Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

sierotka 09:43, 21 lut 2019

dana1s napisał(a)

Tak, przyleciały szpaki teraz bociany, jakby nie patrzeć wiosna[/quote

Bociany Chyba za wczesnie zmarzną; )
Aldona40 11:07, 21 lut 2019

Witaj Danusiu
U nas to bardziej wiosnę słychać, niż widać Jak to Pawlak powiedział w komedii "Sami Swoi" po moim niebie latają klucze gęsi i kaczek. W niedzielę w locie naliczyłam 12 łabędzi i 17 żurawi. Widoki wspaniałe Żurawie były u nas przez całą zimę, i ten ich klangor Ptaki przecudnej urody Już od kilku lat nie odlatują do cieplych krajów. Pierwsze żurawie zostały w Polsce w 2004 roku ( gdzieś to ostatnio wyczytałam ). U nas też pojawiły się bociany, tylko że, czarne . M z córcią w tamtym tygodniu widzieli jak wracali ze szkoły

dana1s 13:54, 21 lut 2019

gosika67 napisał(a)
No udały Ci się fotki, dzisiaj też u nas ładnie świeci, wczoraj nie było widać , było tak pochmurno.

Gosiu dziękuję, u nas tak zachmurzone było przy zaćmieniu. Nic nie pstryknęłam , szkoda...
dana1s 13:55, 21 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze tak myślę jak te ptaki tak wczas przylatują to tam gdzie były chyba muszą być już warunki nie dożycia, że uciekły już w lutym.....

Sylwuś zdecydowanie się klimat zmienia, myślę że za kilka lat zmieni się zupłnie migracja ptaków...
U nas dzisiaj ciepło, ale się zachmurzyło i chyba lunie.
dana1s 13:57, 21 lut 2019

sierotka napisał(a)

Bogusiu u nas ma się ochłodzić do 3 stopni na plusie, myślę że im to nie będzie przeszkadzało. A ochłodzenie ma potrwać maksymalnie dwa dni
Mam nadzieję, że nie zmarzną
dana1s 14:02, 21 lut 2019

Aldona40 napisał(a)
Witaj Danusiu
U nas to bardziej wiosnę słychać, niż widać Jak to Pawlak powiedział w komedii "Sami Swoi" po moim niebie latają klucze gęsi i kaczek. W niedzielę w locie naliczyłam 12 łabędzi i 17 żurawi. Widoki wspaniałe Żurawie były u nas przez całą zimę, i ten ich klangor Ptaki przecudnej urody Już od kilku lat nie odlatują do cieplych krajów. Pierwsze żurawie zostały w Polsce w 2004 roku ( gdzieś to ostatnio wyczytałam ). U nas też pojawiły się bociany, tylko że, czarne . M z córcią w tamtym tygodniu widzieli jak wracali ze szkoły

Hej Aldonko
Ja się dzisiaj obijam, robimy z Małym drzewo genealogiczne i tak mnie wciągnęło , że nie wiem kiedy pół dnia minęło
Ja nigdy nie widziałam w naturze żurawia...tylko w zoo. U nas się ich nie spotyka, a szkoda bo cudne ptaki
Bociany czarne widywałam tylko w górach, u nas jeszcze nigdy.
Ale nasze cudne białe sie pojawiły
U nas ferie dobiegają końca w domu jakoś przycichło i wszyscy posmutnieli od poniedziałku pobudka 5 rano bo Mały ma na 7 lekcje
Basilikum 14:41, 21 lut 2019

Zurawie kiedys widzialam na Powmorzu (po niemieckiej stronie) u nas czaple mieszkaja i w zeszlym roku byl bocian. Moze w tym tez nas odwiedzi

Fajnie tak troche wolnego miec i rodzinnie spedzic u nas ferie dopiero beda ale nie mamy wolnego.
Muszelka 15:26, 21 lut 2019

O, Danusiu masz teraz ferie, w trzeciej turze. Będziesz miała krótki drugi semestr Wypoczywaj, jeszcze jutro i weekend Ci pozostał
dana1s 16:21, 21 lut 2019

Basilikum napisał(a)
Zurawie kiedys widzialam na Powmorzu (po niemieckiej stronie) u nas czaple mieszkaja i w zeszlym roku byl bocian. Moze w tym tez nas odwiedzi

Fajnie tak troche wolnego miec i rodzinnie spedzic u nas ferie dopiero beda ale nie mamy wolnego.

Izuniu, czaple to miałam nawet swoją prywatną Żurawie mam nadzieję kiedyś zobaczę na kaszubskich polach
Bocianów mamy sporo, jest kilka par co roku
Niestety wszystko co dobre szybko sie kończy i już za chwilę szkoła...
Ani chwilki wytchnienia?
dana1s 16:26, 21 lut 2019

Muszelka napisał(a)
O, Danusiu masz teraz ferie, w trzeciej turze. Będziesz miała krótki drugi semestr Wypoczywaj, jeszcze jutro i weekend Ci pozostał

Muszelko raczej miałam ferie
Może i krótki ten drugi semestr, ale powoli czujemy co nas czeka...pierwsze egzamin gimnazjalny Małego, potem matura Dużego. Podwójna rekrutacja do liceum ciekawe, czy dostanie się tam gdzie chce? A Duży studia...uświadamiam sobie, że mam Dorosłe dziecko
Tak, czy siak trzy dni laby jeszcze prze nami