Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

vts 16:18, 10 cze 2018

Witaj, systematycznie i z wielką przyjemnością czytam i oglądam Twój ogród. Zdaję sobie sprawę ile pracy kosztuje Was taki efekt, wiem wiem to pasja i uzależnienie.
Danusiu swego czasu pisałaś o małej łódeczce na staw i jak się sprawy mają? też by mi się taka widziała.
U nas deszczu nie było od ponad miesiąca, ogród umiera, nie mam już sił ani serca podlewać, dramat.
Udanego, zasłużonego urlopu w uroczej Kalabrii.
Lila
dana1s 17:16, 10 cze 2018

vts napisał(a)
Witaj, systematycznie i z wielką przyjemnością czytam i oglądam Twój ogród. Zdaję sobie sprawę ile pracy kosztuje Was taki efekt, wiem wiem to pasja i uzależnienie.
Danusiu swego czasu pisałaś o małej łódeczce na staw i jak się sprawy mają? też by mi się taka widziała.
U nas deszczu nie było od ponad miesiąca, ogród umiera, nie mam już sił ani serca podlewać, dramat.
Udanego, zasłużonego urlopu w uroczej Kalabrii.
Lila

Lilciu miło Cię widzieć
Kocham mój ogród i najchętniej nic innego bym nie robiła, niestety tak się nie da
Bardzo się cieszę, że podobają Ci się efekty naszych prac
Łódka... cały czas szukam odpowiedniej, to ma być mała dwuosobowa łódeczka z drewna i niestety do tej pory nie trafiłam na odpowiednią. Szukam z drugiej ręki i u producentów i nic. Myślę, że jak coś namierzę pierwsze się dowiecie
U nas popadało z tydzień temu, ale to kropla w morzu potrzeb. Od kilku dni dziennie zanosi się na burzę, ale nie pada wcale tylko robi się coraz bardziej gorąco i duszno. To powoli nie do wytrzymania...
Dziękuję!
Jeszcze troszkę i zaczynam pakować toboły, nie mogę się doczekać, tam dla ochłody będzie dużo wody

sylwia_slomc... 18:11, 10 cze 2018

Oj wskoczyłabym się pouskać mówisz, że rośliny zemdlone i z konewką latasz, aż się boję myśleć co zastanę u siebie po 3 dniowej nieobecności jutro sobie tuebo muszę w nogi wsadzić, żeby wszystko popodlewać... Chyba, że coś padało...

Zachwyca mnie wszystko w Twoim kolorowym azylu
dana1s 20:34, 10 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Oj wskoczyłabym się pouskać mówisz, że rośliny zemdlone i z konewką latasz, aż się boję myśleć co zastanę u siebie po 3 dniowej nieobecności jutro sobie tuebo muszę w nogi wsadzić, żeby wszystko popodlewać... Chyba, że coś padało...

Zachwyca mnie wszystko w Twoim kolorowym azylu

Sylwuś ja też, ale staw jeszcze nie jest do tego gotowy. Woda już jest znacznie czystsza, ale do stawu kąpielowego daleka droga
U nas właśnie trochę pokropiło, ale to dosłownie 5 kropli spadło...
Duchota okropna, rośliny omdlaly
Oj 3 dni to na ogród dużo, a mnie nie będzie 17 dni
Strach się bać!
ja jutro muszę rozsadzić pomidory, mamy ich jakieś 150 krzaczków może więcej teraz czas je rozlokować

Dziękuję kochana!!

Gdzie te pola lawendowe są?
Cos pięknego

BasiaLT 09:07, 11 cze 2018

Danuś cudne widoczki u ciebie. U mnie wczoraj popadało więc jest szansa że i do ciebie dojdzie.
abiko 09:24, 11 cze 2018

Śliczne masz lilie wodne. Moja od Sylwii zakwitła a teraz schowała się pod wodę i już nic z tego. Nie mam z nimi doświadczenia czy tak mają czy nie.. trudno.
dana1s 10:42, 11 cze 2018

BasiaLT napisał(a)
Danuś cudne widoczki u ciebie. U mnie wczoraj popadało więc jest szansa że i do ciebie dojdzie.

Basiu dziękuję kochana!

U nas się zachmurzyło, ale póki co ani kropli. Mam nadzieję, że w końcu popada

dana1s 10:45, 11 cze 2018

abiko napisał(a)
Śliczne masz lilie wodne. Moja od Sylwii zakwitła a teraz schowała się pod wodę i już nic z tego. Nie mam z nimi doświadczenia czy tak mają czy nie.. trudno.

Agniesiu lilie to moje ulubione wodne rośliny, mam ich mnóstwo i są coraz większe ku mojej niezmiernej radości

One zamierają i wypuszczają kolejne pędy kwiatowe także spokojnie wkrótce pokaże następne kwiaty

Ostatnio w ogrodzie często widuję takie kwiatuszki

Basilikum 15:00, 11 cze 2018

no sliczny ten kwiatek i modne kolory ma
u mnie w sobote popadalo wreszcie ale 6 litrow to malo. Wczoraj troche roslin posadzilam i na pol lopatki bylo juz sucho. Conieco mi juz padlo
mam nadzieje, ze zapowiadane na ten tydzien deszcze wreszcie beda prawdziwe.
Staw z lodka bedzie super wygladal.
ja zalozylam male oczko w balii wiec mam chociaz namiastke
dana1s 19:02, 11 cze 2018

Basilikum napisał(a)
no sliczny ten kwiatek i modne kolory ma
u mnie w sobote popadalo wreszcie ale 6 litrow to malo. Wczoraj troche roslin posadzilam i na pol lopatki bylo juz sucho. Conieco mi juz padlo
mam nadzieje, ze zapowiadane na ten tydzien deszcze wreszcie beda prawdziwe.
Staw z lodka bedzie super wygladal.
ja zalozylam male oczko w balii wiec mam chociaz namiastke

Izuś prawda
Przychodzi jeszcze kilka innych
U nas wcale nie padało niby się zanosiło i nic. Teraz jest tak gorąco ze nie można wytrzymać...
Ja tez trochę poprzesadzałam i jeszcze mnie sporo czeka, ale to chyba dopiero po powrocie. Boję się że nie zdążą się przyjąć.
Łódka kiedyś się pojawi, jak znajdę odpowiednią.
Woda w ogrodzie musi być!