Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

BasiaLT 09:04, 04 kwi 2019

Danusiu jesteś tytanem pracy, w porównaniu z tobą to mam wrażenie że stoję w miejscu.
martaibartek 19:37, 04 kwi 2019

Pięknie tu Pięknie
dana1s 06:03, 05 kwi 2019

pestka56 napisał(a)
Kule spatynowane bardzo przypominają mi kamienne pomniki w ogrodzie Saskim w Warszawie.
Ty mi powiedz, jak ty to robisz tyle, pracy tak szybko? Ja się czuję jak ostatnia ciamajda. Robię i robię, a nawet 1/10 tego co ty pochwalić się nie mogę

Kasiu bardzo się cieszę, że przywołały takie obrazy. Lubię spatynowane przedmioty, widać na nich piętno czasu
Obecnie to ja jestem wolna, kiedyś miałam przyspieszenie. Zawsze działałam według planu i tylko sobie odhaczałam na liście, a teraz widzę że siły nie te i dużo mi na tej liście zostaje...
A z drugiej strony mierzę siły na zamiary i już sobie nie dawkuję za dużo, bo wiem że nie dam rady. Mam takie zapędy do zrobienia wszystkiego na raz, to nie jest dobre ...
dana1s 06:06, 05 kwi 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Dana, jak cuuudnie. Te ścieżki ceglane, spatynowane kule, meble, świetlistość, a do tego piękna roślinność - taka szlachetna Anglia się zrobiła. Bardzo, bardzo mi się podoba

Agniesiu serdecznie dziękuję za ten budujący komentarz!
"szlachetna Anglia" chciałabym żeby tak właśnie było, ale do tego efektu mnóstwo pracy i daleka droga. Cieszę się, że zauważyłaś w moim ogrodzie kawałeczek mojego ulubionego stylu
dana1s 06:12, 05 kwi 2019

BasiaLT napisał(a)
Danusiu jesteś tytanem pracy, w porównaniu z tobą to mam wrażenie że stoję w miejscu.

Basiu lubię mieć zrobione wszystko na bieżąco, ale często nie wyrabiam. Praca w ogrodzie sprawia mi wiele radości i lubię jak widać jej efekty, tam dostaję jakiejś mocy
Oj tam, ja też mam takie wrażenie
dana1s 06:25, 05 kwi 2019

Wczoraj w ogrodzie byłam tylko na chwilę i zaczęłam pracę nad nową ścieżką to dopiero początek ale wiem że będzie mi sie podobało

jakoś tak czyściej wygląda ten kąt

ale zacznijmy od początku wschód słońca był zjawiskowy, uwielbiam oglądać niebo o poranku

...dzionek się pięknie zaczął, ale obowiązki domowe, a w zasadzie ich zaległości, się tak spiętrzyły, że musiałam się za nie wziąć. Pranie wesoło kręciło się w pralce, polatałam na odkurzaczu i mopie a na koniec przyszło mi do głowy że moja rodzinka może mieć ochotę na normalny obiad Zatem zrobiłam zapiekankę z kurczakiem i tak mi minął dzień do południa. Potem poszłam do ogrodu Mamy i załadowałam wszystkie gruzy w skrzynie, Duży mi je wywiózł na podjazd do ogrodu. Znalazłam tez kilkanaście płytek betonowych i zrodził się pomysł nowej ścieżki. Beton szczególnie taki zryty czasem bardzo lubię i idealnie mi się komponuje z cegłą. Powstał zaczątek nowej ścieżki. Ja mam jakiegoś świra z tymi ścieżkami, a zasadzie lubię czyste buty ot cała tajemnica

W ogrodzie jak już miałam męską dłoń do pomocy, wkopaliśmy dwa ogromne kiwi które koleżanka wywaliła z ogrodu i dwie tuje kulki. Nie wiem dlaczego wszyscy się ich pozbywają. w zeszłym tygodniu teść, teraz kolejne ale cieszę się bo mi się dojście do gospodarczego kąta zapełnia I kosztuje mnie tylko trochę kopania

Potem tylko polatałam z aparatem i wróciłam do domu.
W ogrodzie wiosna na całego

zaczęły wiśnie

i tawuły się rozkręcają

Katkak 06:26, 05 kwi 2019

dana1s napisał(a)

Agniesiu serdecznie dziękuję za ten budujący komentarz!
"szlachetna Anglia" chciałabym żeby tak właśnie było, ale do tego efektu mnóstwo pracy i daleka droga. Cieszę się, że zauważyłaś w moim ogrodzie kawałeczek mojego ulubionego stylu

Dana Twój ogród już jest wspaniały, a z czasem będzie tylko piękniał.
dana1s 06:28, 05 kwi 2019

Ogólnie jest zielono wreszcie!

z bliska tez niczego sobie

a propos bliska miałam takie spotkanie wczoraj po drodze od koleżanki z tujkami

dana1s 06:36, 05 kwi 2019

Wczoraj miałam więcej takich spotkań oko w oko

trzeba bardzo uważać, bo pojawiły się setki wszelakiej maści żaboli
Całować ich nie będę, bo swojego księcia z bajki już mam

Zachwycałam się ciemiernikami w tym roku są bardzo okazałe i koniecznie muszę dokupić kilka jaśniejszych sztuk Podsypałam je w zeszłym roku zmielonymi skorupkami z jajek i chyba im to odpowiada

dana1s 06:39, 05 kwi 2019

Katkak napisał(a)

Dana Twój ogród już jest wspaniały, a z czasem będzie tylko piękniał.

Kasiu bardzo bym chciała żeby tak właśnie było
Dziękuję za taki miły komentarz z rana!