Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 07:54, 12 mar 2017

Wendy79 napisał(a)
Nawiążę do wycinki drzew. Nie, nie jestem w stanie tego zrozumieć i zaakceptować. Przeraża mnie ilość głupoty, bezmyślności i braku szacunku do natury wokół nas. Nie powinnam się jednak dziwić, patrząc jak wyglądają nasze pobocza i lasy, pełne śmieci. Czy Ci sami ludzie mogliby uszanować drzewa? Ciągle tak wielu myśli, że jest panem nad panami...
Na działce za nami, pełnej cudnych brzóz, ostatnio pojawili się oglądający. Jestem przekonana, że to pan Szyszko się do tego przyczynił. Przecież teraz mogą wyciąć te piękne drzewa w pień...

Agnieszko to niestety najbardziej idiotyczna ustawa podpisana i zaakceptowana w ostatnich latach.
To nieprawdopodobne, jak w kilka chwil można wyciąć pół kraju w pień. Zmienić teraz tą ustawę, to już praktycznie bez sensu, bo wszystko co miało być wycięte już poległo
A nawet jakby, to ile czasu potrzeba, żeby te wszystkie drzewa odrosły. Zmienił się definitywne krajobraz, umarły całe siedliska. Zniszczono domy ptakom i innym zwierzakom. A później będą krzyczeć, że jest smog. A drzewa, które nas od niego ratują wykarczowali...bzdura
Polak potrafi...
Mam nadzieję , że oglądający zakochali się w tym brzozowym gaju, a nie przyszli tam z myślą wycinki

dana1s 08:11, 12 mar 2017

renatamama3 napisał(a)
O kurczę ,a ja myślałam że totalny zakaz ,nawet na stronie F ,mojej gminy ,przeczytałam apel wójta ,aby każde wycinki zgłaszać do gminy ,o ja naiwna ,a już myślałam że do października spokój i między czasie ,miałam nadzieję że ustawa się zmieni .

Reniu niestety to gniazdowanie ptaków wcale ludzi nie zraża. Są w jakimś amoku
Od rana tylko słychać piły, tylko ptaki ucichły...
Nawet jak się zmieni, to drzewa w kilka minut nie odrosną.

U mnie dzięki Bogu ptaki mają nadal swój azyl

dana1s 08:22, 12 mar 2017

Basilikum napisał(a)
Az mi sie lezka w oku zakrecila.
Straszne to co sie w Pl dzieje

a ogrodowe fotki jak zwyke super.
Mi dzies aparat odmawial posluszenstwa i jakies jasne strasznie zdjecia mi wchodzily.

Izuś ja się poryczałam jak bóbr, to drzewo towarzyszyło mi 1/4 mojego życia. A komuś wystarczyło pół godziny żeby ją zabić.

Nie zostawiłaś go gdzieś na słońcu?

Dziękuję za komplementy

Postawiliśmy meble w miejscu gdzie powstanie ceglany plac okalany murem ...już to widzę
Tylko jeszcze nie wiem kiedy powstanie W przyszłym tygodniu chcemy wylać fundamenty, wykop już jest wykonany.

dana1s 08:28, 12 mar 2017

kasiek napisał(a)
Żal drzewa, u mnie też dałam foty jakie sąsiad 2 wielkie drzewa sciął...
Strumień super, zazdroszczę naturalnego cieku wodneo, fantastyczny azyl dla wodnych stworzeń

Zaraz zerknę do Ciebie
Ludzie zachowują się jakby im ktoś rozum odebrał, ustawa to jedno ale zdrowy rozsądek to drugie!
Ten strumień zaopatruje staw w wodę. To dom dla wielu gatunków roślin i zwierząt.
A poza tym to moje oczko w głowie , uwielbiam go. Teraz poluję na śliczną małą łódeczkę...ale to tajemnica

Gosiek33 08:46, 12 mar 2017

strumień rewelacyjnie okiełznany
Gosiek33 08:49, 12 mar 2017

Na pociechę, dziś pierwszego skowronka słyszałam i widziałam, tyle, że przemieszczał się więc raczej szukał miejsca?
dana1s 08:57, 12 mar 2017

Gosiek33 napisał(a)
strumień rewelacyjnie okiełznany

Gosiu dziękuję serdecznie, też mi się podoba. Kąt się rozjaśnił, ale nadal wygląda naturalnie.
Teraz trochę tam dosadzę, dołożę drewna i zmieni się zupełnie
Wreszcie coś się dzieje.

Edit:
To świetna wiadomość. Uwielbiam ptaki i to ich wiosenne świergolenie
Basilikum 09:27, 12 mar 2017

z lodeczka bedzie jeszcze piekniej
pestka56 10:40, 12 mar 2017

Jak pięknie u Ciebie
dana1s 11:18, 12 mar 2017

Basilikum napisał(a)
z lodeczka bedzie jeszcze piekniej

Izuniu łódka dwuosobowa, drewniana z kutym oparciem. I tak popływać wśród lilii...achhh
Już znalazłam producenta. Teraz tylko gotówka i marzenie spełnione
Tylko mam stały problem z kolorem drewna w ogrodzie.
Nie lubię pstrokacizny, więc muszę coś wybrać i cały ogród będzie w jednym kolorze.
Nawet myślałam żeby zaszaleć, ale niestety tak nie potrafię. Jestem zachowawcza, monotematyczna i nudna.
Ale muszę z tym żyć
Ciągle wracam do palisandru angielskiego, ale biel też mnie korci
I bądź tu mądry...

Tutaj dla porównania dość słaba wizualizacja

Biała

Brąz, do tego białe poduchy

Lub zwariowany amarant

A może błękit

Jakie są Wasze typy?
Ja wybieram między dwoma pierwszymi, a może nawet pomieszanie tych dwóch kolorów.
Pomożecie?