Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 18:20, 13 mar 2017

Katkak napisał(a)
Dana zakochana jestem w tym Twoim krzesełku bujanym nad brzegiem .

Kasiu ja też je lubię. M się postarał. On zawsze wie jak mi sprawić radość

dana1s 19:30, 13 mar 2017

Basilikum napisał(a)
przez nasza dzialke przeplywa strumien ale jego brzegi zarosniete sa chwastami. Obsadzeenie ich nie wchodzi w rachube, bo to cos kolo pol kilometra albo wiecej jesli sie obie strony strumienia policzy. Nie mam na niego pomyslu niestety narazie.

moje przebisniegi juz przekwitly

Izuniu to kawał strumienia. Chyba raczej obsadzanie odpada. Regularnie kosić? A może dosiać kwietną łąkę?
Ja nie mogę sobie pozwolić na naturalnie zarośnięty staw, bo to centrum mojego ogrodu. Chcę żeby przez cały sezon wokół było kwitnąco.
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie
U mnie jeszcze kwitną, a krokusy dopiero zaczynają

Dzisiaj przyleciała pierwsza kaczka

Basilikum 19:34, 13 mar 2017

tych jeszcze nie widzialam. Dzis bylam z dziecmi nad rzeka i widzielismy lyske zwyczajna. Do tego gesi, czaple biala i mewy. A najbardziej zaskoczyla mnie lasiczka, ktora bawila sie na lace. na poczatku myslalam, ze to mewa ale te odlecialy a lysica zostala.
dana1s 19:42, 13 mar 2017

Basilikum napisał(a)
tych jeszcze nie widzialam. Dzis bylam z dziecmi nad rzeka i widzielismy lyske zwyczajna. Do tego gesi, czaple biala i mewy. A najbardziej zaskoczyla mnie lasiczka, ktora bawila sie na lace. na poczatku myslalam, ze to mewa ale te odlecialy a lysica zostala.

Super taki spacer. Ja jeszcze łyski nie widziałam. Do nas zawsze krzyżówki przylatują.
Czapli białych też u nas nie widziałam , są tylko siwe.

Basilikum 19:46, 13 mar 2017

lyske w tym miejscu widuje zawsze jak tam jestem. Musze jej zrobic fotke. Dzis tylko z daleka ja ogladalismy, bo to teren zalewowy i byly znaki, ze nie wolno wchodzic. Nie chcialam dzieciom pokazywac, ze jak jest sucho to my mimo znakow wejdziemy.
Pszczelarnia 19:49, 13 mar 2017

Byłam. I widziałam białą (sic!) ławeczkę. Staw marzenie.
dana1s 19:57, 13 mar 2017

Basilikum napisał(a)
lyske w tym miejscu widuje zawsze jak tam jestem. Musze jej zrobic fotke. Dzis tylko z daleka ja ogladalismy, bo to teren zalewowy i byly znaki, ze nie wolno wchodzic. Nie chcialam dzieciom pokazywac, ze jak jest sucho to my mimo znakow wejdziemy.

Zrób koniecznie
Chętnie zobaczę. Macie tam ciekawe gatunki ptaków.
Masz rację lepiej dzieciom wpajać zasady.

dana1s 20:04, 13 mar 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Byłam. I widziałam białą (sic!) ławeczkę. Staw marzenie.

Miło mi
Właśnie taka będzie , farba już kupiona.
W najbliższym czasie pomaluję dechy i M mi zamontuje.
Staw po czyszczeniu wreszcie można nazwać stawem.
W tym oku chcę dosadzić nowych gatunków lilii i trochę roślin na brzeg. Pontederie, strzałki i irysy.
Muszę go dopasować do reszty ogrodu

dana1s 17:30, 14 mar 2017

Dzisiaj był przepiękny dzionek. Słońce i błękitne niebo.
Niestety musiałam go spędzić w pracy. Wpadłam tylko na chwilę do ogrodu.
Tam pełnia wiosny. Kocham ten czas

Basilikum 18:28, 14 mar 2017

Lacze sie w bolu. Ja tez pozno wrocilam i od razu poszlam biegac, poki jasno. W ogrodzie spojrzalam tylko na ranniki.