Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 21:02, 03 mar 2017

To oczywiście nie wszystko co zgromadziłam. Zamierzam to wszystko wkomponować w nowym domu, o ile w ogóle dojdzie do budowy
Starocie mają w sobie to coś, co mnie do nich przyciąga.
Dlatego w niedzielę jadę na giełdę staroci i może znów coś przytargam

I moja kompletowana zastawa

Fryderyka

Maria Teresa

dana1s 21:07, 03 mar 2017

Basilikum napisał(a)
a tkie to by mi tez pasowaly : sliczne sa

jutro lece leszczye ogladac i pare innych

ja sie raz w roku ukulturniam. U nas we wsi obok jest teatr z cyklu Ochotnicza Straz Pozarna przedstawia. Graja nasi sasiedzi i smiechu jest zawsze coniemiara

przepis na knedle jest tak na oko taki: zmielona watrobka, pociate w paseczki bulki, jajko, mleko przyprawy. Chcesz dokladniejszy?

Izuniu ja marzyłam o starym domu, najlepiej dworku, ale u mnie takowych brak więc wybudowałam sobie nowy stary dom
Niestety życie chce żebym go sprzedała , to ja mu na przekór wybuduję drugi.
Kocham takie stare dodatki

Pewno , że by pasowały

Kochana pewno, że chcę dokładniejszy bo ze mnie kucharka jak z koziej .... trąba
Basilikum 21:12, 03 mar 2017

Same pieknosci
Nasz dom w ktorym mieszkamy kupil dziadek R ponad 100 lat temu. To zwykla chlopska chata typowa dla naszego regionu. Kiedys byl tu mlyn, dzis juz po nim nic nie zostalo. Dom remontujemy i remontujemy i konca nie widac jeszcze.
Przepis zaraz u mnie napisze
Basilikum 21:12, 03 mar 2017

Same pieknosci
Nasz dom w ktorym mieszkamy kupil dziadek R ponad 100 lat temu. To zwykla chlopska chata typowa dla naszego regionu. Kiedys byl tu mlyn, dzis juz po nim nic nie zostalo. Dom remontujemy i remontujemy i konca nie widac jeszcze.
pestka56 21:15, 03 mar 2017

Dziękuję Dana.
Zapomniałam dziś sprawdzić moje leszczyny. Może też już poczuły wiosnę. Ale u mnie nawet wierzba dopiero się budzi. Jeszcze nie otwiera kotkowych pączków, a specjalnie jesienią nie ciachnęłam jej. Chcę zobaczyć najpierw białą, kotkową chmurę, a potem żólto nad płotem Raz chcę zobaczyć!
Do Tawliny też zapomniałam zajrzeć, a właściwie byłam przyniej, ale ona mała jeszcze i jakoś mi się w oczy nie rzuciła.
dana1s 21:21, 03 mar 2017

Basilikum napisał(a)
Same pieknosci

Dziękuję
Taki dom to skarb.
Wyremontujecie, a kiedy... to nieważne. Ważne, że ma swoją historię i duszę.
Ja kupiłam kiedyś łóżko , które ma już ponad 180 lat i nie oddam go nikomu. Śpi się na nim wybornie, a jakie mam sny...
To chyba najstarsza rzecz jaką mamy

Czekam na przepis

dana1s 21:27, 03 mar 2017

pestka56 napisał(a)
Dziękuję Dana.
Zapomniałam dziś sprawdzić moje leszczyny. Może też już poczuły wiosnę. Ale u mnie nawet wierzba dopiero się budzi. Jeszcze nie otwiera kotkowych pączków, a specjalnie jesienią nie ciachnęłam jej. Chcę zobaczyć najpierw białą, kotkową chmurę, a potem żólto nad płotem Raz chcę zobaczyć!
Do Tawliny też zapomniałam zajrzeć, a właściwie byłam przyniej, ale ona mała jeszcze i jakoś mi się w oczy nie rzuciła.

Postaram się pamiętać
U mnie leszczyny szaleją. Tawliny rozwijają liście jako jedne z pierwszych, ale róża multiflora się nie daje

U mnie kotki tylko na sachalińskiej, reszta przycięta. Chcę kupić iwe szczepioną właśnie dla tego widoku

pestka56 21:30, 03 mar 2017

Jutro zrobię dokładny rekonensans i może jakieś zdjęcia
Basilikum 21:33, 03 mar 2017

piekne lozko
u nas najstrszym meblem jest lawa ma okolo tyle samo lat co om. Zakochalismy sie w niej od pierwszego wejrzenia

ja u mnie zadnych listkow na drzewach i krzewach nie widzialam, jutro musze dokladniej sie przypatrzec
sylwia_slomc... 21:38, 03 mar 2017

anka_ napisał(a)
U mnie takie dzieła sztuki (miechunki) już dawno zjadły bażanty. To ich przysmak.

Też tak miałam , ale w tym roku od Kasi dostałam i posadziłam w przydomowym ....całą zimę świeciły