Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

gosika67 19:30, 15 mar 2019

Też moja rocznica ślubu w sierpniu. W VIII. królują budleje, hortensje. Jest jeszcze kolorowo.
dana1s 08:22, 16 mar 2019

greg66 napisał(a)
Bardzo dziękuję

Też mam ściezki z cegły ale w tym roku musze jedną poprawić, korzenie drzew ją zdeformowały. Będą roboty drogowe
Układałas na piasku czy zaprawie betonowej?
Moje też co niektóre już musze powymieniać bo po 20 latach się kruszą ale na szczęście tylko parę cegieł.
No tak oby mi sił nie zabrakło i pieniędzy i cierpliwości, bo już bym chciał mieć tak bujne rabaty jak Twoje

Cegłę w ogrodzie bardzo lubię, jest naturalna i "ciepła". Do tego idealnie mi się komponuje zwykły beton. Czasami sie zdarza, że korzenie coś wysadzą albo że cegła zmurszeje, ale i tak nie zamieniłabym jej na nic innego
U nas jest na suchym betonie.
Jeszcze raz zdrowia, reszta sama przyjdzie

sierpień

dana1s 08:24, 16 mar 2019

sierotka napisał(a)
Danusiu to nie kwiaty to liście rośliny jakiejś

W moim buszu trudno coś odróżnić

dana1s 08:29, 16 mar 2019

Basilikum napisał(a)
udnej imprezy
ja tez sierpniowa
sierpien w ogrodzie mi sie podoba

no i jeszcze chcialam spytac jak tam wakacyjne plany??

Izuniu impreza się udała, dziękuję
Tak czułam Ogród w sierpniu trochę zmęczony, ale dojrzały i bujny Uwielbiam!

Plany sie nie zmieniły Ale jeszcze nic nie zamówiłam, bo nie wiem kiedy są wyniki rekrutacji chłopców. Podobno aż do 20 lipca każą nam czekać...
Najwyżej będę prosić o pomoc

dana1s 08:31, 16 mar 2019

gosika67 napisał(a)
Też moja rocznica ślubu w sierpniu. W VIII. królują budleje, hortensje. Jest jeszcze kolorowo.

O to jest nas więcej
Masz rację to czas hortensji, jest bardzo kolorowo

sylwia_slomc... 09:03, 16 mar 2019

Spaceruję z miesiącami pod boki i podziwiam jak Ci rok ogród maluje. Bujność niezwykła i zdrowie z niego tryska na zdjęciach O jakim bałaganie piszesz przed dwoma dniami, ja bym chciała mieć tak posprzątane
dana1s 10:06, 16 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Spaceruję z miesiącami pod boki i podziwiam jak Ci rok ogród maluje. Bujność niezwykła i zdrowie z niego tryska na zdjęciach O jakim bałaganie piszesz przed dwoma dniami, ja bym chciała mieć tak posprzątane

Uwielbiam tą zmienność z porami roku Bujne nasadzenia to zasługa dobrej ziemi i qupy jak to pięknie mówi Sylwia
Bałagan po wichurze, ale dobrze że nie sprzątałam, bo wczoraj znów w nocy wiało jak diabli. Dzisiaj popołudniu pojadę

Skoro możemy poskakać z miesiącami to dla Ciebie maj

greg66 16:24, 16 mar 2019

dana1s napisał(a)

Zerknij do mnie i poradź może, a co to jest?

A w ogóle to chyba nie będę oglądał Twojego ogrodu bo od wczoraj jak go zobaczyłem to cały czas o nim gadam i pokazuję żonie i ona ma już mnie dosyć.
A poza wpadam w kompleksy.
dana1s 19:09, 16 mar 2019

greg66 napisał(a)

Zerknij do mnie i poradź może, a co to jest?

A w ogóle to chyba nie będę oglądał Twojego ogrodu bo od wczoraj jak go zobaczyłem to cały czas o nim gadam i pokazuję żonie i ona ma już mnie dosyć.
A poza wpadam w kompleksy.

Grzesiu zaraz idę
No przestań, jakie kompleksy? Masz piękny ogród!
Bardzo mi miło, że Ci się u mnie spodobało
Ja dopiero 4 lata działam w moim ogrodzie i do końca tego, co zaplanowałam jeszcze daleka droga, ale zarys już jest
Chcę tak obsadzić cały teren żeby było jak najmniej plewienia. W tym buszu nawet jak coś wyrośnie to nie widać. A większa praca jest tylko dwa razy w sezonie na jesień i na wiosnę

na zdjęciu przetacznik wirginijski variegata Alba, polecam ! Jest bezproblemowy i szybko się rozrasta

greg66 11:17, 17 mar 2019

No właśnie podobne mam zamiary, rabaty kwiatowe zagęścić, czyli w tym roku dosadzanie i muszę z tyłu ogrodu posadzić ligustra aby trochę osłaniał ogród. Myśłałem o tym aby więcej drzew tam dać ale tam mam dość dużą przestrzeń i szkoda widoku, poza tym widzę szczyt Gór Opawskich (to wtedy wiem, że na następny dzień będzie deszcz)
Pozdrawiam niedzielnie.
A przetaczniki odkryłem w zeszłym roku, mam białe, różowe i fioletowe