Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 20:16, 24 wrz 2017

Ja lubię Elu rozchodniki jesienią to jedna z nielicznych bylin, która nigdy nie zawodzi kwitnieniem
Aurelllia 20:26, 24 wrz 2017

Dzisiaj znowu sporo roboty zostało pchnięte wiem - niedziela :/ ale znowu wyjeżdżam na tydzień i musiałam podgonić Cebulowe wszystkie kupione w tym roku nasadzone Nawóz jesienny rozsypany liście wygrabione - syzyfowa praca, ale chciałam te bardzo mokre usunąć, bo trawnik już nalot pleśniowy miał poprzesadzałam trochę bylin: podzieliłam pierwiosnka ząbkowanego, z jednego wyszły trzy tak samo sasanki z dwóch sasanek wyszło 6 sasanek nie miałam siły zdjęć robić
Monia81 20:50, 24 wrz 2017

No to ładnie podziałałaś, nadgoniłaą nieźle ja dzisiaj w domu jeszcze, bo jeszcze parę słoików zrobiłam sałatki z pomidorów zielonych zostają mi teraz tylko maliny i ich przeróbstwo, ale z tym to najmniej roboty
Aurelllia 21:52, 25 wrz 2017

To będzie naleweczka
Aurelllia 20:25, 26 wrz 2017

Przedwczoraj porobiłam sporo w ogrodzie wklejam trochę zdjęć z tej działalności
Wszystkie kupione w tym roku tulipany wysadzone na bylinówkę, żeby wiosną pustkami nie wiało z niej Powtykałam sobie etykiety z napisami co gdzie posadziłam, bo jeszcze najdzie mnie w pażdzierniku na dosadzenie czegoś to żebym przypadkiem nie nasadziła na poprzednie :
Aurelllia 20:31, 26 wrz 2017

Pierwiosnek ząbkowany z jednego rozmnożył się na trzy

Aurelllia 20:40, 26 wrz 2017

Wywaliłam różowego bardzo floksa szydlastego w inne miejsce, a w jego wsadziłam fioletowego floksa, bo rabatka była tylko różowa w pewnym momencie, więc musiałam trochę innych kolorów wprowadzić, na wiosnę jeszcze jeżówki różnokolorowe dokupię na razie nie wygląda to szałowo, ale jesień i mokra pogoda i wszystko tragicznie wygląda...

Aurelllia 20:52, 26 wrz 2017

Żurawki trafiły na przetrwalnik z tyłu rabaty liliowcowej do wiosny a na wiosnę dzielenie i obsadzanie brzegów rabat
patrycja 20:56, 26 wrz 2017

Ta żurawka w środku to....?
Aurelllia 21:06, 26 wrz 2017

za domem miałam ziołownik, ale doszliśmy z mamą do wniosku, że trzeba go przenieść, bo raz, że zarósł miętą... zdominowała kłączami wszystkie zioła a dwa niestety od strony sąsiada jest ogromny orzech, który rzuca cień przez większość dnia, a wiadomo, że zioła kochają ciepło i słońce Stowrzyłam tymczasową rabatę, w sumie przetrwalnik na rośliny, które wyleciały z rabat i nie wiem gdzie je upchać
na obwódce są dwa rodzaje macierzanki :