Cały czas byłam, Danusiu. Zaglądam i podbijam swoją psychikę zdjęciami. Strasznie mi brak tego mojego łobuza w taxedo. Łaził za mną jak pies po ogrodzie. I chociaż mam na rękach ślady po różnych nieporozumieniach, albo wizytach u wetki, to był najukochańszym z moich futrzastych przyjaciół.
Kominek zaraz będziesz mieć znowu w nowym domku. Wierzę, że mimo kłopotów wybudujecie większy lub mniejszy. A drewno faktycznie poczeka.
U nas dziś -5. W nocy, nad ranem było -10. Nawet nie idę oglądać tego co wychynęło z ziemi. Ale podobno już od jutra zacznie być coraz cieplej. Jesteśmy umówieni ze znajomym w naszym ogrodzie na wielkie cięcie drzew i płotu. Wyrzucam z ogrodu najstarsze nasze drzewo, śliwkę ulęgałkę. Pięknie kwitła, ale sieje rdzę po roślinach. Wytniemy też jedną dziką jabłoń i skrócimy z wysokości 2 wielkie wierzby białe. Praca będzie na 4 piły – 2 spalinówki, elektryczną i dodatkowo lisi ogon
Psiurek bardzo dziękuje!
My niestety nic nie zrobiliśmy, od rana był spory mróz i odpadały dłonie...
Dziękuję za kominek, bardzo elegancki. Wczoraj byłam wieczorem w Twoim wątku, masz piękny dom, bardzo podobny projekt do mojego pierwszego domku.
Muszelko drewutnia będzie najprawdopodobniej w tym roku. Ostatecznie będą dwie jedna przy ognisku i wędzarni, której jeszcze nie ma.
Druga obok domu do kominka właśnie
Kasiu to trwa zanim człowiek przyzwyczai się do nowej sytuacji, bo nie pogodzi się nigdy...tulę mocno!
Mam nadzieję, że kiedyś znów usiądę przy kominku z psiurem na kolanach i ciepłym kakao...rozmarzyłam się
U nas w nocy było -9, ale cały dzień było mroźno teraz jest -3.
Cięcie drzew to ciężka i niebezpieczna robota, u nas niestety bez pomocników. M wszystko musi sam. Na ziemi już Duży pomaga, ale mam strach wielki żeby się coś nie stało. Mamy jeszcze sporo do pocięcia może uda się w tym tygodniu trochę podgonić z tym cięciem, bo zbliżają się wysiewy, a my jeszcze nie mamy skrzyń do warzywnika, który tam stanie. Oprócz tego będziemy w sezonie budować szklarnię, okna już mam na miejscu. Ciekawe jakiego paputka nam sie uda stworzyć