Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 09:46, 23 maj 2017

Kwitnące hortensje mam na stronie 2, od czterech sezonów mi tak kwitną, nic z nimi nie robię, tylko te suche kwiatostany na jesieni wycinam
Zana 09:47, 23 maj 2017

Monika a masz zdjęcie tej hortensji w czasie kwitnienia? To by pomogło w identyfikacji. Bardziej mi wygląda na anabelkę niż na ogrodówkę, tym bardziej jeśli kwitnie tak jak piszesz na biało. Jeżeli to anabelka to ścina się wiosną zdecydowanie więcej niż tylko kwiatostany.

Edit. Już doczytałam, że na drugiej stronie są fotki. To nie są ogrodówki, to hortensja drzewiasta. Możesz ją spokojnie niżej ciąć.
BasiaLT 10:01, 23 maj 2017

Zakupy bardzo fajne. W tym roku po raz pierwszy zakupiłam kilka trytomii ale znacznie mniejsze i nie wiem czy będą kwitły. Ano zobaczymy. Dużo za nią płaciłaś?
margaretka3 10:20, 23 maj 2017

Ależ Ty masz host.
Trytomy i mnie się podobają, ale przy naszych mokrych zimach są niepewnymi roślinkami. Dobrze czymś nakryć. Ubiegłej zimy mi zgniła, a w tą były ukryte pod stipą, to wiosną okazało sie, że liście są cały czas zielone.

Praca u Ciebie wielkimi krokami idzie do przodu Super.
Monia81 10:30, 23 maj 2017

Zana napisał(a)
Monika a masz zdjęcie tej hortensji w czasie kwitnienia? To by pomogło w identyfikacji. Bardziej mi wygląda na anabelkę niż na ogrodówkę, tym bardziej jeśli kwitnie tak jak piszesz na biało. Jeżeli to anabelka to ścina się wiosną zdecydowanie więcej niż tylko kwiatostany.

Edit. Już doczytałam, że na drugiej stronie są fotki. To nie są ogrodówki, to hortensja drzewiasta. Możesz ją spokojnie niżej ciąć.

Dzięki Aniu za identyfikację
Monia81 10:31, 23 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
Zakupy bardzo fajne. W tym roku po raz pierwszy zakupiłam kilka trytomii ale znacznie mniejsze i nie wiem czy będą kwitły. Ano zobaczymy. Dużo za nią płaciłaś?

Basiu po 10 zeta były przekonamy się czy zakwitną
Monia81 10:34, 23 maj 2017

margaretka3 napisał(a)
Ależ Ty masz host.
Trytomy i mnie się podobają, ale przy naszych mokrych zimach są niepewnymi roślinkami. Dobrze czymś nakryć. Ubiegłej zimy mi zgniła, a w tą były ukryte pod stipą, to wiosną okazało sie, że liście są cały czas zielone.

Praca u Ciebie wielkimi krokami idzie do przodu Super.

Gosiu ja trytomę związałam jej własnymi liśćmi w koło, żeby nic jej do środeczka nie wpadało, bo właśnie słyszałam, że one takie delikatnehosty uwielbiam, więc będzie ich dużoooo... prace posuwają się nawet, nawet... ale jestem już zadowolona bo się dzieje sporo
BasiaLT 10:35, 23 maj 2017

To całkiem dobra cena. Ja za swoje płaciłam chyba po 6 czy 8 zł ale to był marny kawałek korzonka a ty masz ładnie rozrośniętą roślinkę.
Monia81 10:38, 23 maj 2017

BasiaLT napisał(a)
To całkiem dobra cena. Ja za swoje płaciłam chyba po 6 czy 8 zł ale to był marny kawałek korzonka a ty masz ładnie rozrośniętą roślinkę.

Tak mi się też wydawało, że cena przystępna
Kindzia 11:26, 23 maj 2017

U Ciebie to przynajmniej widać, że łubin na pewno nie biały będzie Ale jaka sadzona wielka!!! Ile lat tam rośnie???

Matko i córko...jakie hektary obrobiłaś!!! Szacun