Blaty bezowe kupujemy gotowe a do tego żona robi taką masę:
Ubić śmietanę 30, dodać do tego serek mascarpone (cały pojemnik) lekko to zmiksować i oddać do tego dwie łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuścić w malutkiej ilości wody)
i to wszystko wymieszac i przełożyć.
Najlepiej dzień wczesniej to robić bo tak to się kruszy (jak tego samego dnia).
I już
a słodkie jest tak, że moje trójglicerydy teraz się odezwały
Szukając w internecie informacji o brzozie Magical Globe, magicznie znalazłam się w znajomym wątku Cóż za imponująca lista! Czy spełniłaś już swoje wszystkie brzozowe marzenia? Ja jeszcze wciąż tylko marzę ☺☺☺ Może dlatego, że nie potrafię tak jak Ty wyobrazić sobie kompozycji z roślin po latach ... Zazdroszczę ☺ I wiem że pewnego dnia przeczytam cały Twój watek1. Pozdrawiam!
Przywołałaś wspomnienia i wszyscy chcemy u Ciebie od razu na leżak
a ja chciałabym poprosić Cię o nazwę kwiatków na rabacie
z z białymi dzwonkami, takie drobne jasno różowe...zachwyciłam się nimi...czy to róża?
Tam rosną jeszcze kule czy to jakieś czosnki?...Tak pięknie a to trochę czerwca u Ciebie
Skrzyneczki i szklarnia to już tuż tuż
Zmierzyłaś kule...poturlasz do Aganiowa
Dorociu świat jest bardzo mały
Ja uwielbiam brzozy
Z listy umarła mi chińska, coś jej zjadło korzenie i Aurea przesadzana ze starego ogrodu...a doszła Fastigiata
Doorenbos dalej nie mam, ale będą dopiero po budowie, bo chcę je w szpalerze przed domem
Nie wiem, czy moja wyobraźnia nie spłata mi z czasem figla, póki co wszystko wygląda tak jak sobie marzyłam
Bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie!!