Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Radziu2013 19:11, 22 paź 2017

dana1s napisał(a)

Radziu mam i bardzo ja lubię

Bo chciałem się spytać czy można ją prowadzić nie jako pnącą a podgalać od dołu i żeby rosła przy podporze bardziej w formie krzewu i żeby pędy zwisały na dół Ale mam już odpowiedź
dana1s 08:42, 27 paź 2017

Radziu2013 napisał(a)

Bo chciałem się spytać czy można ją prowadzić nie jako pnącą a podgalać od dołu i żeby rosła przy podporze bardziej w formie krzewu i żeby pędy zwisały na dół Ale mam już odpowiedź

Radziu u mnie jest typowo pnąca, ale myślę że w takiej formie jak piszesz spokojnie sobie poradzi.
dana1s 08:49, 27 paź 2017

Trochę mnie nie było, ale chyba łapie mnie depresja jesienna...
Znów słota , pełne zachmurzenie i na ogród mogę wyskoczyć nie dłużej niż na 15 minut, bo nie mam się gdzie schować.
Plan na ten rok był bardzo rozbudowany i niestety nie wszystko udało się zrealizować. Płot nieskończony, domek ogrodnika niewybudowany, murek w biesiadnym niedokończony...
Szkoda, ale za rok znów sezon

Cieszę się,że ścieżki się udało zrobić i mogę spokojnie chodzić wokół stawu i po całym ogrodzie .

Powstało ognisko wraz ze schodkami i ścieżką do niego prowadzącą, jeszcze ławki okół i wykończyć otoczenie. Może zdążę przed zimą jak nie to dopiero na wiosnę

Placyk, bez muru ale tymczasowo z meblami prezentuje się tak

z różnych stron

dana1s 08:53, 27 paź 2017

Ogólnie podobają mi się widoki z kąta biesiadnego

stojąc na ścieżce prowadzącej do ławki nad stawem w lewo jest tak

w prawo tak

tu widok zza stawu na kąt z ławką w tle powstało okienko z zegarem słonecznym
ramę w postaci łuku różanego dostanie na wiosnę

tu widok z lasku

Rumianka 15:11, 27 paź 2017

Można dostać zawrotu głowy od zachwytu nad tak pięknymi widokami...Te ceglane ścieżki nadają niesamowitego charakteru ogrodowi, no i ten staw....miodzio...
Gosiek33 17:39, 27 paź 2017

Z każdej strony patrząc widać ogród tworzony ze smakiem i miłością Przepięknie nawet o tej porze roku
vts 18:36, 27 paź 2017

Dana, co Ty wspominasz o depresji, w Twoim przypadku? Jesteś uprzywilejowaną szczęściarą. Taki ogród mieć, niedoścignione marzenie wielu. Ogród tworzysz piękny. Zostaw trochę prac na przyszły rok abyśmy mogły śledzić relacje z postępu prac. Powodzenia
Lila
dana1s 19:49, 27 paź 2017

Rumianka napisał(a)
Można dostać zawrotu głowy od zachwytu nad tak pięknymi widokami...Te ceglane ścieżki nadają niesamowitego charakteru ogrodowi, no i ten staw....miodzio...

Elisko bardzo dziękuję za ten sympatyczny wpis. Cieszę się,że podoba Ci się mój ogród. Cały czas staram się ukształtować go zgodnie z moimi marzeniami, tylko nie wiem czy kiedykolwiek tam zamieszkam...
Cegła to mój ukochany materiał wykończeniowy w domu i w ogrodzie, ma swoisty klimat i nadaje otoczeniu ciepłego wyrazu. Uwielbiam!
Staw to moje " oczko" w głowie. Woda w ogrodzie to marzenie każdego ogrodnika, ja mam to szczęście i bardzo sie z tego powodu cieszę
dana1s 19:54, 27 paź 2017

Gosiek33 napisał(a)
Z każdej strony patrząc widać ogród tworzony ze smakiem i miłością Przepięknie nawet o tej porze roku

Gosiu bardzo się cieszę, że efekty mojej pracy Ci się podobają
Od dłuższego staram się realizować mój plan na ogród marzeń. Jeszcze kilka lat i będzie po mojemu
dana1s 20:00, 27 paź 2017

vts napisał(a)
Dana, co Ty wspominasz o depresji, w Twoim przypadku? Jesteś uprzywilejowaną szczęściarą. Taki ogród mieć, niedoścignione marzenie wielu. Ogród tworzysz piękny. Zostaw trochę prac na przyszły rok abyśmy mogły śledzić relacje z postępu prac. Powodzenia
Lila

Lilciu tak jakoś mnie naszło, myślę co dalej robić...
Ja szczęściara? Może poniekąd tak jest.
Ogród to faktycznie spełnienie moich marzeń, ale bardzo chciałabym tam zamieszkać. Ogródek dojazdowy to nie dla mnie.
Miło mi czytać ,że moja praca przynosi zamierzony efekt i sprawia, że moje miejsce na ziemi się podoba
Pracy mamy pod dostatkiem na kilka kolejnych lat, na jej brak nie mogę narzekać
Dziękuję i wzajemnie!