Basiu ja poluję na takie perełki
Chcę cały dom umeblować w jednym stylu no oprócz pokoików dzieci
Ten fotelik to było moje marzenie od lat, M znalazł i mam
Dom w sumie poszedł dość szybko, teraz tylko wszystko zapakować i zamknąć za sobą drzwi, a może uda się otworzyć nowe
Oj Dana,Dana jak ja ci zazdroszczę tego kredensu. Ja też uwielbiam takie meble ( zwłaszcza styl ludwikowski ).
Prawdziwa porcelana? Jak tak to jeszcze większe zazdro bo pięknie się prezentuje
Sylwuś cieszę się , że Ci się podobają
Bardzo lubię tą dbałość o szczegóły w starych meblach. Te są proste , eleganckie bez zbytnich zdobień dla mnie idealne
Cześć Radziu
Witam w moich skromnych progach!
Sama sobie zazdroszczę, długo czekałam, żeby zrealizować marzenie o takich meblach. Teraz tylko wybudować kolejny dom żeby mogły w nim stanąć
Porcelanę zbieram od kilkunastu lat. Kiedyś wszystko teraz tylko dwie polske serie, patriotycznie
Stary Wałbrzych Maria Teresa i Fryderyka. To właśnie zastawy tych dwóch serii staną w tym kredensie
Ludwiki są piękne, ale da mnie zbyt zdobne te bardziej Biedermeier.
Pozdrawiam i zapraszam ponownie
Tu namiastka moich zbiorów
Maria Teresa
Fryderyka
A Ty pisałeś o obecnej witrynie w kuchni?
Ta została sprzedana razem z domem.
Teraz będą meble w innym stylu pokazałam kilka stron wcześniej
Po prostu meble z duszą, bardzo lubię, solidne i proste. Nie to co teraz, tandeta wszem i wobec, zrobione na sztukę, żeby po krótkim czasie wywalić i kupić nowe.
Byłam dzisiaj chwilę na ogródku. Śnieg jeszcze cały nie stopniał, ale już inaczej wygląda
Strat wielkich nie ma.
Połamało trochę gałęzi z wierzb i młodego jaśminowca.
Będę go próbowała ukorzenić
Bodziszki i serduszki trochę przyklapnięte, ale myślę że jak dostaną słońca to się podniosą
Trochę zmasakrowało cebulowe, ale to już trudno. może za rok będzie lepiej
Tawuła Grefsheim wczoraj leżała plackiem, dzisiaj się podniosła
Z daleka
I z bliska
Byłam też u Taty i wreszcie po czterech tygodniach odezwał się do nas
Słaby, ale oddech się poprawił. Wreszcie!
Mam nadzieję , że teraz już będzie tylko lepiej
Dominisiu nic dodać nic ująć
Kiedyś wszystko było dopracowane, przemyślane i mimo, że proste w formie to eleganckie i piękne
Ja się do tych czasów nie nadaję...
Nadrobiłam zaległości i jak się cieszę, że na końcu takie optymistyczne wiadomości. Super
Zauważyłam, że masz kilka jaśminowców.
Czy wszystkie tak pięknie pachną jak te stare odmiany znane z dzieciństwa?