Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

karlos 23:14, 22 lut 2019

zapomniałem napisać fajny piesol

aha ja od 2 tygodni działem na ogrodzie, dziś co prawda ciepło nie było ale słonecznie no i foto kominka na ciepły wieczór

Muszelka 09:13, 23 lut 2019

dana1s napisał(a)

Drewno się przyda, ale nie mam kominka
Uwielbiałam siedzieć przy ogniu...wspomnienia

Postawcie drewutnie, drewno poczeka na kominek.
pestka56 11:59, 23 lut 2019

Cały czas byłam, Danusiu. Zaglądam i podbijam swoją psychikę zdjęciami. Strasznie mi brak tego mojego łobuza w taxedo. Łaził za mną jak pies po ogrodzie. I chociaż mam na rękach ślady po różnych nieporozumieniach, albo wizytach u wetki, to był najukochańszym z moich futrzastych przyjaciół.

Kominek zaraz będziesz mieć znowu w nowym domku. Wierzę, że mimo kłopotów wybudujecie większy lub mniejszy. A drewno faktycznie poczeka.

U nas dziś -5. W nocy, nad ranem było -10. Nawet nie idę oglądać tego co wychynęło z ziemi. Ale podobno już od jutra zacznie być coraz cieplej. Jesteśmy umówieni ze znajomym w naszym ogrodzie na wielkie cięcie drzew i płotu. Wyrzucam z ogrodu najstarsze nasze drzewo, śliwkę ulęgałkę. Pięknie kwitła, ale sieje rdzę po roślinach. Wytniemy też jedną dziką jabłoń i skrócimy z wysokości 2 wielkie wierzby białe. Praca będzie na 4 piły – 2 spalinówki, elektryczną i dodatkowo lisi ogon
Mgduska 12:46, 23 lut 2019

Nie mogę się napatrzeć na Twój ogród, te zdjęcia ze słońcem - mmmm, mniam! Przepiękny jest
Basilikum 16:18, 23 lut 2019

Danus zanim drewno obeschnie i kominek bedzie bardzo mocno Ci tego zycze
dana1s 16:29, 23 lut 2019

karlos napisał(a)
zapomniałem napisać fajny piesol

aha ja od 2 tygodni działem na ogrodzie, dziś co prawda ciepło nie było ale słonecznie no i foto kominka na ciepły wieczór

Psiurek bardzo dziękuje!
My niestety nic nie zrobiliśmy, od rana był spory mróz i odpadały dłonie...
Dziękuję za kominek, bardzo elegancki. Wczoraj byłam wieczorem w Twoim wątku, masz piękny dom, bardzo podobny projekt do mojego pierwszego domku.
dana1s 16:31, 23 lut 2019

Muszelka napisał(a)

Postawcie drewutnie, drewno poczeka na kominek.

Muszelko drewutnia będzie najprawdopodobniej w tym roku. Ostatecznie będą dwie jedna przy ognisku i wędzarni, której jeszcze nie ma.
Druga obok domu do kominka właśnie
dana1s 16:40, 23 lut 2019

pestka56 napisał(a)
Cały czas byłam, Danusiu. Zaglądam i podbijam swoją psychikę zdjęciami. Strasznie mi brak tego mojego łobuza w taxedo. Łaził za mną jak pies po ogrodzie. I chociaż mam na rękach ślady po różnych nieporozumieniach, albo wizytach u wetki, to był najukochańszym z moich futrzastych przyjaciół.

Kominek zaraz będziesz mieć znowu w nowym domku. Wierzę, że mimo kłopotów wybudujecie większy lub mniejszy. A drewno faktycznie poczeka.

U nas dziś -5. W nocy, nad ranem było -10. Nawet nie idę oglądać tego co wychynęło z ziemi. Ale podobno już od jutra zacznie być coraz cieplej. Jesteśmy umówieni ze znajomym w naszym ogrodzie na wielkie cięcie drzew i płotu. Wyrzucam z ogrodu najstarsze nasze drzewo, śliwkę ulęgałkę. Pięknie kwitła, ale sieje rdzę po roślinach. Wytniemy też jedną dziką jabłoń i skrócimy z wysokości 2 wielkie wierzby białe. Praca będzie na 4 piły – 2 spalinówki, elektryczną i dodatkowo lisi ogon

Kasiu to trwa zanim człowiek przyzwyczai się do nowej sytuacji, bo nie pogodzi się nigdy...tulę mocno!
Mam nadzieję, że kiedyś znów usiądę przy kominku z psiurem na kolanach i ciepłym kakao...rozmarzyłam się

U nas w nocy było -9, ale cały dzień było mroźno teraz jest -3.

Cięcie drzew to ciężka i niebezpieczna robota, u nas niestety bez pomocników. M wszystko musi sam. Na ziemi już Duży pomaga, ale mam strach wielki żeby się coś nie stało. Mamy jeszcze sporo do pocięcia może uda się w tym tygodniu trochę podgonić z tym cięciem, bo zbliżają się wysiewy, a my jeszcze nie mamy skrzyń do warzywnika, który tam stanie. Oprócz tego będziemy w sezonie budować szklarnię, okna już mam na miejscu. Ciekawe jakiego paputka nam sie uda stworzyć
dana1s 16:41, 23 lut 2019

Mgduska napisał(a)
Nie mogę się napatrzeć na Twój ogród, te zdjęcia ze słońcem - mmmm, mniam! Przepiękny jest

Madziu dziękuję kochana!
Bardzo mnie cieszy Twoja opinia
dana1s 16:42, 23 lut 2019

Basilikum napisał(a)
Danus zanim drewno obeschnie i kominek bedzie bardzo mocno Ci tego zycze

Izuniu mam nadzieję , że tak będzie!
Trzymaj kciuki i myśl dalej tak pozytywnie
Dziękuję