Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 18:27, 15 mar 2017

jolusia napisał(a)
Danusiu. Dzisiaj się tylko przywitam... bo zabrakło mi słów zachwytu oglądając Wasz cudny ogród... zdjęcia jak zawsze zjawiskowe...

Pozdrawiam Jola

Jolusiu dziękuję kochana
Dzisiaj na chwilę usiadłam na ławce i zaczęłam się zastanawiać jak będzie wyglądał ogród za 5 lat.
Mam nadzieję, że nabierze ogłady i charakteru. Rośliny podrosną i znów zupełnie zmieni się widok. I może będzie już stał nowy dom
W tym roku planujemy zrobić płot i wykonać wszystkie ścieżki. Wybudować mur w biesiadnym . Więcej chyba nie zdążymy.
Jeszcze podciągnąć prąd, wodę i gaz.
Plany mam ambitne, teraz tylko je zrealizować
Buziaki!

Maly_Bialy_D... 19:20, 15 mar 2017

Danuś staw nabiera kolorów, dobrze widzę, że na wierzbie już listki? HURA!!
Marga 19:51, 15 mar 2017

Znowu nacieszyłam oczy Też jestem ciekawa jak Twój ogród będzie wyglądał za 5 lat.
Poczytałam sobie u Ciebie opinie odnośnie nieszczęsnego rozdrabniacza. Macie rację, żadnej drogiej "rakiety" mi nie trzeba
dana1s 19:58, 15 mar 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Danuś staw nabiera kolorów, dobrze widzę, że na wierzbie już listki? HURA!!

Basiu wreszcie zaczyna się zielenić
Czekam na te listki z niecierpliwością.
To już prawdziwa wiosna!

dana1s 20:02, 15 mar 2017

Marga napisał(a)
Znowu nacieszyłam oczy Też jestem ciekawa jak Twój ogród będzie wyglądał za 5 lat.
Poczytałam sobie u Ciebie opinie odnośnie nieszczęsnego rozdrabniacza. Macie rację, żadnej drogiej "rakiety" mi nie trzeba

Dziękuję bardzo
Ja już go widzę oczyma wyobraźni...mam nadzieję , że wypięknieje przez te lata
Ja mam zwykłą elektryczną mielarkę i daje radę. Mnie wystarcza

Basilikum 20:15, 15 mar 2017

alez pracus z Ciebie
ja w ogrodzie dzis posadzilam tylko przeisniegi i zrobilam zakupy mam kaline bodnanteska (?) - nie jestem pewna polskiej nazwy i orzech wloski
jolusia 21:25, 15 mar 2017

dana1s napisał(a)

Jolusiu dziękuję kochana
Dzisiaj na chwilę usiadłam na ławce i zaczęłam się zastanawiać jak będzie wyglądał ogród za 5 lat.
Mam nadzieję, że nabierze ogłady i charakteru. Rośliny podrosną i znów zupełnie zmieni się widok. I może będzie już stał nowy dom
W tym roku planujemy zrobić płot i wykonać wszystkie ścieżki. Wybudować mur w biesiadnym . Więcej chyba nie zdążymy.
Jeszcze podciągnąć prąd, wodę i gaz.
Plany mam ambitne, teraz tylko je zrealizować
Buziaki!

Już jest pięknie... a co będzie za 5 lat...pewnie Raj

Danusiu wiem o czym mówisz... przechodziliśmy przez to wszystko... Przez wiele lat plany były ambitne... czas uciekał nieubłaganie... zasoby topniały... Tylko marzeń wciąż przybywa i powiększa się lista chciejstw...

Pozdrowionka i uściski...
dana1s 06:17, 16 mar 2017

Basilikum napisał(a)
alez pracus z Ciebie
ja w ogrodzie dzis posadzilam tylko przeisniegi i zrobilam zakupy mam kaline bodnanteska (?) - nie jestem pewna polskiej nazwy i orzech wloski

Izuniu kiedyś był ze mnie pracuś, teraz mam zdecydowanie mniej siły. Staram się zrobić jak najwięcej.
Czekają nas grube roboty, ale jak je wykonamy ogród zmieni się diametralnie.
Też stale coś sadzę, rozsadzam i przesadzam. Jednym słowem sezon
Kalina Bodnantska, właśnie rozwinęła kwiaty

dana1s 06:32, 16 mar 2017

jolusia napisał(a)

Już jest pięknie... a co będzie za 5 lat...pewnie Raj

Danusiu wiem o czym mówisz... przechodziliśmy przez to wszystko... Przez wiele lat plany były ambitne... czas uciekał nieubłaganie... zasoby topniały... Tylko marzeń wciąż przybywa i powiększa się lista chciejstw...

Pozdrowionka i uściski...

Joluniu chcę zrealizować mój plan ogrodowy, wtedy powinno być piękne
Cały czas brakuje architektury ogrodowej, ale póki co nie mam funduszy, bo chęci i zapał mamy ogromny.
Mam nadzieję , że kiedyś wszystko się uda zrobić.
Jedyne co teraz mogę robić to komponować rabaty z tego co mam i dostaję od znajomych. Niech już sobie rosną i cieszą moje oko i serce.
Grunt, że przyszła wiosna

makadamia 07:39, 16 mar 2017

Ooo, kalinę bodnanteńską masz! Powiesz coś więcej o niej?
Jak wygląda poza okresem kwitnienia i czy obficie kwitnie? Podobno czasami zakwita tylko część krzewu - to prawda?