Sebek - fajnie, że wpadasz, choć ostatnio u mnie wieje nudą. Za to w domu świątecznie zaczyna się robić. Adwent to magiczny czas.
Adela - na forum jest mnóstwo cennych informacji. Warto poświęcić chwilę i znaleźć odpowiedź na pytania, które zdają się być bez odpowiedzi, a które - jak się okazuje - na Ogrodowisku już postawiono i wyczerpująco na nie odpowiedziano. Cieszę się, że zidentyfikowałaś swojego intruza
Tereso - słowa Jonasza oddają tak wiele, że... na temat Jego poezji pisałam pracę magisterską

Poznałam Jego Syna, Żonę i... do dziś wzdycham do tomików wierszy, których nie wydano, a które dzięki Jadze Koftowej miałam okazję analizować. To mój ulubiony polski Poeta.
Borbetko - Monia - masz rację. To fajny obrazek. Szkoda, że tak bardzo ulotny...
Polinko - wiem, wiem

Rabata przed domkiem/szopką nazywać się powinna "Polinkowa". Są na niej Gracki - 5 sztuk z jednej! Twojej sadzonki i kilkadziesiąt kostrzew wyprodukowanych z jednej! kępki od Ciebie
AniMa - bardzo mi miło.
Margarete - zmrożone róże w ogrodzie też są piękne. Adwentowo: zrobiliśmy rodzinnie kalendarz, w którym codziennie każdy z domowników znajduje karteczkę z dobrym słowem od pozostałych. To lniane woreczki wycięte przeze mnie, zszyte przez Męża i ozdobione cyframi oznaczającymi kolejne dni grudnia i rysunkami przez nasze Córki.
Pestko - rozsyp nasiona tam, gdzie mają wzejść. Byle ściółka nie ograniczała możliwości kiełkowania.
Sebek - dekoracje jak zwykle mocno klasyczne. Pewnie coś tam znowu pokażę, choć nie będę innowacyjna. Jakieś gałązki, wianki, światełka, szyszki, bombki etc.