Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Pi

Ogród Pi

pestka56 20:48, 17 sty 2017

I... ???
Asieq 13:33, 18 sty 2017

Przy obecnym domu górkę gruzu przerobiłam na skalniak, myślę, że i górkę gliny da się przerobić na coś.
Wstępnie myślę o zrobieniu suchego strumienia, a pod górką z gliny może oczko i na górce kaskada?
Chyba już czas zacząć pomysły wrysowywać w plan

Kolejna sprawa jest jeszcze do ogarnięcia: lokalizacja i wygląd wiaty śmietnikowej.
Jak to u Was wygląda? Mogę prosić o zdjęcia lub linki?
pestka56 16:51, 18 sty 2017

Wiaty śmietnikowej nie mam w ogóle. Projektowałam, że na boku garażu przy drewutni będzie miejsce osłonięte kratką z jakimś powojnikiem lub różą. W tym miejscu, żeby było blisko, bo do wjazdu do ogrodu mam od domu 28 mb.
Jednak J odkłada to na święty nigdy Andrewex ma bardzo fajne obudowy na kosze śmieciarskie. Chyba takie kupię i postawię. Z kratką dam radę sama, więc niech się potem J wścieka, że go olewam. Trochę czasowo przesadził

Zajrzyj do mojej tablicy https://pl.pinterest.com/pestka56/garden-think-about-water/
Zebrałam ponad 200 fotek z wodą w ogrodzie. Sporo z tego to strumyki i ciurkadełka, bo ja też chora jestem na suchy-mokry strumyk
patrycja 19:17, 18 sty 2017

Przyszłam się przywitać.Tak jak Ty jestem nowa mam nadzieję że będziemy się wspierać.Pozdrawiam
rewq 20:23, 18 sty 2017

ja też nowa

a śmietnik mam przy bramie od strony zewnętrznej, takie "C" wymurowaliśmy w ogrodzeniu. Nie trzeba kubłów śmieciarzą wystawiać. Jak mieszkałam jeszcze na blokowisku to wszystkie domki okoliczne tak miały, i zdziwiło mnie że ten patent nie jest ogólnoświatowy
Rytla 20:45, 18 sty 2017

My mamy domek śmietnikowy lekko przedobrzony, znaczy duży, ale i śmieci u nas dużo, to się worki sortowane łatwo mieszczą obok pojemnika na niesortowane. Nasz domekjest murowany, ma dwie furtki, jedną od strony podjazdu, którą wnosimy śmieci a drugą od ulicy, żeby wystawić. Zanim pwstała zagroda psiejska, nie raz pies został w śmietniku skoszarowany na czas otwierania bramy, by nie uciekł.
Asieq 21:04, 18 sty 2017

Kasiu, Twój pinterest jak zwykle niezastąpiony No i zachorowałam na zwierzątkową mini fontannę Taka jaszczura, czy kaczuchy... ech, na razie to tylko mogę sobie pomarzyć
Zerknę, co Andrewex produkuje, może mi to jakieś pomysły podsunie.
Przy obecnym domu kubły stoją pod płotem przy bramie wjazdowej, paskudnie to wygląda, ale podobnie jak Ty, nie doprosiłam się mężatego o ogarnięcie tematu. Teraz mam pole do popisu i jeszcze trochę czasu na opracowanie rozwiązania.

Patrycjo, rewq, dziękuję za odwiedziny Fajnie, że też jesteście nowe, nie będę osamotniona
rewq dobre rozwiązanie, nie musiałabym warować przy kalendarzu wywozu śmieci i ryzykować niewystawienie kubła

Kurcze, im więcej wątków odwiedzam, tym więcej nasuwa się pomysłów.
Np. przed chwilą byłam w Skarbonkowym Ogródku u JoannyDe i tak mnie naszło, że może by tak samo rozdzielić u siebie wejście od wjazdu?
Będzie to wejście dla gości, natomiast od północy są drzwi, których zamierzamy używać na co dzień.
Która wersja lepsza? Z pierwszego postu, czy ta tutaj?
Asieq 21:09, 18 sty 2017

Rytla napisał(a)
My mamy domek śmietnikowy lekko przedobrzony, znaczy duży, ale i śmieci u nas dużo, to się worki sortowane łatwo mieszczą obok pojemnika na niesortowane. Nasz domekjest murowany, ma dwie furtki, jedną od strony podjazdu, którą wnosimy śmieci a drugą od ulicy, żeby wystawić. Zanim pwstała zagroda psiejska, nie raz pies został w śmietniku skoszarowany na czas otwierania bramy, by nie uciekł.

Rytla, byłam u Ciebie w ogrodzie, ale nie miałam śmiałości się ujawnić. Podziwiałam imponującą piwniczkę, domek narzędziowy, piec i grill. Zrobiły na mnie ogromne wrażenie
Rytla 21:11, 18 sty 2017

Wpadaj śmiało, zapraszam!
21:19, 18 sty 2017
Witam się i ja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies