Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

mira 14:32, 13 sty 2017

Kurcze zawstydzasz z tym zeszytem, ja wrzucam wszystko do jednego koszyczka a potem i tak nie wiem gdzie co. Podziwiam.
Obiecałam sobie że wystawię nowy koszyczek i tam z roku będę gromadzić i metki i ceny -

Karmnik pięknie odnowiony.
mira 14:39, 13 sty 2017

dubel - tak to jest jak się piecze i pisze
Urszulla 16:10, 13 sty 2017

Ładny porzadeczek z tymi metkami. Skatalogowanie w kompie też wymaga zachodu. Podoba mi się to ale wiem że nie dla mnie.
Katkak 17:31, 13 sty 2017

abiko napisał(a)
Kasia mam taki sam zeszyt

Ja tez . Kasia karm.ik jest przepiękny, wygląda jak nowiutki. Cudnie go idpicowalas .
AGDULA 00:25, 14 sty 2017

kasiek napisał(a)

Zeszyt jest założony w celu gromadzenia metek z roslin - by potem łatwo było odszukać nazwę i odmianę. A metek trochę mam
Grupuję gatunkami ot coś takiego

To jest super pomysł! Ja ostatnio wrzucałam do szafy w celu zeby to kiedyś uporządkować i tak leżą w szafie bo zabrać się nie mogę za to.
Ostatnio chodzi mi taki pomysł po głowie, żeby założyć coś ala segregator (jeszcze dokladnie nie wymysliłam czy to ma być segregator czy jakiś album czy zeszyt) ale coś aby prowadzić coś w stylu ogrodowego pamiętnika. Tzn, naklejac te kartki plus krótki opis co do wymagań rośliny i zdjęcie wydrukowane z ogrodu z posadzoną rosliną w jakiejś swojej aranżacji ogrodowej. taki scrapbook.
AGDULA 00:30, 14 sty 2017

o czymś takim myślałam:

Katkak 14:51, 14 sty 2017

Kasia wyślij dziewczynki do ogrodu żeby cyknęły zdjęcia jak się odnowiony karmniczek prezentuje .
kasiek 20:48, 14 sty 2017

O rany, nie wiedziałam że moja choroba w efekcie przyniesie tyle emocji
Czuje się jak nałogowy palacz który właśnie rzucił palenie, cały czas muszę coś robic z rękami, świra można dostać. Układam w półkach , skręcam regały do kolejnej - tym razem sportowej garderoby i porządkuje.... A w nocy nie mogę spać bo pomysły mi chodzą po głowie I to na zmianę - raz pomysły jak dom w środku przemalować ( bo malowanie mam w kwietniu przed komunią), a raz co nowego zrobić w ogrodzie. I tak juz wiem gdzie będą największe zmiany w tym fragmencie
Kolor żółty w domku zmieni się w limonke (wcześniej dałam że różwowy ale zapomniałam że tam żółte kwiecie posadziłam ), dojdą donice na warzywa, a do tego wstawię jeszcze 2 łuki które przegrodzą optycznie działkę

Do tego robie rysunek gdzie ma być oświetlenie, jak ma biegnć ściezka i w ogóle.... Matko - strach chorować!
kasiek 20:50, 14 sty 2017

Katkak napisał(a)
Kasia wyślij dziewczynki do ogrodu żeby cyknęły zdjęcia jak się odnowiony karmniczek prezentuje .

Kasiu nikt nie wbije teraz palika z karmnikiem - ba to ja musze wybrać miejsce a do końca tyg. mam być w domu. Cierpliwości, ja też się jej uczę
Kurcze juz Daria mnie dorwała na kompie - idziemy oglądać trole
AGDULA 22:58, 14 sty 2017

Te łuki to super pomysł! A czym je obsadzisz?