Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 19:10, 02 kwi 2019

Agania napisał(a)
Ogród prezentuje się bosko
Wierzby dają pi oczach limonką
Brzozy wyróżniają się bielą
Jest cudownie możesz spokojnie
poczuć niemoc na przedwiośniu

Aguś bardzo dziękuję!
Uwielbiam tą soczystą zieleń wierzb na wiosnę Brzozy powoli tez puszczają liście.
Kocham ten czas, ale kręgosłup daje o sobie znać...

Agania 19:20, 02 kwi 2019

dana1s napisał(a)

Aguś bardzo dziękuję!
Uwielbiam tą soczystą zieleń wierzb na wiosnę Brzozy powoli tez puszczają liście.
Kocham ten czas, ale kręgosłup daje o sobie znać...

Ciemierników u Ciebie moc i dużo pracy też ogrodnicy tylko wiedzą ile kosztuje posiadanie pięknego ogrodu
Sąsiadka mi kiedyś się zapytała ile pożytku mam z posiadania psów...podobnie jest z ogrodami to jest miłość, przywiązanie i pasja

Kule wytoczyłaś pięknie się prezentują
dana1s 19:41, 02 kwi 2019

Agania napisał(a)

Ciemierników u Ciebie moc i dużo pracy też ogrodnicy tylko wiedzą ile kosztuje posiadanie pięknego ogrodu
Sąsiadka mi kiedyś się zapytała ile pożytku mam z posiadania psów...podobnie jest z ogrodami to jest miłość, przywiązanie i pasja

Kule wytoczyłaś pięknie się prezentują

Aguś
Mam trochę ciemierników, ale to te najzwyklejsze i tylko jeden pełny. Muszę jeszcze kilka dokupić, u Sylwii się naoglądałam tych nakrapianych i aż mnie kręci żeby kupić, ale nie byłam jeszcze nigdzie na szopingu
Tylko po nawozy i ślimakol, bo mi hosty wsuwają
Jakby tak o tym myśleć, to po co nam auto, po co dom itd. Głupie pytanie!
Masz psy, bo je kochasz i masz ogród, bo mimo bolących pleców, sprawia radość i ogromną satysfakcję.
Kule już w ogrodzie zaraz wyciągnę fontanny

Agania 20:04, 02 kwi 2019

Na ciemierkach byłyśmy z Sylwią razem w Jasionce...były pełne
moje pierwsze
Dom i ogród to nie mieszkanie...a
auto trzeba wykorzystywać...widzisz psów już nie mam, mam za to koty...i Ty też masz widziałam na zdjęciu

dana1s 20:27, 02 kwi 2019

Agania napisał(a)
Na ciemierkach byłyśmy z Sylwią razem w Jasionce...były pełne
moje pierwsze
Dom i ogród to nie mieszkanie...a
auto trzeba wykorzystywać...widzisz psów już nie mam, mam za to koty...i Ty też masz widziałam na zdjęciu

Aguś widziałam relację, trochę zazdrościłam ale nie mogłam pojechać...
Moje ciemierniki, nie wiem które, się wysiały. Jest kilkadziesiąt siewek, ciekawe ile przetrwa?
Jak podrosną to Ci podeślę Najbardziej się sieją cuchnące mam je wszędzie, po roku już kwitły
Ja mam psa, a kot jest ogrodowy. Chodzi za mną krok w krok

Agania 21:13, 02 kwi 2019

Dziękuję...dopieszczasz mnie tymi fotkami
Buziak
dana1s 19:45, 03 kwi 2019

Agania napisał(a)
Dziękuję...dopieszczasz mnie tymi fotkami
Buziak

No nie przesadzaj zwykłe fotki, ale bardzo się cieszę że Ci się podobają. Dziękuję!

dana1s 20:04, 03 kwi 2019

Dzisiejszy dzień był bardzo pracowity. Rano pojechałam na działkę, już po 7... pierwszy raz tak wcześnie w tym roku
Pierwsze posprzątałam nasz domek ogrodnika... w sumie nie miałam tego w planach, ale nie mogłam znaleźć sekatora (a mam ich chyba z dziesięć ), więc się zdenerwowałam i zaczęłam porządki. Cieszę się, że mam posegregowane, bo chcemy robić na dniach w
nim podłogę, to tylko wyniosę na chwilę skrzynie, a potem już będzie łatwo na nowe półki poukładać.
Potem wzięłam się za plewienie, aż nie mogłam uwierzyć, ale wyplewiłam całe trzy taczki chwastów. Przeczyściłam cały ogród i połowę jeszcze wzruszyłam ziemię pazurkami. Posadziłam dostane kosaćce syberyjskie, M kupił zamiast chleba
Na koniec pozamiatałam wszystkie chodniki i... musiałam skończyć, bo dzisiaj miałam ostatnie zebranie u Dużego, więc trzeba było się doprowadzić do ludzkiego stanu
Mały ma egzaminy w przyszłym tygodniu, a dzisiaj im ogłosili od poniedziałku strajk...normalnie nie wiem, co z tego będzie...

No i zapomniałabym na śmierć wyciągnęłam wreszcie moje ceramiczne kule na postumentach. Nie miałam ich czym wyszorować, ale lubię taką patynę

Rozstawiłam też latarenki i przypomniałam sobie że mam taki komplet metalowych do remontu. Musze je wyjąć i gdzieś postawić. Kiedyś mi je wiatr przewrócił i potłukł szybki...

o takie tu w moim starym ogrodzie

dana1s 20:07, 03 kwi 2019

Katkak 20:09, 03 kwi 2019

Danuś nue czyść kul, cudna ta patyna