Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

AniMa 10:49, 12 kwi 2017

Hej hej Dalej kursujesz, czy ten tydzień już spokojniejszy???

W L. przecenili buksy na 17zł
BasiaLT 11:59, 12 kwi 2017

Ogród zachwycający, piękne masz kompozycje w donicach.
Madzenka 19:33, 13 kwi 2017

Uff jutro wolne. Jeszcze w tym tygodniu zaliczyłam Kraków i chwilowa przerwa w kursowaniu

Nie wiem co sie dzieje na forum, nie ogarnę zaległosci ...

Buksów nie ciełam, w stokrotkach mam stipę, amazon mist i Carex cośtam, muszę sprawdzic etykietę
Magda70 21:21, 13 kwi 2017

Luzik, ja też nie ogarniam więc tylko pozdr
Madzenka 08:35, 14 kwi 2017

Nic nie ogarniam ale dzisiaj czasoprzyspieszacz wyłączyłam

Jak będe miała ochote to umyje okna, jak nie to będa brudne

Czekam teraz na dostawę zakupów z Tesco i czytam sobie Was

I znajduje dobre strony zimnej aury - magnolie i tulipany dotrwały do Wielkanocy, bo gdyby było ciepło wszystko by przekwitało
Madzenka 08:36, 14 kwi 2017

ana_art napisał(a)
przeleciałam pobieżnie.... ściskam....

Musimy to nadrobić osobistym spotkaniem
Madzenka 08:37, 14 kwi 2017

Tusiala napisał(a)
Przeurocza, długo oczekiwana wiosna u Ciebie w ogrodzie. Niech jeszcze lista grabów zakryją prześwity... ach....

Pierwszy raz od 7 lat zapowiada się, ze widok na okoliczne domy zostanie przesłonięty graby i brzozy już całe w listkach
Madzenka 08:39, 14 kwi 2017

kasia_c napisał(a)
Madzenka pytanko. Jaka trawa pasowałaby pod buk dawnck gold? Chodzi mi o coś wyższego raczej. Początkowo myślałam o miskancie morning light ale nie wiem czy nie za wysoki. Rozplenicy nie chcę. Na trawach nie znam się za bardzo. Czy inne pasujące to już niskie turzyce?sesleria też nie wysoka.

Miskamty wg mnie za wysokie. Pewnie olbrzymów drzew nie kupiłaś i mikanty przesłonią ci drzewka. Polecam seslerię jesienna która jest limonkowa. Osobiście polecam tez wszystkie rozpalenice, które soczystą zielenią i kotkami pod koniec lata ozdobią rabatę. Mam zakupioną rozplenice w kolorze limonkowym, ale teraz zapomniałm nazwy. Trudno jest ją kupic. Postaram sie odszukać nazwę i wróce do Ciebie z informacja w święta
Madzenka 08:42, 14 kwi 2017

marekm napisał(a)
pięknie... zazdroszczę magnoli, u mnie zasadzona jesienią nie kwitnie no ale może za rok... no i trawnik super się zazielenił

Marku koniecznie zapodaj im nawóz w maju a potem w lipcu. Od lat stosuje Agrecol do Magnoli i mnie nie zawiódł. Magnolie nawoże w marcu, maju i lipcu , bo są bardzo żarłoczne i potrzebuja wsparcia do obfitego kiwtnienia zwłaszcza młode okazy
Madzenka 08:45, 14 kwi 2017

Zielona napisał(a)
Dzień Dobry
Obiecałam jesienią, że dam znać, jak postąpię z buchananii i jak się zachowa ten carex po cięciu.
Źdźbła miały długość niemal metra i zawijały się okrutnie. Miałam chwilę wahania, ale zdecydowałam się jednak na cięcie. Zostawiłam 20cm pióropusze /i teraz żałuję, że aż takie długie/, bo ta turzyca zachowuje się tak, jak stipa. Po cięciu wypuszcza nowe źdźbła. Kilka kęp dodatkowo podzieliłam i te też rosną. Zatem... chyba można ją ciąć

Z pewnoscia lepiej je obciąc niz wyskubać. Wyrywałam suche żdźbła rok temu i juz sie nie podniosły po tym zabiegu... W tym roku mam młode sadzonki, orzyciełam tylko suche koncówki. Dobrze wiedziec, za rok zetne je wiosna i bedę czekać na brązowe pióropusze