Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 17:28, 09 gru 2018

pestka56 napisał(a)
Pamiętam z czasów studiów, któregoś roku było deszczowe i chłodne lato. Marzliśmy i przemiękaliśmy okropnie. NA koniec dnia pracy każdemu trzeba było pomagać wydostać się z wykopu. Po powrocie na kwatery szczególnie dotkniętych bólem, prasowaliśmy żelazkiem przez ręczniki. Trzeba było się kurować ekspresowo, bo następnego dnia znowu praca na dnie wilgotnego dołu, a nie było nikogo na zastępstwo

Danusiu, kota bym ci poleciła do przytulenia na plecach. Jest bardzo skuteczny.

Młodemu dobrego życia, spełnionego

U mnie dziś też dzwoniec się pojawił. Rozsiadł się w jednym karmniku, a sikorki obskakiwały go naokoło. Jedna nawet skubnęła go w ogonek. Pewnie jakiś słonecznik się tam przyczepił. Mazurki poleciały do drugiego karmnika okupowanego przez 2 sierpówki. Gwarno było i ruchliwie

Kasiu chyba wypróbuję to żelazko
Kota nie mam, ale Tadeusz też grzeje.
Duży dziękuje!!
Też widziałam dziś dzwońcie, ale tak szybko się przemieszczam, że zdążyły odlecieć
gosika67 17:56, 09 gru 2018

świetne ptasie rodziny, niebo, zawsze chętnie zaglądam do Ciebie, ładny klimat tworzysz.
anpi 20:52, 09 gru 2018

Dana, piękne fotki ptasiorków,dla mnie są nieuchwytne ...
A Ty szybko powracaj do zdrowia
dana1s 13:06, 10 gru 2018

gosika67 napisał(a)
świetne ptasie rodziny, niebo, zawsze chętnie zaglądam do Ciebie, ładny klimat tworzysz.

Gosiu uwielbiam podglądać ptaki, są cudowne ale bardzo szybkie i dość trudno zrobić ładną fotkę.
Ciesze się, że podoba Ci się to jak pokazuję świat Dziękuję!

dana1s 13:08, 10 gru 2018

anpi napisał(a)
Dana, piękne fotki ptasiorków,dla mnie są nieuchwytne ...
A Ty szybko powracaj do zdrowia

Aniu dziękuję
Kiedyś miałam zdecydowanie łatwiej obserwować ptaki, z okna tarasowego miałam jakieś 5 metrów do karmnika i drzew na których przesiadywały. Teraz jakieś 20 z oka z kuchni, to zdecydowanie utrudnia ich uwiecznianie.
Cieszę się bardzo, że pojawia się u mnie coraz więcej gatunków.
Dziękuję za życzenia!!
pestka56 13:10, 10 gru 2018

Oj, tak są takie szybkie, że mój Olympus nie nadąża. Stoję więc w oknie kuchennym z lornetką i gapię się na ptaki. Dziś mało nie przypaliłam bułek w piekarniku
dana1s 13:17, 10 gru 2018

Dzisiaj ciąg dalszy maści i tabletek, ale musiałam się wziąć w garść i wyprawić Małego do szkoły. Duży został w domu, leży chory. Podejrzewam, że ten mój ból kręgosłupa to jakaś dziwna grypa. Moja bratowa nie wstała z łóżka tak ją siekło, a brat nie może ruszyć szyją. M też narzeka na ból w barku. To jakiś pogrom...
Teść właśnie pojechał do sanatorium, czekają nas zatem święta w Ustroniu Cieszę się, bo przy okazji nacieszę się górami zimą. Kocham te widoki

Zmusiłam się tez do ciasta na pierniczki i gotuję kapustę na pierogi. Opatulona żeby mnie jeszcze bardziej nie połamało.
Musze się ruszać, bo inaczej kiepsko widzę te święta

Prze okno podglądam tez ptaszory, złapałam dzwońca

latały tez całe klucze ptaków wysoko, wyglądają jak mewy?

a różę obgryzają kosy

dana1s 13:20, 10 gru 2018

pestka56 napisał(a)
Oj, tak są takie szybkie, że mój Olympus nie nadąża. Stoję więc w oknie kuchennym z lornetką i gapię się na ptaki. Dziś mało nie przypaliłam bułek w piekarniku

Kasiu wieje od rana i to jeszcze bardziej utrudnia zrobienie ostrego zdjęcia.
Też stoję w kuchennym oknie i patrzę słuchając sobie świątecznej muzyki
Musze się nastroić

pestka56 13:34, 10 gru 2018

Ja ciągle w lesie ze świętami. To w myśl powiedzenia "jak Bóg da kupca, to diabeł faktora". Jeszcze nie miałam takiego okresu przedświątevcznego, żebym spokojnie mogła się przygotować.
dana1s 13:52, 10 gru 2018

pestka56 napisał(a)
Ja ciągle w lesie ze świętami. To w myśl powiedzenia "jak Bóg da kupca, to diabeł faktora". Jeszcze nie miałam takiego okresu przedświątevcznego, żebym spokojnie mogła się przygotować.

Kasiu ja wolałabym być zawalona zleceniami, ale dla nas zima to posucha...
Ciesz się, a ze świętami zdążysz na czas!
Pozdrawiam