Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona przestrzeń

Zielona przestrzeń

anpi 14:49, 14 cze 2018

Kurcze...jakby tak człowiek za tymi tujkami wzdłóż płotu tak sałatę strzępiatą posiał to pewnie tak by nie wyrosła bujnie...hahaha
Waclaw 15:26, 14 cze 2018

koliber napisał(a)
U mnie to nawet i takie miejsca się znajdą Nie to, żebym je uwielbiała, po prostu ten "zakątek" zostawiam sobie na sam koniec plewienia Ale gdy tam w końcu dotarłam okazało się, że jest tak sucho, że chwaściorów nie dało się wydrzeć z korzeniami i czekałam na deszcz, a one nic sobie nie robiły z suszy i rosły jak szalone I w końcu to się stało - spadł upragniony deszcz, "chwaściki" ładnie powyłaziły z ziemi, tujki dostały jedzonko w postaci nawozu i jest ok Przynajmniej na jakiś czas. Bo po deszczach, które u mnie teraz się pojawiają, znowu spodziewam się "wysypu" chwastów i cała zabawa zacznie się od początku

Przed i po

Fajniusio. Przyjemnie popatrzeć po plewieniu na efekt. Ja u siebie też tak dzisiaj patrzyłem. Jeszcze nie koniec ale już czysto ( prawie)
patrycja 17:47, 14 cze 2018

Zimą suszyłam skórki od bananów, moje dzieciaczki pochłaniają do tej pory banany
Wiosną zakopywałam pod różami a miałam też nastawioną gnojówkę ze skórek.
Mój KOCHANY MAŁŻONEK potrzebował wiadro i wylał mi w cholerę tę gnojówkę.
koliber 08:50, 15 cze 2018

Mari napisał(a)
Ja swoje skórki od bananów zakopuje pod pomidory....pomidory rosną jak oszalałe.

Ale zakopujesz takie świeże, czy suszone, jak dziewczyny tu piszą?
koliber 08:51, 15 cze 2018

Anitka napisał(a)
U mnie każdy pomidorek dostał i wokół magnolii wkopałam. Nic się w przyrodzie nie marnuje Całą zimę zbieram, susze i później wykorzystuje.

Muszą być koniecznie suszone?
koliber 08:52, 15 cze 2018

patrycja napisał(a)
Zimą suszyłam skórki od bananów, moje dzieciaczki pochłaniają do tej pory banany
Wiosną zakopywałam pod różami a miałam też nastawioną gnojówkę ze skórek.
Mój KOCHANY MAŁŻONEK potrzebował wiadro i wylał mi w cholerę tę gnojówkę.

No to gnojówki rzeczywiście szkoda A jaką stosujesz proporcję do zrobienia jej i potem do podlewania?
koliber 08:54, 15 cze 2018

anpi napisał(a)
Kurcze...jakby tak człowiek za tymi tujkami wzdłóż płotu tak sałatę strzępiatą posiał to pewnie tak by nie wyrosła bujnie...hahaha

Na bank by nie wyrosła
Jedyne co w ogrodzie zawsze się udaje i nie wymaga żadnego nakładu pracy to...chwasty
koliber 08:55, 15 cze 2018

Wacławie, fajnie popatrzeć, tylko jeszcze żeby efekt chciał się utrzymać dłuższy czas, a tu niestety tak nie jest
patrycja 10:24, 15 cze 2018

koliber napisał(a)

No to gnojówki rzeczywiście szkoda A jaką stosujesz proporcję do zrobienia jej i potem do podlewania?

Biorę słoik po ogórkach konserwowych, wlewam gnojówkę do konewki i uzupełniam wodą.Wychodzi nie cały litr gnojówy na 10 litrów wody.
Wszystkie tak robię czy z pokrzywy czy inną
koliber 10:53, 15 cze 2018

patrycja napisał(a)

Biorę słoik po ogórkach konserwowych, wlewam gnojówkę do konewki i uzupełniam wodą.Wychodzi nie cały litr gnojówy na 10 litrów wody.
Wszystkie tak robię czy z pokrzywy czy inną

Ok To jest rozcieńczanie. A są jakieś proporcje odnośnie zrobienia samej gnojówy . Tzn. ile skórek na ile wody?