Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

TAR 13:14, 12 cze 2019

dana1s napisał(a)
Od czwartku chyba zacznę porządki u siebie, czas wkroczyć z sekatorem, kosić i plewić od początku. Mam na to jakieś 2 tygodnie, muszę zdążyć bo inaczej po urlopie potrzebna będzie maczeta

Dana co to jest te bordowe duze liscie po lewej stronie bliżej białej ławki, bo te drugie ze zdjecia to na stowe żurawki. ale interesuja mnie te drugie, duze
dana1s 19:18, 16 cze 2019

karlos napisał(a)
Pięknie wyglądają te zacienione miejsca u nas patelnia taka, że pomimo mokrego podłoża rośliny więdną do tego wysokich drzew jeszcze nie mam i jest masakra

Karlos piękne są cieniste zakątki zwłaszcza w taki upał, ale jednak brak światła doskwiera moim roślinom, co skutkuje słabszym kwitnieniem.
U mnie od stawu wilgoć chyba im pomaga bo nawet hortensje nie więdną, wręcz przeciwnie zawiązały mnóstwo pąków
Drzewa dają wytchnienie, choć przy ostatnich anomaliach pogodowych są dużym ryzykiem. Wczoraj wieczorem mieliśmy imprezę w ogrodzie i około 11 w nocy przyszła taka wichura, że drzewa gięły się do ziemi, ale niestety bez deszczu. Wyglądało groźnie, dzięki Bogu nic się nie stało tylko po moim sprzątaniu nie ma śladu, ogród usłany liśćmi jak na jesień...
dana1s 19:20, 16 cze 2019

TAR napisał(a)

Dana co to jest te bordowe duze liscie po lewej stronie bliżej białej ławki, bo te drugie ze zdjecia to na stowe żurawki. ale interesuja mnie te drugie, duze

Aniu to tez żurawka w tym roku zwariowała i liście ma ogromne niektóre mają pod 20cm . Są piękne Zadarniam tam cały teren, żeby jak najmniej plewić, bo czas mi się ostatnio drastycznie skurczył
dana1s 19:26, 16 cze 2019

Trochę mnie nie było, ale praca mnie pochłonęła. Udało nam się wreszcie trochę posprzątać i przyciąć większość w ogrodzie. Na jutro zostało wykoszenie tyłu i przycięcie jeszcze kilku kalin, bo nie miałam drabiny ze sobą i dzikie róże trzeba kształtować , bo od tego ciepła już przekwitły.
Dzisiaj miało się ochłodzić, ale nic z tego jest parno, a w mieszkaniu ma 30 stopni. Powoli mam tego dosyć... człowiek umęczony, ogród spragniony, ale dalej nie podlewam jedynie świeżo posadzone rośliny, które już dziarsko stoją
mam jeszcze skrzynię zielonej żurawki do posadzenia, ale nie mogę się zdecydować gdzie ją wsadzić Jutro się okaże
Nie mam jak zrobić oprysku na mszyce których jest zawrotna ilość , nie przeszkadza to zbytnio różom i zaczęły pokaz

Moje ukochane porcelanki

PHM

św.Tereska

New Dawn

i ostatni nabytek Schneekonigin

dana1s 19:28, 16 cze 2019

Powojniki tez zachwycają

Arabella

Alionuszka

Summer snow

Princess Red

dana1s 19:29, 16 cze 2019