Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 20:53, 07 cze 2018

Dorota123 napisał(a)
Często podziwiam Twój pięknie skomponowany ogród i ogromne umiejętności pokazania jego piękna. Zachwycam się każdym widoczkiem z ogrodu.

Dorotko bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogród. Dziękuję serdecznie za miły komentarz
Dla mnie to oaza spokoju. Kocham to miejsce

dana1s 21:08, 07 cze 2018

duju napisał(a)

Przepiękne ujęcie !!!

Dana, a macie już zamówioną ekipę do murowania? Bo u nas kosmos, facet miał przyjść pod koniec maja (umówiony w październiku) - już dwa dzwoniliśmy i tyle mówi, że przyjdzie i cisza. Już mam dość, tylko geodeta zadziałał. Nie wiem kiedy zacznie....Dziś R. kosi chwasty , co tam wyrosły.

Po cegłę dzwoniłam, mają ale ja zastanawiam się jeszcze
Ciebie podziwiam za konsekwencje w działaniu, za wizje i działanie w tym kierunku, który sobie upatrzyłaś i trzymaniu się tego !!!
Pięknie u Ciebie, aż chciałoby się odpocząć i odsapnąć od kłopotów dnia codziennego
Buziaki dla wszystkich.

Justysiu dziękuję!

Kochana my będziemy budować sami Tym razem postawimy na budynek szkieletowy, chłopcy prawie na wylocie i raczej wątpię, że będą z nami mieszkać.
Domek będzie malutki i przytulny.
Miałam podobnie z człowiekiem od murowania płotu z przodu w końcu M się wkurzył i wszystko robi sam, a ja jestem "pomagerem"
Pięknie mu idzie, fakt idzie wolniej bo po robocie ale płot rośnie w siłę
Ja już nie chcę nikogo do pracy, niestety mam podobne doświadczenia jak Ty

Mnie cegły brakło i dokupiłam u nas na miejscu bo potrzebuje jeszcze tylko 5 palet. Z transportem nie byłoby sensu ściągać z tak daleka...

Ja bez cegły nie wyobrażam sobie ogrodu, uwielbiam ten materiał.
Jestem konsekwentna, a może wręcz nudna w ojej wizji. Czasami się zastanawiam, czy to dobra droga, ale już tak mam...

Bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój świat, wierzę że wkrótce stworzysz swój!
Buziaki dla Was!!

dana1s 21:12, 07 cze 2018

Wieczorem

kasja83 07:28, 08 cze 2018

dana1s napisał(a)

Dokładnie tak, zawsze obcinam i kwitnie do mrozów

Awwww.Ten Twój klimacik..człowiek od razu wskoczyłby w kieckę a'la Jane Austen
dana1s 22:11, 08 cze 2018

kasja83 napisał(a)

Awwww.Ten Twój klimacik..człowiek od razu wskoczyłby w kieckę a'la Jane Austen

Kasiu uwielbiam takie klimaty. Mój Syn właśnie podbija Anglię i bombarduje mnie fotkami ogrodów, a mnie skręca i marzę żeby to zobaczyć. To dla mnie jest raj pod każdym względem wnętrza i ogrody sś absolutnie w moim stylu.
Dziękuję!!

Znaczy Anglia po mojemu się udała

dana1s 13:57, 10 cze 2018

Witajcie w kolejny upalny dzień, temperatura szaleje...
W domu mamy ponad 30 stopni, nie znoszę tego. Jednak nowe budownictwo pod tym względem jest znacznie lepsze.

W ogrodzie susza, biegamy z konewkami i podlewam co się da, bo wieczorem aż żal patrzeć na te zwieszone od ciepła kwiaty i omdlałe liście
Aż się boję co będzie jak pojedziemy na wczasy...oby trochę popadało!

Teraz jest czas róż, to one wiodą prym w ogrodzie. M kiedy s ich nie lubił a teraz coraz bardziej się przekonuje i do tego powojniki, duet doskonały

dana1s 13:59, 10 cze 2018

dana1s 14:00, 10 cze 2018

...i dla ochłody

Mari 15:47, 10 cze 2018

Piękne ujęcia roślin i kwiatów...obawiam się także o swoje roślinki bo zostawiamy je na tydzień czasu a na południu kraju są upały gdzie w cieniu termometr wskazuje 30 ponad stopni. Całe szczęście rodzice codziennie będą przjezdzać i podlewać ogród.

Miłej niedzieli.
Pozdrawiam
dana1s 15:53, 10 cze 2018

Mari napisał(a)
Piękne ujęcia roślin i kwiatów...obawiam się także o swoje roślinki bo zostawiamy je na tydzień czasu a na południu kraju są upały gdzie w cieniu termometr wskazuje 30 ponad stopni. Całe szczęście rodzice codziennie będą przjezdzać i podlewać ogród.

Miłej niedzieli.
Pozdrawiam

Mari dziękuję!
Moje też na południu A zostawiam je na ponad dwa tygodnie...może Teść raz za kiedy zajrzy zobaczymy?
Miłego popołudnia!