Nooo rabata potężnych rozmiarów nie zazdroszczę zrywania darni ja też mam w planach ale na razie zabieram się jak pies do jeża )) i kombinuje jak to zrobić, żeby się nie narobić
No widzisz ja tak mam każdego roku więc wiem co radzę. Ale ja wczoraj wytargalam sporo macierzanki bo rosła wszędzie i byle jak. Rośnie już od 6 lat więc panoszyła się wszędzie.
Widzę, że Daria też usuwa darnie trzeba mieć krzepę aby się tak męczyć.
Ja to przykrywa folia, czarna lub przysyp uje skoszona trawa.
Teraz robię taka rabatę 2 rabaty jedna w lasku sosnowym druga przy suchym oczku ta będzie dosyć spora bo musimy podwyższyć teren jest Mokro ale wcześniej zmeliorujemy terem więc trochę to potrwa.
Zasieje na niej jednorocznych i juz
Nie będę się więcej męczyć już nie mam siły. Dzisiaj przesadzałam dosyć dużą róże New dawn cała o drapanie jestem, ale mam nadzieję, że już nikt jej stamtąd ruszał nie będzie. Wysadziłam dwie tuje i takiego dosyć sporego Lawsona do donic bo później posadzam na stałe miejsce przy suchym oczku.
Piękny znów dzisiaj dzień. Już przyjechałam więc odpisuje.
Popatrz chyba nie wyjdę od ciebie. Montana kiedy sądziłam napisz coś bo je w tym roku w L....u kupiłam takiego drapak i ros ie dosyć ładnie posadze go na balkonie albo w zacisznym miejscu na działce ale jak zmarznieta to będzie rozpacz.
Mamy podobne klimaty napisz Aurelia gdzie go posadziłam.
Elu montanę kupiłam taką zabiedzoną 3 lata temu w biedronce Dwa lata z rzędu się wzmacniała, a w tym roku w końcu zawiązała pąki Przygotowałam jej dołek tak jak lubią powojniki, czyli na dole drenaż z kamyczków potem ziemia odpowiednia, próchnicza w nóżkach posadziłam mu floksa, żeby zacienienie miał nawożę go tym co resztę roślin, takim nawozem wieoloskładnikowym, a rośnie przy śliwce i po niej się pnie