Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Basilikum 18:31, 21 cze 2018

dana1s napisał(a)

Agniesiu dziękuję, dla mnie to jest oaza spokoju. Odpoczywam tam i resetuję umysł. Kocham ten mój mały świat
Długo szukałam odpowiedniego anioła, ten od razu do mnie przemówił, a dodatkowo ma tyle skrzydeł ile anioł w moim nazwisku

ojej ae zagadka

zmany super bylo pieknie -jest jeszcze piekniej
dana1s 18:35, 21 cze 2018

Basilikum napisał(a)

ojej ae zagadka

zmany super bylo pieknie -jest jeszcze piekniej

Izuniu może zgadniesz
Bardzo się cieszę, że ci się podoba Dziękuję!

sylwia_slomc... 18:38, 21 cze 2018

dana1s napisał(a)
cd.

Danusiu co to za roślinki na powierzchni stawu obok lilii wodnych. Całą powierzchnię Ci pokrywają? bo to nie rzęsa, za duże na nią.
dana1s 20:06, 21 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Danusiu co to za roślinki na powierzchni stawu obok lilii wodnych. Całą powierzchnię Ci pokrywają? bo to nie rzęsa, za duże na nią.

Sylwuś to rdest mam go tony, jak będę jechać w Twoje strony to Ci przywiozę, ale dopiero w drugiej połowie lipca Ładnie pokrywa lustro wody i nie dopuszcza do rozwoju glonów. Woda nam się bardzo poprawiła, jest krystaliczna za sprawą środka biologicznego do uzdatniania, torfu i chyba te rośliny bardzo filtrują wodę
Rzęsy nie mam i nie chcę mieć, pracowałam kiedyś w ogrodnictwie wodnym, jeszcze w liceum, i wtedy walczyłam z nią co dnia...nigdy więcej

dana1s 20:11, 21 cze 2018

Pada, pada, pada...jupi!!

Pojechaliśmy sprzątnąć z ogrodu wszystko co może latać, bo straszyli od rana trąbą i huraganem.
Posprzątaliśmy poduchy, parasole i inne graty ogrodowe...pusto się zrobiło

Jak odjeżdżaliśmy słonko zaszło za ciemne chmury

zawsze jak widzę takie niebo mam uczucie, że Tata czuwa i chce mi coś powiedzieć , zaraz Dzień Ojca a jego nie ma już ponad rok...

Makao_J 20:44, 21 cze 2018

Też będziemy brzegi rabat wykładać kostką. Może też będzie tak ładnie jak u Ciebie.
Ale ta jak już przestanę przerabiać rabaty
AgataM 20:46, 21 cze 2018

Ale ten czas szybko leci. Dopiero co dzieliłaś się swoim smutkiem.... Chyba z miłości do Taty, by ukoić ten ból i dla Niego stworzyłaś to niesamowite miejsce.
dana1s 20:53, 21 cze 2018

Makao_J napisał(a)
Też będziemy brzegi rabat wykładać kostką. Może też będzie tak ładnie jak u Ciebie.
Ale ta jak już przestanę przerabiać rabaty

Aniu to bardzo dobre posunięcie, czasami wystarczy tylko zaznaczyć brzeg rabat żeby uporządkować wizualnie ogród. Twój jest cudowny !

Ja stale coś zmieniam, to niekończąca się opowieść

Pszczelarnia 20:56, 21 cze 2018

Piękna jest Twoja niekończące się opowieść, niech się nigdy nie kończy.
dana1s 21:00, 21 cze 2018

AgataM napisał(a)
Ale ten czas szybko leci. Dopiero co dzieliłaś się swoim smutkiem.... Chyba z miłości do Taty, by ukoić ten ból i dla Niego stworzyłaś to niesamowite miejsce.

Aguś czas ucieka nieubłaganie. Tata patrzy z góry i cieszy się, ze Jego ukochane kwiaty kwitną jak szalone. Mama jest bardzo słaba W rocznicę wzywałam pogotowie, stres na nią bardzo źle wpływa...
Dla Taty muszę wybudować dom, na Jego cześć! Mam nadzieję, że się uda!!

On mi bardzo kibicował i wierzył we mnie jak nikt na tym świecie, rozumieliśmy się jak łyse konie. Taka córusia Tatusia

Życie jest ulotne jak ten motylek...piękne i tyle go widzieli...