Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe kreacje

Ogrodowe kreacje

Aurelllia 13:36, 15 kwi 2018

Bardzo malowniczy i sympatyczny dzisiaj odcinek Mai
Aurelllia 14:53, 15 kwi 2018

Powiem wam ja juz walczę z suszą..... Gdzie nie włożę szpadla tam zero wody.... :/
kerii 15:15, 15 kwi 2018

Nooo rabata potężnych rozmiarów nie zazdroszczę zrywania darni ja też mam w planach ale na razie zabieram się jak pies do jeża )) i kombinuje jak to zrobić, żeby się nie narobić
ElzbietaFranka 18:34, 15 kwi 2018

Aurelllia napisał(a)
Elu dobrze, że mi poradziłaś, żeby nie skreślać i nie wyrzucać macierzanki, bo odbije i odbija

No widzisz ja tak mam każdego roku więc wiem co radzę. Ale ja wczoraj wytargalam sporo macierzanki bo rosła wszędzie i byle jak. Rośnie już od 6 lat więc panoszyła się wszędzie.

Widzę, że Daria też usuwa darnie trzeba mieć krzepę aby się tak męczyć.
Ja to przykrywa folia, czarna lub przysyp uje skoszona trawa.
Teraz robię taka rabatę 2 rabaty jedna w lasku sosnowym druga przy suchym oczku ta będzie dosyć spora bo musimy podwyższyć teren jest Mokro ale wcześniej zmeliorujemy terem więc trochę to potrwa.
Zasieje na niej jednorocznych i juz

Nie będę się więcej męczyć już nie mam siły. Dzisiaj przesadzałam dosyć dużą róże New dawn cała o drapanie jestem, ale mam nadzieję, że już nikt jej stamtąd ruszał nie będzie. Wysadziłam dwie tuje i takiego dosyć sporego Lawsona do donic bo później posadzam na stałe miejsce przy suchym oczku.

Piękny znów dzisiaj dzień. Już przyjechałam więc odpisuje.

ElzbietaFranka 18:37, 15 kwi 2018

A jeszcze zapomniałam napisać bardzo dobry pomysł z tymi sosnowym belkami. Mam ich też trochę może je wykorzystam.
ElzbietaFranka 18:41, 15 kwi 2018

Aurelllia napisał(a)
Montana w tym roku pierwszy raz zakwitnie

Popatrz chyba nie wyjdę od ciebie. Montana kiedy sądziłam napisz coś bo je w tym roku w L....u kupiłam takiego drapak i ros ie dosyć ładnie posadze go na balkonie albo w zacisznym miejscu na działce ale jak zmarznieta to będzie rozpacz.

Mamy podobne klimaty napisz Aurelia gdzie go posadziłam.
kerii 19:44, 15 kwi 2018

No właśnie a propo nowej rabaty też myślałam o przysypaniu trawą i przykryciu folią a może najpierw zryć a potem trawa i folia?

Ela jak długo się taką rabatę robi tzn jak długo to trwa żeby można sadzić?
Aurelllia 19:44, 15 kwi 2018

Elu montanę kupiłam taką zabiedzoną 3 lata temu w biedronce Dwa lata z rzędu się wzmacniała, a w tym roku w końcu zawiązała pąki Przygotowałam jej dołek tak jak lubią powojniki, czyli na dole drenaż z kamyczków potem ziemia odpowiednia, próchnicza w nóżkach posadziłam mu floksa, żeby zacienienie miał nawożę go tym co resztę roślin, takim nawozem wieoloskładnikowym, a rośnie przy śliwce i po niej się pnie
Aurelllia 19:53, 15 kwi 2018

Trochę zdjęć z dzisiaj - wiedziałam, że się na wykopaliskach nie zawiodę hahahha. odkopałam dzisiaj starą maszynę do szycia

Aurelllia 19:56, 15 kwi 2018

Tak się prezentuje bylinówka - zaraz wszystkie tulipki zakwitną, na razie Exotic Emperor: