Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Msazalka18 20:50, 08 kwi 2017

Madzenka napisał(a)
Wszystko poszło do donic. Zrobiłam taki bałagan wkoło domu, że potem posprzątać nie mogłam....
M mył żaluzje , pół dnia skakania po drabinie , a potem mył karcherem tarasy bo trzeba je poolejować. Nie żyjemy....

Zakupy piękne ach och .... więc donice tylko siedzieć i podziwiać Dobrze że jutro niedziela

Jak myłam okna i miałam już dość to myślałam o Twoich wielkich szklanych oknach i cieszyłam się że moje troszkę mniejsze Może u Ciebie lepszy klimat i się nie brudzą

Luki 22:57, 08 kwi 2017

Marzenko to się dzieję u mnie raczej na odwrót, rośliny osłabione przez mróz łapią grzyba, bo nawet te które są zdrowe po tych kilku deszczowych dniach dostają plamki. Grzyba nie miałem w zeszłym roku, a te które na pewno zmarzły są suche od miesiąca.
Kacha123 06:09, 09 kwi 2017

Widzę, że jakieś szaleństwo zakupowe rozlało się wczoraj po Ogrodowisku
Och, już sobie wyobrażam te donice.
Szkoda, że jak byłaś w Katowicach, to się nie spotkałyśmy na kawkę Proszę krzyczeć następnym razem, że przybywasz w moje strony!
nawigatorka 08:21, 09 kwi 2017

Witam wśród wyczerpanych
Juzia 10:20, 09 kwi 2017

Ale skończyłaś to sprzątanie???

To może dzisiaj piękne fotki będą?

Madzenka 10:46, 09 kwi 2017

Kochani przysłowiowy Stefan to szkółka Stefanogród w Jugowcu, koło Środy Śląskiej

AniMa dzisija było 50/50

Kasya - Amazon Mist, Stipa, Trzcinnik Avalanche, Praire Fire, konwalnik zielony rozłogowy. Wszystko poszło do donic i w maju stokrotki zostana wymienione na surfinie i pelargonie . Do tego kulka cisowa, bukszpanowa, dwa malutkie stozki bukszpanowe

Msazalka - witaj! Okna czekaja na zmiłowanie, w piątek planuje je machnąć, brudzą sie niestey, ale żaluzje jeszcze mocniej, bo łapia pierwszy brud. Dlatego najpierw akcja czyszczenia żaluzji i ram a potem mycie szyb.

Luki napisałam u ciebie nr bukszpanów w bylinach... Bukszpan musi mieć przewiew i nie lubi być smyrany ani przez trawki, róze ani byliny.....

Kasia pod gorkę - jak jestem słuzbowo to raczej nawet 5 minut nie mam czasu na kawke. I jeżdzę tylko gdy musze, więc kumuluje wszystkie spotkania aby czas wykorzystac na maksa. Zakupy? Typowe na wiosnę. Ale ja do ogrodu nic nie kupuje bo miejsca nei mam, nic nie zmarzło ani nie wygoniło. Trzeba poczekac az uschnie latem . W tym roku odpuszczam ogrodowi, mam dalekosiężne plany podróżnicze i szkoda mi kasy na kolejne zmiany w ogrodzie , ktore mnie nie uszczęśliwią. W przeciwienstwie do wyjazdów, lazurowe morze lub alpejskie niebo mam cały rok w głowie Poza tym musze zrobić mały remont w domu i wymienić córce auto. Wiec ogród idzie w odstawkę, ma służyc w tym roku wypoczynkowi. Doniczki co innego, ja to po prostu lubie, sobie pokokosić musze, bo sie uduszę

Navii ja wyczerpana sprzątaniem i myciem...a Ty cięzka robota w ogrodzie

Na razie nadrabiam forum, bo przez tydzień tylko przelotem byłam. Pogoda zawodzi a miałam pic kawe na tarasie (zdrapanym nie pomalowanym!)
Madzenka 11:00, 09 kwi 2017

Na usprawiedliwienie doniczki na stole (mini)
Johanka77 12:21, 09 kwi 2017

Madzenka napisał(a)
Na usprawiedliwienie doniczki na stole (mińi)

Świetnie zastosowanie! Ja do tej pory tylko do świeczek lub mini deserów te słoiczki wykorzystywałam. Zgapię
polinka 12:22, 09 kwi 2017

Wielkie dzięki za wczoraj!
Buziaki
Pola 13:14, 09 kwi 2017

Marzenki, dawno nie byłam widzę, że już zakupy poczynione. Czytam, że w tym roku tylko odpoczynek w ogrodzie, u mnie właściwie też, czekam co wyjdzie z ziemi, bukszpanu ten najbrzydsze wywaliłem troszkę dziury zapełniła i finito.