva, coby ci nie namieszać w koncepcjach... Mama miała więcej odwagi

Trafiło mnie jak piorunem ,po co ja ma się męczyć? A eMowi kosztową wersję pokaże to go przekona
kasiek 19:18, 11 mar 2019

Magleska napisał(a)
Kasiu bardzo fajny pomysł ,żeby zrobić w miejscu kompostownika domek narzędziowy

a salonik nabiera wyglądu z daszkiem -współczuję tylko Panom pracy w takiej pogodzie

No teraz to jestem już całkiem przekonana do nowej wizji

Salonik robi się kapitalny, tyle że woooolno to idzie, a tu każdy dzień urlopu liczę - im wiecej na roboty pójdzie tym mniej na wyjazdy Wrrr, ale cóż jak się zaczeło to trza skończyc
sylwia_slomc... 19:23, 11 mar 2019

kasiek napisał(a)

No prosze - to się zgrałyśmy Wystarczyła jedna bezsenna noc
jest moc, jest wizja, musze jeszcze eMusiowi to przekazać ale mamy tyle materiałów po budowie saloniku że może w połowie kosztów się zmieścimy
Dziś już przełożyłam płotek do kompostownika w nowe miejsce i pół kompostu przerzuciłam Jutro jak Bóg da to dokończę dzieło

Współczuje strat, u mnie nie tyle poszło w zniszczenia co w wydłużenie czasu pracy. Niech to się już skończy...

A wiesz, że mnie kompostownik do połowy opróżniło na warzywnik, poderwało suche resztki z rabat i wyrzuciło na poletko truskawkowe, to były astry jesienne więc będę miała wschody wszędzie