Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 10:30, 06 gru 2018

pestka56 napisał(a)
U nas też wszystko pokryte szronem, a prognozy podawały plusowe temperatury.

Pięknie jest

Kasiu ja chyba wolę taki mróz niż żeby była plucha i niskie ciśnienie. Dzisiaj czuję się świetnie
Świat w szronie jest bajeczny.

dana1s 10:42, 06 gru 2018

Mirka napisał(a)
Tak myślałam że w tym miejscu postawisz. Tylko tych kołków nie dojrzałam
Domek pięknie się wpisuje w krajobraz będzie superowo. Z czasem sobie powiekszysz np. opokój letni. Niby taras a powoli będziesz sobie zabudowywać. Ja tak mam i architekta mi powiedział że po odbiorze powoli mogę tak zrobić. Nie od razu bo wiesz sąsiedzi itd. Wiesz o co chodzi. Wtedy będę miała 70 m.

Mirciu to jedyne miejsce gdzie zmieści się dom, reszta od początku była zadrzewiona no i staw zajmuje mnóstw miejsca, dodatkowo biegnie w poprzek działki to powoduje że mimo dużego metrażu działka jest bardzo nieustawna.
Ale tu ma idealna wystawę taras na południowy wschód
Też mam taki plan, ale trochę obawiam się sąsiadów, którzy czekają na przekwalifikowanie już prawie 12 lat. W poprzednim planie nie zdążyli, a na obecny czekamy i czekamy. U nich dodatkowy problem bo chcę podzielić działkę większą niż 4000 m2 na 3 dla dzieci i każe chce się budować , ale nowe przepisy tego zakazują.
Oni się zdziwili, że ja domek ogrodnika postawiłam, a jak się dowiedzieli że postawię ten 35 m2 to czuję że będę miała szczegółową kontrolę...
Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale może w trakcie przekształcą to wtedy rozbuduję zgodnie z prawem Domek też chcę wybudować w zgodzie z prawem i tak żeby z czasem w trakcie przerabiania na użytkowy nie było problemów.

Już nie mogę się doczekać kiedy skończymy mur w biesiadnym i kiedy brzozy zasłonią tą dziurę

dana1s 12:06, 06 gru 2018

Teraz już po mrozie. W ogródku gwarno od ptaków

są też rudziki

anka_ 12:17, 06 gru 2018

dana1s napisał(a)
Teraz już po mrozie. W ogródku gwarno od ptaków

A czy ptaki korzystają z tej różanej stołówki? Pytam, bo u znajomej skrzydlaci dobierają się do owoców już po pierwszych przymrozkach a u mnie róż nie ruszają. I tak się zastanawiam czy to zależy od gatunku/odmiany róży czy moje mają poprostu inny gust kulinarny.
Fotki cudowne, jak zawsze.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
AgnieszkaW 13:02, 06 gru 2018

Dana, podczytuję i widzę, że plany dotyczące domu już są, będzie super, życzę powodzenia w realizacji. Zdjęcia jak zawsze piękne
dana1s 18:39, 06 gru 2018

anka_ napisał(a)
A czy ptaki korzystają z tej różanej stołówki? Pytam, bo u znajomej skrzydlaci dobierają się do owoców już po pierwszych przymrozkach a u mnie róż nie ruszają. I tak się zastanawiam czy to zależy od gatunku/odmiany róży czy moje mają poprostu inny gust kulinarny.
Fotki cudowne, jak zawsze.

Aniu wróble chyba tylko siedzą na tej róży, ale kosy i inne ptaki jedzą aż miło
To multiflora ona ma mikro owocki i chyba łatwo im je zjadać. Większych u mnie nie ruszają.
Dziękuję!

Dzisiaj pojawiły się szczygiełki Fota słaba, bo z połowy działki ale tak się ucieszyłam na ich widok, że musiałam to uwiecznić

dana1s 18:46, 06 gru 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Dana, podczytuję i widzę, że plany dotyczące domu już są, będzie super, życzę powodzenia w realizacji. Zdjęcia jak zawsze piękne

Agniesiu plany mamy ambitne na przyszły sezon, ale co z nich wyjdzie czas pokaże. Lubię marzyć i dlatego sobie rysujemy, ustawiamy dom na działce i to mi pomaga przetrwać to długie , przeciągające się oczekiwanie.
Mam nadzieję, że kiedyś spełni się moje największe marzenie i zamieszkam w moim ogrodzie
Dziękuję!!

Popołudniu po mrozie i szronie nie było śladu a zza chmur wyszło słońce

dana1s 15:24, 09 gru 2018

U nas od wczoraj leje prawie non stop. Dobrze, bo staw był prawie suchy, a i iglaki napiją się do porządku przed zimą. Ja niestety nie widziałam jak staw się dopełnił, bo od wczoraj nie mam jak się ruszyć, jakaś heska mi w lędźwie wlazła i bez silnych leków ani rusz
Czuję się jakbym miała 100 lat i przez myśl mi przeszło jak ja się będę kiedyś działką zajmować. Problemy z kręgosłupem mam od czasu budowy domu. Od tamtej pory dwa,trzy razy w roku zgina mnie w pół i nie mogę się wyprostować...

Wczoraj mój Duży skończył 18 lat, pogoda nie sprzyjała ale w momencie jak się rodził wyszło słonko

Dzisiaj rano też na pięć minut pojawiło się na niebie

a potem już tylko deszcz...

Rano zaświeciłam drugą świeczkę

ale jakoś wcale klimatu nie czuję, teraz jeszcze jak się ruszać nie mogę to mi się wcale świąt nie chce. Siedzę i buszuję w poszukiwaniu inspiracji wszelakich na pintereście.
Smętny ten weekend
dana1s 15:27, 09 gru 2018

Tylko z okna widziałam kwiczoły, objadają moją różę Dzwońce też były, ale zwiały nim odpaliłam aparat.

M wystawił karmnik i opanowały go wróble. ie dopuszczają innych ptaków

Życzę Wam wszystkim zdrowia!!
AgataM 15:34, 09 gru 2018

Danuś kuruj się! Zdrówka życzę
Fotki jak zwykle urocze