Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 21:20, 24 sie 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Dobrze, że kotek znalazł kochający dom, a zdrowie męża ważne
Trochę metrów płot u macie do zrobienia, więc nic dziwnego, że trzeba na to czasu. Ślicznie wygląda, naturalnie, nie rzuca się w oczy wśród roślin

Basu nie było innego wyjścia, szkoda ale nic nie poradzę . To była 3 i ostatnia próba posiadania kota.
Zostaniemy przy psach
Mamy już dwie strony ogrodzone, jeszcze jeden bok i przód, ale to już bardziej skomplikowane...
Płot prosty, tani i w sumie łatwy do wykonania no i przede wszystkim wreszcie dziki odpuszczą
dana1s 21:30, 24 sie 2017

Ostatnie dni stale pod hasłem płot.
Zalewanie, ustawianie i produkcja.
Dwie strony skończone i trzecia wyznaczona , jutro ciąg dalszy.
Trochę malowania, plewienia i nawet nie wiem kiedy mijają dni...

Kupiłam dzisiaj 200 cebulek, jutro wielkie sadzenie. Może wreszcie wiosna będzie u mnie kolorowa. Nad latem też muszę popracować. W tym roku susza poczyniła spustoszenie. Podlewałam trochę konewką ze stawu,ale żal mi było ryb i w końcu odpuściłam. Nie mam jeszcze wodociągu, a studnia dopiero po niedzieli . Mam nadzieję,że za rok będzie bardziej kolorowo w ogrodzie.
Muszę też dokupić letnich bylin i dosadzić rozmnożone hortensje, tych nigdy za wiele.
W przyszłym tygodniu szkółking, po przestawieniu płotu na swoje miejsce dojdzie mi jakieś 250 m2 do zagospodarowania
Przepraszam, że u Was nie piszę ale dziennie zaglądam

Maly_Bialy_D... 23:01, 24 sie 2017

Danuś lecicie jak burza, podziwiam ja na szkółking wybieram się za miesiąc, bo to moje urodziny, to sobie poszaleję
Staw jak zawsze WOW!
Jakie cebulki wybrałaś?
makadamia 07:58, 25 sie 2017

Ten rok jest naprawdę jakiś dziwny wszyscy narzekają na suszę, a u mnie ogród wymagał wyjątkowo mało podlewania. Zawsze było odwrotnie
akwarela 10:02, 25 sie 2017

makadamia napisał(a)
Ten rok jest naprawdę jakiś dziwny wszyscy narzekają na suszę, a u mnie ogród wymagał wyjątkowo mało podlewania. Zawsze było odwrotnie

Ja w tym roku podlewałam tylko dwa razy
sylwia_slomc... 10:08, 25 sie 2017

Te kamienie nad stawem to będzie jakiś murek czy kaskada?
vts 17:55, 25 sie 2017

Na zdjęciu nad stawem widzę że roście wielgachny miskant, pewno giganteus ale jaki rośnie w stawie,taka szeroka duża kępa?
dana1s 19:52, 25 sie 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Danuś lecicie jak burza, podziwiam ja na szkółking wybieram się za miesiąc, bo to moje urodziny, to sobie poszaleję
Staw jak zawsze WOW!
Jakie cebulki wybrałaś?

Basiu może nie jest bardzo szybko, ale do przodu
Ja też w urodziny odwiedziłam kilka szkółek, nie ma jak kilka roślin w prezencie
Staw zaczyna się zmieniać , preparat który M zamówił zaczyna działać. Podobno za dwa lata będzie można mówić o nim jak o stawie kąpielowym, zobaczymy...

Kupiłam kilka odmian tulipanów, krokusów i narcyzy. Jutro cyknę fotki.
Jakoś mi wypadło z głowy.
dana1s 19:54, 25 sie 2017

makadamia napisał(a)

Asiu u nas non stop pełne słońce. Dni z deszczem można policzyć na palcach jednej ręki. Ja wyglądam jak mulatka, jestem opalona jak nigdy. Dosłownie ziemia popękała. Konewką nie sposób podlać całości
dana1s 19:57, 25 sie 2017

akwarela napisał(a)

Ja w tym roku podlewałam tylko dwa razy

Ja niestety znacznie więcej...a i tak bez efektu.
Jeszcze chwila i będę miała studnię głębinową, wtedy poszaleję może i roślinki odżyją