Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Radziu2013 17:14, 06 mar 2017

jejciu jaki łan krokusów ( jak na górskie łące - chyba - nigdy nie byłem haha)Pięknie się prezentują a na świeżynki czekam z niecierpliwością
hanka_andrus 17:26, 06 mar 2017

Radziu, u Was na południu, to już wiosna na całego, a u mnie jak nie mgły zimne z północy, to deszcze zachodnie, a i wschód potrafi swoje dołożyć, i dopiero jak Skandynawia i Petersburg pozwolą, to u mnie ciepło się robi na stałe.
Czekam na to ocieplenie, ale chyba jednak ludowe przysłowia się sprawdzą u mnie w tym roku, i dopiero odżyję około Wielkanocy.

BYłam w ogrodniczym, cebulki oglądałam, ale się nie skusiłam
Milka 17:29, 06 mar 2017

Obiecuję nie plewić, niech populacja Hanusiowa rośnie ale obiadek to sobie pyszny naszykowałaś, mąż żeberka uwielbia, ja też, zwłaszcza jak dużo chrząstek
Radziu2013 17:34, 06 mar 2017

A może to właśnie błąd że się nie skusiłaś Ja zahaczyłem dzisiaj o cerfa i mam juz na oku kolejny cel wyprawy ( brązowe mieczyki i te teoje ciemnobordowe- te rrrrr )

U nas co prawda dzisiaj było ciepło ale cały dzień pochmurny- oby się to nie zmieniło ( patrzyłem na pogodę to mogą wrócić deszcze ze śniegiem ). Ale fakt to i owo już wypuszcza Oby tak dalej

A przy okazji czy myślisz że mogę już posadzić do ziemi bratki ?
yolka 17:43, 06 mar 2017

Przyszłam na koloroterapię i się nie zawiodłam, U Ciebie i u Irenki o tej porze już prawdziwa wiosna. U mnie kły dopiero z gliny wyłażą
violka171 18:26, 06 mar 2017

Haniu wiesz co dorwałam ksiązkę o kwiatach,tzn dostałam do przeczytania
i wiesz co Lwia paszcza to nie nazywa się Lwia paszczą tylko Lnica hm...
hanka_andrus 18:35, 06 mar 2017

violka171 napisał(a)
Haniu wiesz co dorwałam ksiązkę o kwiatach,tzn dostałam do przeczytania
i wiesz co Lwia paszcza to nie nazywa się Lwia paszczą tylko Lnica hm...

Violu, lwia paszcza, zawsze u nas będzie lwią paszczą inaczej zwą ją wyżlinem większym,I to jest ta roślinka znaleziona przez Nate.
A Lnica jest innym kwiatem, podobnym z kwiatów, tez ma takie warżki, i występuje dziko jako zólta, a w hodowli jako lnica purpurowa albo w w miksie kolorów.\
To są dwie odmienne rośliny
Obrazki nie raz nie sa zbyt dokładne, co do szczegółów,
Radziu2013 19:01, 06 mar 2017

Haniu bo pisałaś u mnie chyba coś o łące kwietnej więc pytanie- Czy są takie paczki z nasionami na taką łąkę ale takie o,5kg?
violka171 19:05, 06 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)

Violu, lwia paszcza, zawsze u nas będzie lwią paszczą inaczej zwą ją wyżlinem większym,I to jest ta roślinka znaleziona przez Nate.
A Lnica jest innym kwiatem, podobnym z kwiatów, tez ma takie warżki, i występuje dziko jako zólta, a w hodowli jako lnica purpurowa albo w w miksie kolorów.\
To są dwie odmienne rośliny
Obrazki nie raz nie sa zbyt dokładne, co do szczegółów,

acha ,to jeszcze podpowiedz mi bo nie rozumiem,ta Lwia Paszcza którą Nata przytargała,została zielona przez zime,dzis zauważyłam że z pedów zeszłorocznych puszcza skubana młode,a nasionka swoją drogą ma -zgłupiałam kompletnie
Basilikum 19:38, 06 mar 2017

Radziu2013 napisał(a)
Haniu bo pisałaś u mnie chyba coś o łące kwietnej więc pytanie- Czy są takie paczki z nasionami na taką łąkę ale takie o,5kg?

sa widzialam w necie gdzies u nas mozna dostac w wydziale ochrony srodowiska

Haniu u nas dzis Taki mix pogodwy byl, ze tez by sie chyba do ogrodu nie dalo pojechac. Do takiego przy domu tak, bo zawsze mózna szyybko uciec przed deszczem