Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 06:14, 11 mar 2017

pestka56 napisał(a)
W mojej okolicy poległy tylko olchy w jednym miejscu i to nie wszystkie. Jeden z sąsiadów przygotowuje działki na sprzedaż, więc czyścił teren. Chodziłam oglądać jak usłyszałam piłę. Nawet ładniej się zrobiło, bo rozluźnił, powstały prześwity. Poza tym ciął prawie miesiąc temu, więc ptaków nie straszył.
Mieszkamy w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego. Tu zawsze były ograniczenia. Nadleśnictwo pilnowało. Ludzie się przyzwyczaili i teraz nie szaleją.

Kasiu jeżeli coś się robi z głową to rozumiem, często drzewa zagrażały domom, czy rozwalały ogrodzenie. To jednak są sporadyczne wypadki, reszta to widzimisię, bo... można
Polak potrafi:[

dana1s 06:19, 11 mar 2017

Milka napisał(a)
A ja myslalam, ze nie będą szalec z wycinką...najbardziej chyba tam, gdzie developerzy chcą budowac, bo w prywatnych ogrodach nikt tak się nie pali do bezsensownej wycinki.
Brzozy szkoda, kolory nieba podziwiam, kiedy ja się tak nauczę focic ide na warsztaty fotograficzne

Też tak myślałam, ale złudne nadzieje.
Prywatni też dostali szału, są miejsca gdzie w pień wycinają całe lasy, bo prywatne
Ta brzoza to jedna sztuka, ale jaka.
Czego ja im tam wczoraj życzyłam...

Dziękuję za miłe słowa, ale przecież Ty robisz świetne zdjęcia
Takich warsztatów pozytywnie zazdroszczę

Milka 07:16, 11 mar 2017

Podzielę się wrażeniami i wiedzą z warsztatow i pewnie i o aparacie, jego też uczą
Maly_Bialy_D... 18:10, 11 mar 2017

Przyszłam oczy nacieszyć po całodniowej pracy w ogrodzie, a tu takie smutne wieści piękne zdjęcia z brzozą Danuś, szkoda jej.
Ja za to czekam na nową brzózkę Jedni wycinają, inni sadzą, nie jest tak źle
renatamama3 18:31, 11 mar 2017

Danusiu ,jak to wczoraj ciachał ,miał pozwolenie ? przecież od 1 marca do października nie wolno .
dana1s 18:49, 11 mar 2017

Irciu czekam z niecierpliwością

Basiu u mnie dzisiaj bardzo optymistycznie, trzymaj mocno kciuki!
Też sadzę, wkrótce przyjadą dwie nowe

Reniu może, pani w ekologii powiedziała, że musiałabym udowodnić że gniazdowały tam ptaki... szkoda słów

Ale trochę porobiliśmy . Zaczynają się zmiany

To wpływ wody do stawu, nie patrzcie na płot , bo on wkrótce zostanie wymieniony.

A po małym liftingu wygląda tak

M robi też przymiarki do mostka w tym miejscu

Wendy79 19:26, 11 mar 2017

Nawiążę do wycinki drzew. Nie, nie jestem w stanie tego zrozumieć i zaakceptować. Przeraża mnie ilość głupoty, bezmyślności i braku szacunku do natury wokół nas. Nie powinnam się jednak dziwić, patrząc jak wyglądają nasze pobocza i lasy, pełne śmieci. Czy Ci sami ludzie mogliby uszanować drzewa? Ciągle tak wielu myśli, że jest panem nad panami...
Na działce za nami, pełnej cudnych brzóz, ostatnio pojawili się oglądający. Jestem przekonana, że to pan Szyszko się do tego przyczynił. Przecież teraz mogą wyciąć te piękne drzewa w pień...
renatamama3 20:05, 11 mar 2017

O kurczę ,a ja myślałam że totalny zakaz ,nawet na stronie F ,mojej gminy ,przeczytałam apel wójta ,aby każde wycinki zgłaszać do gminy ,o ja naiwna ,a już myślałam że do października spokój i między czasie ,miałam nadzieję że ustawa się zmieni .
Basilikum 21:06, 11 mar 2017

Az mi sie lezka w oku zakrecila.
Straszne to co sie w Pl dzieje

a ogrodowe fotki jak zwyke super.
Mi dzies aparat odmawial posluszenstwa i jakies jasne strasznie zdjecia mi wchodzily.
kasiek 07:21, 12 mar 2017

Żal drzewa, u mnie też dałam foty jakie sąsiad 2 wielkie drzewa sciął...
Strumień super, zazdroszczę naturalnego cieku wodneo, fantastyczny azyl dla wodnych stworzeń