Cegłę w ogrodzie bardzo lubię, jest naturalna i "ciepła". Do tego idealnie mi się komponuje zwykły beton. Czasami sie zdarza, że korzenie coś wysadzą albo że cegła zmurszeje, ale i tak nie zamieniłabym jej na nic innego
U nas jest na suchym betonie.
Jeszcze raz zdrowia, reszta sama przyjdzie
Izuniu impreza się udała, dziękuję
Tak czułam Ogród w sierpniu trochę zmęczony, ale dojrzały i bujny Uwielbiam!
Plany sie nie zmieniły Ale jeszcze nic nie zamówiłam, bo nie wiem kiedy są wyniki rekrutacji chłopców. Podobno aż do 20 lipca każą nam czekać...
Najwyżej będę prosić o pomoc
Spaceruję z miesiącami pod boki i podziwiam jak Ci rok ogród maluje. Bujność niezwykła i zdrowie z niego tryska na zdjęciach O jakim bałaganie piszesz przed dwoma dniami, ja bym chciała mieć tak posprzątane
Uwielbiam tą zmienność z porami roku Bujne nasadzenia to zasługa dobrej ziemi i qupy jak to pięknie mówi Sylwia
Bałagan po wichurze, ale dobrze że nie sprzątałam, bo wczoraj znów w nocy wiało jak diabli. Dzisiaj popołudniu pojadę
Skoro możemy poskakać z miesiącami to dla Ciebie maj
A w ogóle to chyba nie będę oglądał Twojego ogrodu bo od wczoraj jak go zobaczyłem to cały czas o nim gadam i pokazuję żonie i ona ma już mnie dosyć.
A poza wpadam w kompleksy.
Grzesiu zaraz idę
No przestań, jakie kompleksy? Masz piękny ogród!
Bardzo mi miło, że Ci się u mnie spodobało
Ja dopiero 4 lata działam w moim ogrodzie i do końca tego, co zaplanowałam jeszcze daleka droga, ale zarys już jest
Chcę tak obsadzić cały teren żeby było jak najmniej plewienia. W tym buszu nawet jak coś wyrośnie to nie widać. A większa praca jest tylko dwa razy w sezonie na jesień i na wiosnę
na zdjęciu przetacznik wirginijski variegata Alba, polecam ! Jest bezproblemowy i szybko się rozrasta
No właśnie podobne mam zamiary, rabaty kwiatowe zagęścić, czyli w tym roku dosadzanie i muszę z tyłu ogrodu posadzić ligustra aby trochę osłaniał ogród. Myśłałem o tym aby więcej drzew tam dać ale tam mam dość dużą przestrzeń i szkoda widoku, poza tym widzę szczyt Gór Opawskich (to wtedy wiem, że na następny dzień będzie deszcz)
Pozdrawiam niedzielnie.
A przetaczniki odkryłem w zeszłym roku, mam białe, różowe i fioletowe