Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

abiko 10:47, 13 sty 2017

Kasiu ja się nawet mu nie dziwię. Przecież tak jest niestety. Ja pamiętam jaki szok przeżyłam kilka lat temu jak byłam u znajomych w domu - w Austii, którzy wyjechali na wakacje zostawiając otwarty dosłownie garaż w wypasionymi rowerami. Wyobrażasz sobie to u nas
kasiek 10:53, 13 sty 2017

mira napisał(a)
Jaki to zeszyt co tam będziesz pisać - fotki zimowe fajne - fakt ciemiernik super

Zeszyt jest założony w celu gromadzenia metek z roslin - by potem łatwo było odszukać nazwę i odmianę. A metek trochę mam
Grupuję gatunkami ot coś takiego

kasiek 10:54, 13 sty 2017

abiko napisał(a)
Kasiu ja się nawet mu nie dziwię. Przecież tak jest niestety. Ja pamiętam jaki szok przeżyłam kilka lat temu jak byłam u znajomych w domu - w Austii, którzy wyjechali na wakacje zostawiając otwarty dosłownie garaż w wypasionymi rowerami. Wyobrażasz sobie to u nas

Okropne to jest, w takich chwilach mam ochotę zmienic ten kraj.... A z drugiej strony całe życie się bać? To jak jakby żyć na pół gwizdka...
abiko 10:59, 13 sty 2017

Kasia mam taki sam zeszyt
kasiek 11:01, 13 sty 2017

abiko napisał(a)
Kasia mam taki sam zeszyt

O proszę - fajna sprawa z takim gromadzeniem metek - ja w ogóle lubie systematykę i porządek choc nie zawsze mi wychodzi
Basilikum 11:29, 13 sty 2017

ja zamiast zeszytu mam pudelko na buty na kartonikach zapisuje tez gdzie cebulki wysadzilam (lub nasionka wysialam).

Karmnik fajnie Ci wyszedl
sylwia_slomc... 11:59, 13 sty 2017

Kurcze z zeszytem fajny pomysł bo po nazwach to dopiero jak wklepie w neta to widzę do której rośliny przypisane. Ja prowadzę zeszyt w którym zapisuję na którym ogrodzie i jaka roślina( nazwa).
Ale już ilości sztuk tych roślin nie zapisuję bo bym się nie doliczyła A tak wiem , że mam blisko 600 gatunkow i odmian. Nic dokładniej

Karmniczek fajny i pasuje do reszty
Milka 12:06, 13 sty 2017

A ja mam i zeszyty i skoroszyty, a i tak gubię się
Milka 12:10, 13 sty 2017

kasiek napisał(a)

świetne, bo i wiosna, zima i nawet ozdobione na czubku, wielkanocne jajo
karmnik po metamorfozie super, zdrowiej, chociaż gdyby nie choroba, uczty by nie było
12:37, 13 sty 2017
kasiek napisał(a)

Zeszyt jest założony w celu gromadzenia metek z roslin - by potem łatwo było odszukać nazwę i odmianę. A metek trochę mam
Grupuję gatunkami ot coś takiego

a ja za leniwa jestem ...na zeszyt ....założyłam folder ....w którym mam właśnie zdjęcia metek pogrupowanych gatunkami ....i plik w excelu w którym mam to wszystko pospisywane ...ale i tak nie udało mi się wszystkiego skatalogować....choć widzę ze takie notatki sa przydatne ....ile nie ma w nich bałaganu

najłatwiej mi poszło z tulipanami na jesieni ...bo jak kupowałam to wpisywałam ...najgorzej z azaliami ...bo dawno posadzone ...a metki juz dawno odfrunęły i nie wiem która jaka.

byliny w odległej przyszłości...bo to wyzwanie ...udało mi się tylko spisać jeżówki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies