Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej

Ogród bacowej

Iwk4 08:24, 16 cze 2017

Firletka chalcedonska. Dlugo kwitnie. Rok temu ok. miesiąca.
08:31, 16 cze 2017
bacowa napisał(a)

Nie mam pojęcia jaka jest jasmina, chociaż ma dobre recenzje, a Laguna dobrze rośnie u mnie , powtarza też dobrze . Jest z nią tylko trochę pracy bo kwiaty trzeba obrywać.Cudownie pachnie.

Jasmina u mnie nie powtarza kwitnienia ..w zeszlym roku pytałam Andy i ona twierdzi to samo że słabo powtarza ...taki typ ....a nasi sprzedawcy zachwalają ja..... w tym roku odrasta od ziemi cała wymarzła lekko mnie drazni

napisz cos więcej o swojej Lagunie ..i ile sezonów juz ja masz?
Makao_J 18:06, 16 cze 2017

Ewa czy swoje turzyce włosiste Frosted Curls to tniesz czy czeszesz?

Pokaż je.

Ja swoje obcięłam a teraz mi coś świta że powinnam je wyczesać wczesną wiosną. Rosną ale może to im zaszkodziło i powinny lepiej
Mirka 20:19, 16 cze 2017

Bardzo mi się podoba to połączenie szałwi i kocimiętki.Z tyłu jeszcze werbena albo niebieskie ostróżki by pasowały☺No to się pomądrzyłam☺
Iwk4 20:36, 16 cze 2017

Ewa, ten duet jakoś poziomami fajnie wyszedł. Ja posadzilam podobnie i mam płasko. Chyba muszę dać wyższą szałwię do tej kocimiętki.

Pytałaś się o drzewa. Tulipanowiec śpi, a śliwa wypuszcza od korzenia. Tylko ja krzaka nie chcę.
bacowa 11:40, 18 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Ewa czy swoje turzyce włosiste Frosted Curls to tniesz czy czeszesz?

Pokaż je.

Ja swoje obcięłam a teraz mi coś świta że powinnam je wyczesać wczesną wiosną. Rosną ale może to im zaszkodziło i powinny lepiej
.
Niestety nie mam FC. Miałam kiedyś ,ale po 3 latach zbrzydła i wywaliłam. Ciełam tylko końcówki .
bacowa 11:50, 18 cze 2017

eee_taam napisał(a)

Jasmina u mnie nie powtarza kwitnienia ..w zeszlym roku pytałam Andy i ona twierdzi to samo że słabo powtarza ...taki typ ....a nasi sprzedawcy zachwalają ja..... w tym roku odrasta od ziemi cała wymarzła lekko mnie drazni

napisz cos więcej o swojej Lagunie ..i ile sezonów juz ja masz?

Lagune sadziłam jesienią 2015. W zeszłym roku urosła na 2m, dobrze kwitła i powtarzała.Tej wiosny zrobiłam błąd przy cięciu. Wydawało mi się że przemarzła, obcięłam prawie wszystkie pędy na wys ok. 0,5 m. Zostawione długie pędy na "próbę"są teraz ładnie zapączkowane. Wniosek jest taki że nie powinnam jej ciąć, bo wcale nie przemarzła.
Z różami jest tak , że jak nie kupisz i nie przetestujesz u siebie , nie będziesz wiedzieć jak rośnie u ciebie w ogrodzie.
bacowa 11:52, 18 cze 2017

Mirka napisał(a)
Bardzo mi się podoba to połączenie szałwi i kocimiętki.Z tyłu jeszcze werbena albo niebieskie ostróżki by pasowały☺No to się pomądrzyłam☺

Mirka za kocimiętką i szałwią sa różowe róże , a za różami same niebieskości.
bacowa 11:56, 18 cze 2017

Iwk4 napisał(a)
Ewa, ten duet jakoś poziomami fajnie wyszedł. Ja posadzilam podobnie i mam płasko. Chyba muszę dać wyższą szałwię do tej kocimiętki.

Pytałaś się o drzewa. Tulipanowiec śpi, a śliwa wypuszcza od korzenia. Tylko ja krzaka nie chcę.

Wyszedł dobrze bo na skarpie sadzony, a na skarpie można oszukać wysokości roślin. Posadzić wyższe przed niższymi i obie będą dobrze widoczne.

Tulipanowca szkoda.
Mirka 12:35, 18 cze 2017

Ewo to ja poczekam na pełen rozkwit tej rabaty no i na foto oczywiście. ☺U mnie piękna słoneczna niedziela☺